Keşfet

Kum Süzen Denizyıldızı

narwhal

Yönetici
Yönetici
Ad Soyad
Selim
Bu tür hakkında yurtdışında kumdaki tüm mikro canlıları tüketip kumu öldürdüğü, hepsini tükettikten sonra da yavaş yavaş açlıktan öldüğü söyleniyor. Sizin deneyiminiz nedir bu tür ile? 1 yıldan fazla besleyen var mı?

Ekli dosyayı görüntüle 40579

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selim bey merhaba

yaklaşık 2.5 senedir tankımda mevcut kocaman oldu :)

Özel olarak bir besleme yapıyor musunuz Yakup Bey? 

Selimcim ben 5 sene besledim ama benim akvaryum 2 merteydi,şimdiki akvaryumda 2 metre,çok aktif bir canlı değil,deniz hıyarı gibi kumları içine almıyor dolaysıyla süzme hızı çok yavaş,bakterilerin çoğalma hızını göz önüne alarak yıldızın hızı sıfır kalır,200 lt ve üzeri akvaryumlarda kesinlikle bie sıkıntı olacağı sanmıyorum.

Bu teori linckia ve kırmızı deniz yıldızlarında geçerli çünkü yiyecek bir şey bulamıyorlar.

Tank büyük ve eski ise linckia ve kırmızılar da uzun süre yaşıyor, benim eski tankım 1,5 M idi fromia türü yıldız 3 yıldan fazla yaşamıştı, şimdiki tank 250lt ve kum yıldızı hariç almıyorum , kum yıldızı 6 ayı geçti ve normal görünüyor...

ufak tank ve az Kaya, mandarin, chelmon gibi balıklar için de sıkıntı, yeme alışamazsa kesin aç kalıyorlar...

Tankım öne 100 cm idi yeni tank ise 120 cm selim bey ekstra bir besin vermiyorum canlıya...

Merhaba Selim , 

kum deniz yıldızı bence her tankta olması gereken ( predator tankları hariç ) bir canlı , kumun altında gezinir , ışıklar söndüğü zaman görülebilir , ben yaklaşık 4 yıldır tankımda 1 adet bulunduruyorum  herhangi bir ek besine de ihtiyacı yok ( zaten direk besin vermek pek mümkün de değil)  bir de mavi deniz yıldızım var o da yaklaşık 2 yıldır tankta  hiç bir sorun yaşamadım 

Aşkın abi benimkide kendini diğerlerinden sanıyor galiba kumda 1 saat geçiriyorsa 1 saati de cam da :)

Aşkın abi benimkide kendini diğerlerinden sanıyor galiba kumda 1 saat geçiriyorsa 1 saati de cam da :)
ben yılda sadece 3-4 defa gün içinde görüyorum cama çıktığını , genel de kum altında , bazen kumda kırıntılar olduğunda çıkıp temizliyor asfalt silindiri gibi kumu düzlüyor :)  

Dün mavi deniz yıldızı aldım çok güzel rengi mevcut akvaryum 1 aylık bir sistem her şeyi ile canlı olarak kuruldu, cam sileceğin giremediği dip kısımlar yosun dolu taşlarda yosun mevcut 10 tane konçh var bunlara sıkıntı yaşatır mı  geceleri yatmadan önce bir miktar dip yemi kullanıyorum ekstra bir şey yapamam gerek var mı bu mavi yıldız keyifsiz olduğunu yada öleceği zaman anlaşılır mı ? Akvaryum 250litre bir ölüm gerçekleşirse su değişimi ne kadar olmalı böyle bir durum olursa inşallah olmaz saygılar 

Bu arada akvaryum da mercan mevcut sıkıntı olmaz dedi aldığım arkadaş uyumlu muş !!! 

Aşağıdaki resimle birebir aynı 

Ekli dosyayı görüntüle 40662

Mavi linkia için biraz erken doğrusu. Bu denizyıldızları dışarıdan besin almıyor ve canlı kayalar üzerindeki bakteri kolonileriyle besleniyor, bu nedenle büyük ve eski akvaryumlara ihtiyaçları var. Yosun tüketmez.

Konu görüntüleyen kullanıcılar