Keşfet

Kirmizi yosun colerin alg degil

myoru

Yeni Üye
Ad Soyad
Mustafa
Selam

Bir iki haftadir mervanlarda kapanma ile beraber kayalarda fotoda gorunen sakalli yosun tipi olustu. 

İsiklandirma bir yildir ayni degismedi. Yogunluktan ve test kitleri tasinma ile beraber kayboldugundan su kimyasindan haberdar degilim. Ama tecrube ile sebebleri nelerdir karsilastinizmi 

Ekli dosyayı görüntüle 51974

İLk bakışta cyano gibi gözüküyor ama öyle böyle degil. Çok yoğun bir patlama olmus. Bence  kaya çıkıyorsa çıkarıp dışarda fırçalayın. Dino  degil gibi ama bi araştırın radikal değişimler yapmanız gerekecek acilen mücadeleyi başlatın. Aydınlatmayı günde 1-2 saat yakmaya calisin mercan olmaSa 3 gün tam karartma da yapabilirsiniz. 

Gecmis olsun. 

Tesekkurler.

Ekli dosyayı görüntüle 57803

Sizinkine benzediği için aynı başlıktan devam etmekten istedim. Ben de ilk başta sakal yosun sandım ama bu örümcek ağı gibi, kayaların üzerinde tabaka gibi yayıldı. Bazı arkadaşlar Dino dediler ama kahverengi değil, bordo-kırmızı gibi.

Ben de Emre Yılmaz'ın Dino çözümünü deniyorum. UV çalışıyor aktif karbon ekledim ve ışıkları 3 günlüğüne kapattım. Bugün de kayalardan sifon yapacağım.

Herşey AF Aminomix ve AF Build ekledikten sonra oldu... 

Konu görüntüleyen kullanıcılar