Keşfet

Kum kalınlığı!! (1-1.5 ince mi olur , akıntılı tank icin. )

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba; 

anlatmis olduğum gibi tanka reset atıcam ve kum siparişini veriyorum. Reeflowers kullanmaya karar vermiştim. En kalın ürününün 1-1.5 mm olduğunu gordum. Mevcut olan tankta akıntı sorunu yaşayıp bircok zorlukla mucadele etmek zorunda kaldığım icin bunu tam anlamıyla dalgalı bir tank yapmak istiyorum. Bu nedenle tank zaten 70 litre oldugu icin (60/35/35 ) 

karsiya vurunca yerde kumun hareket etmesini istemiyorum. 

Fakat bu durum icin acaba 1-1.5 bile inçe gelir ve hareketlenir mi ? 

Suan kullandığım tahminimce çoğu 0.5 civarında olan bir kum ve aşırı derecede ince kafa motoru karşı cama vururken bile yerdekini hareket ettiriyor ( birakin dalga motorunu ondan bile etkileniyor. ) 

3 mm de fazla kalın olabilir zaten nano kotu gözükür ve pislik girmesin arasına. 

İdeal düşüncem 2 mm civarıydı ama bulamadım. 

2 dalga motoru 1-rw4  birde olu kalan kısma da hydor koralia nano koymayi dusunuyorum   

Bu Konuda yorum yapan olursa sevinirim. Ayrıca sunu al sana daha uygun olur diye marka önerir olursa sevinirim. Cok para vermeyi düşünmüyorum. 

Ve reeflowers kullananlarda yorum yaparsa ayrıca sevinirim. 

Tesekkurler. 

Quık mercan kırıgı kumlar var ölü olarak 10 lt satılıyor onlardan tercih edebilirsin ben refigiumda kullanmıstım onu. kalınlıklarıda ucusmamaya elverişli. 

Quık mercan kırıgı kumlar var ölü olarak 10 lt satılıyor onlardan tercih edebilirsin ben refigiumda kullanmıstım onu. kalınlıklarıda ucusmamaya elverişli. 
Mercan kırığı bircok boyda var hangi boy önerirsiniz. Zaten 60-70 lt nano. Cok pislik girmesin ve görünüm olarak cok katı olmasın. 

Fakat uçmayacak kadarda kalın olmalı. 1-1.5 inçe gelir mi aklımdaki soru bu suan. 

Ki çoğu marka böyle bir Aralık kullanıyor. 2-3 hiç Yok zaten. 

Special grade de zaten 1-3 sanırım. 

Onda da var yanı 1 mm lik uçuyorsa oda uçar :/ 

2 3 mm önerimdir benım ana tanktakı kum canlı coralreef ve bu bahsettiğim kumdan karısık. Ekstremın sattıgı Special Grade var oda iyidir eskı tankta kullanmıstım Dar oldugu icin tankta akıntı fazlaydı. Onu bir sorun isterseniz boyutunu 

Tesekkurler yorum icin :)  

ayrica bu kumu kullanmış bilen varmi ? Ne önerirsiniz ? Sitelerin ürünlerine bakıyorum hepsinde ayrı ayrı markalar var aklım karıştı .. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar