Keşfet

koran angel renk kaybı

bartbart

Yeni Üye
Ad Soyad
Cem
Merhaba

koran angel ın derisinde beyazlama . biraz araştırdım mantar sanırım sorun ama sizlerin görüşünü almak istedim. akvaryum 1.5 ay civarında oldu kurulum yapalı. Eski akvaryumdan canlıları aktardım.

balığın yemesinde , hareketlerinde bir sorun yok . biraz agresif sadece

diğer balıklarda sorun yoktu ama fox face de de benzer sorun gözükmeye başladı.  onda dun küçük beyazlama vardı bugün baktım kahverengi noktalar oluşmuş üzerinde

su değerlerini düzeltiyorum.

mg : 1200

KH :9

Calsiyum 240 (testte sorun olbilir tekrar bakacağım)

fosfat 0.1 ya da 0.03 tam anlayamadım

nitral 2.5

amonyak 0

dün %10 su değişikliği yaptım. kvaryum otursun diye bsından beri su değişikliği yapmamıştım.

balıkları kuru yem ile besliyorum. bir süredir de ek olarak nori yosunu veriyorum.

f9e015b3eb6649e7cf4e837baf65f5ff.jpg

808b21dc48ffb3e8fb99f0b6d250376d.jpg

HUAWEI MT7-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3111c39bbd7aa637ccc17df0633d08d2.jpg
049d81aa79334151d4bc6594c98666f5.jpg
b953c2ab88fffe6b717e8b88888c4e4a.jpg
e03b8e09cd128be5edcef91afc555a20.jpg
1917e8eb5c708ec5d1a7b79476a1c974.jpg

Sent my iPhone using Tapatalk

Oncelikle baliginiz Koran angel degil imparator Angel.Bahsettiginiz sorun ph dalgalanmalarindan kaynakli gibi gorunuyor.Su degerlerinden anlamam ama haftada %10 akvaryumla ayni sicakliktaki suyla degisim yapmanizi oneririm.

Mümkünse balıkları karantina tankına atıp microfish tedavisine başlayın ....tanıdığınız bir akvaryumcu esnaftan destek alabilirsiniz aksi halde özellikle imparator angel yaşama şansı az olur 

Maalesef karantina tankim yok. Bu aralar su degidimini yapıp gozlemlemeyi dusunuyorum. İnsallah toparlar

Cem bey selamlar benimde başımdan aynı olay geçti eğer karantina tankınız yoksa bir yerden en acilinden edinmenizi tavsiye ederim. Bende de karantina tankı yoktu su değişimi ile kurtarırım dedim sonuç hüsran oldu işin kötüsü diğer  balıklarımada bulaşmıştı koranı kaybedince gözüm mercan filan görmedi mikofishi tanka uyguladım. Şuan diğer balıklarım gayet sağlıklı hepsi atlattı ancak hiç mercanım kalmadı hepsi öldü. Ben balıklar için mercanları heba ettim siz hemen karantina  tankı edinin ki sıkıntı yaşamayın.

Maalesef karantina tankim yok. Bu aralar su degidimini yapıp gozlemlemeyi dusunuyorum. İnsallah toparlar

Alış veriş yaptığınız esnaftan yardım alın karantina için

su değişiminde kullandığım 30 lt lik bir kova var. bunu kullansam nasıl olur dersiniz. Hava motoru ile suyun havalanmasını da sağlarım.  karantina akvaryumu kursam da PS ihtiyacı olacak mı ? full döngüyü sağlamam mı gerekli

Balıgı dün karantinaya aldık ama geç oldu bıraz. Bugün oldu balık :(

:((((

abi bir arkadasdan gelme tank var vereyim karntina tankı kur. Simdi ayıp ettin. benim depomda ki tank herzaman emrinde idi. Niye haberdar etmedin ki

:( suyun bozulmasın dedim Hakan. Bir de sende de balıklar var.

Çok geçmiş olsun. ...imparatorun yaşama şansı yoktu zaten ....:( 

Konu görüntüleyen kullanıcılar