Keşfet

King Elvis reef tank

King elvis

Yeni Üye
Ad Soyad
Aşkın Önver
YouTube'da "Reef tank by Aşkın Önver" videosunu izleyin -

Resif akvaryumu sabır ve bilgi gerektiren bir hobidir sürdürülebilir deniz akvaryumu için bu forumda yüzlerce önemli bilgi yorum ve deneyimli hobici dostların paylaşımlarını dikkatle okuyup notlar alınması gerekir 

Aşkın Önver 

Aşkın Bey merhaba,

Sunu güzel ama akvaryumunuz çok daha güzel, tebrikler.

Saygılarımla, 

Feza Hokkacı 

Aşkın Abi, maşallah.

Ben sen ne dersen not alıyorum, demek ki doğru yoldayım :)

Aşkın abi ullandığın kum nedir?

Aşkın abi maşallah mor montipora plate den frag istiyorum bilgine?

Eyvallah Soner kardeşim 

Yaklaşık 1 ay önce tankın yeni üyesi XL boy Sohal bugüne kadar tüm uğrasmalarıma rağmen gram yem almadı. ..bugüne kadar bir çok zor tür baktım hepsine de yeme alıştırdım bu Sohal gördüğüm en inatçı balık çıktı. ...? ....1 aydır sadece tankta arka panelde yosunları yiyor ....saç baş yoldurdu bu Sohal bana ??

Hangi marka hangi boy yemler denediniz?

nori yiyor mu?

Bir kaç tür Nori denedim sarımsaklı suya noriyi emdirip  denedim NLS yem denedim  NLS yosun ağırlıklı yem  dönmüş artemia cylops mysis  lobster egg Red plankton  hepsini denedim yemedi arkadaş deli edecek beni bu Sohal ..:( ne zaman canlıları yemesem yem saati geldi diye hemen tankın arka canındaki yosunları yemeye başlıyor verdiğim yemlerin yanından bile geçmiyor. ....ben evansi anthias gibi zor türlere bile elden yem yedirdim bu hergele yemiyor

Sarımsaksız Nori deneyin bence, adres olarak arka cama tutturun, Noriyi keşfedecektir :)

Bendeki ilk 15 gün sadece refigium yosunu olarak tuttuğum kırmızı makro alg yemişti...

sonra Nori ve pul yem (ocean nutrition prime reef flakes) , sonra granül hikari ( yosun ağırlıklı) sonra tüm yemlere alıştı, ne bulursa yiyor...

Yaklaşık 1 ay önce tankın yeni üyesi XL boy Sohal bugüne kadar tüm uğrasmalarıma rağmen gram yem almadı. ..bugüne kadar bir çok zor tür baktım hepsine de yeme alıştırdım bu Sohal gördüğüm en inatçı balık çıktı. ...[emoji34] ....1 aydır sadece tankta arka panelde yosunları yiyor ....saç baş yoldurdu bu Sohal bana [emoji35][emoji34]
Aşkın bey; benimde geçmişte 3 adet sohalim oldu. Hepsinde de yem sıkıntısı çektim. Sallanan, suda sağa sola savrulan noriye hayır demedi ikisi. Lakin son aldığım noriyide reddetmişti. Haşlanmış ıspanak ve marul vermiştim, yemişti. Ispanağı bi cezvede 3 dk haşlasanız yeterli. Marulumda sıkıştırın mandala verin. Umarım yiyecektir.

Sent my iPhone using Tapatalk

Maşallah örnek alıncak bir tank

Sohal bir iki gündür noriye ilgi göstermeye başladı ....bakalım yiyecek gibi...ama çok inatçı bir tür olduğunu yineleyim Sohal besleyecek hobiciler tercihen yem alan Sohal ı tercih etsin derim

Bendeki çok arsız valla, damsellara kafa atıp ağzından yemi alıyor :)

Bu iş deneyim işi  :)

Sohal 2 haftadır elimden yemeye başladı ..... bu arada biraz wallpaper çalışması yapayım dedim King Elvis reef tank...

Ekli dosyayı görüntüle 39196

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bodrum'da rainbow wrasse marin takımın yeni üyesi  zor oldu ama sonunda yakaladım 

Habitatı  : Hawaii  

Reef safe değil 

Ege koylarında rastlanıyor 

Renkleri en güzel wrasse türü 

Ekli dosyayı görüntüle 45852

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar