Keşfet

Kırmızı Kaya Hermiti

Ad Soyad
Zafer Mehmet Akif
İyi günler. 250 Lt Akvaryumumda temizlik ekibi üyesi olarak sadece bir adet Kırmızı Kaya Hermiti var. Hermiti aldıktan sonra salyangozları yiyebildiğini öğrendim ve akvaryumdaki salyangozları (conch'ları) çıkardım. Bunun için bu Hermit konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa bu canlı konusunda fikir sahibi olabilirim. Çünkü 250 Lt akvaryumda zaten sadece 3 adet balık vardı , salyangozları da çıkarınca akvaryum çok boş kaldı. Eğer bir yolu varsa salyangozları tekrar koymak isterim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Zafer Bey Merhaba,

Benim yaklaşık 5 aylık bir Newa50r akvaryumum var, İstanbul'dan 2 adet hermit yengeci aldım, aldığım akvaryumcu arkadaş hediye olarak XL boy turbo snail yollamıştı, hermit yengeçlerini tanka koyar koymaz tanktaki conchların peşine düştü ama conchlar büyük boy olduğu için atakları bertaraf edebildiler ama hediye olan turbo snaili birkaç hafta sonra gözümün önünde yedi ve kabuğuna geçti. Sizde bunu göz önüne alarak gerek snail'leri gerekse conch'larınızı tehdit altında olduğunu bilmenizde fayda var.

İyi haftalar.

İyi günler. 250 Lt Akvaryumumda temizlik ekibi üyesi olarak sadece bir adet Kırmızı Kaya Hermiti var. Hermiti aldıktan sonra salyangozları yiyebildiğini öğrendim ve akvaryumdaki salyangozları (conch'ları) çıkardım. Bunun için bu Hermit konusunda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa bu canlı konusunda fikir sahibi olabilirim. Çünkü 250 Lt akvaryumda zaten sadece 3 adet balık vardı , salyangozları da çıkarınca akvaryum çok boş kaldı. Eğer bir yolu varsa salyangozları tekrar koymak isterim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Boş salyangoz kabuğu koyun bir şey olmaz saldırmasının sebebi kabuğu ele geçirmektir boş kabuk koyarsan bu sorun ortadan kalkar bende 2 tane var hiç bir sorun yok 

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Şimdilik riske girmeyeceğim. Hermit keyfine baksın:)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Boş salyangoz kabuğu koyun bir şey olmaz saldırmasının sebebi kabuğu ele geçirmektir boş kabuk koyarsan bu sorun ortadan kalkar bende 2 tane var hiç bir sorun yok 
Bende arkadaşın dediğine katılıyorum. Bende 1 Adet 3 yıllık + 1 Adet 2 yıllık + 2 Adet  1 Yıllık toplam 4 adet var. Eğer Tankta boş kabuk ve çeşitli boylarda olmazsa, conch ve snailleri öldürür. Eğer onları öldüremezse, birbirlerini öldürür. Çünkü vücut büyüyünce kabuğa sığmaz büyük kabuk arar. Şu an bendeki 3 yıllık olan conhc kabuğunda ???? 

Akvaryum yaklaşık 5 yıllık olduğu için içi kabuk dolu. Hatta geçen gün boş bir Turbo Snail kabuğuna geçti. Kabuktan yana sıkıntı çekeceğimi sanmam.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri