Keşfet

Kübik Yeni kurulum

OnurB

Yeni Üye
Ad Soyad
Onur
Merhaba arkadaşlar;

Kısa bir aradan sonra yeni evime 100x100x Y boyutlarında kübik bir reef tank kurmak istiyorum. Sehpasının siparişini verdim. Profil üzerine mdf kaplama olarak yapıyorlar. 

Yükseklik konusunda kararsızım. Sığ tank seviyorum fakat ilerde pişman da olmak istemiyorum. Sizce 45 cm yükseklik ile ~ 40 - 43 cmde çalışan bir tank bu ölçülerde nasıl olur? Gönlümde 40 cm yükseklikte 35cmde çalışan bir tank var ama leğen gibi durur diye koruyorum :)

140x70x38h tankim var, mercanlar buyudukce suyun disina cikmamasi icin en az 50 cm tavsiye ederim.

Sig tankin keyfi tabiki de farkli. 

tavsiyem 50-60 cm arası olsun hem görsel açıdan hem balıklar mercanlar için çok daha iyi olur 

tavsiyem 50-60 cm arası olsun hem görsel açıdan hem balıklar mercanlar için çok daha iyi olur 
50 cm üstüne çıkmayı düşünmüyorum, yükseklik arttıkça hem aydınlatma sorun olacak hemde bana göre çirkin bir görüntü olacak. Sığ tanklardan hoşlanıyorum. Sanırım 100 100 45 yapıp 40cm de çalışacak bir tank yaptıracağım. 

140x70x38h tankim var, mercanlar buyudukce suyun disina cikmamasi icin en az 50 cm tavsiye ederim.

Sig tankin keyfi tabiki de farkli. 
50 cm olunca gözüme hoş görünmeyecek, kafamdaki kaya dizaynında üst üste kaya koymaktanda dağınık bir yapı var. Suyun dışına çıkacan olursa budarız artık :)

En az 50 cm yapın, 40 çok sığ olur..

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri