Keşfet

Kum üstünde ve içindeki pembe alg.

tans

Yeni Üye
Ad Soyad
tansel
Arkadaşlar bugün ikinci konum bu. Bu akvaryum benim, akvaryumda yeni balık ekleme sonucu oluşan stres ile bütün balıklara benek sardı ve kafa sallama başladı. Bende karantina akvaryumuna aldım balıkları. Kayalarım çok büyüktü aklımda onları yarıya bölüp balıkların saklanmasına daha güzel olanak sağlayan ortam yaratmak için kolları sıvadım arkadaşımla. Balıklar karantinada iken kayaları istediğimiz gibi yaptık ve bu arada 100 lt taze su eklemesi yaptım tuzuyla birlikte ama daha evvelinde beyaz benek oldugundan ışıkları 3-4 gün çok yakmadım. Suyu ekledikten sonra ışıkları normal sürecine aldım, akvaryum bu şekilde çalışırken 3. gün balıklarıda ekledim. Allaha şükür balıklardada sorun kalmadı az ufak tefek ciddi değil. Ama inceleme yaparken kum üzerinde pembe, bordo ara ara kırmızıya dönük gibi alg başladı. Ortalama 1 hafta oldu ne yayılıyo nede gidiyo aynı şekilde duruyo, resim atıyorum bir zahmet incelermisiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 49140

Ekli dosyayı görüntüle 49141

ışıkları acınca kayboluyormu? 

Dino olabilir. 

Diatom yaz çıkar çok erken balık girişi yapmışsınız bakteri kültürü olarak biodigest girin tuz oraniniz kaç ışık PS akvaryumum ebati yani akvaryumla aldığınız ve bildiğiniz her şeyi yazmanızı öneririm

Işıkları açınca kayboluyormu derken, ışıklar açılınca belli olmuyor.

Diatom yaz çıkar çok erken balık girişi yapmışsınız bakteri kültürü olarak biodigest girin tuz oraniniz kaç ışık PS akvaryumum ebati yani akvaryumla aldığınız ve bildiğiniz her şeyi yazmanızı öneririm
akvaryum ortalama 5 aylık ve 3 aydanda itibaren balık vardı son ay içinde yeni balık eklemesi yaptım, Diatomluk bi durum olacağını sanmıyorum ama tekrarlama yaparmı olur olur bişey diyemeyeceğim.

bu diyatom degil bildiginiz dino  bakteria . forumda bununla ilgili bir cok makale mevcut. 

ilerleme olmadığı sürece bekleyin derim, yeni canlı yüklü girilmesiyle nitrat döngüsü oturana kadar baskın olan bakteri ya da algin patlaması normal, ayrıca temizlik ekibi görünmüyor resimlerde kum yıldızı dışında, bu dönemde bolca edinin. kayalardaki yeşil yosun da henüz suyun istenen olgunlukta olmadığını gösteriyor.

Osman bey aynı şekilde beklemedeyim. Temizlik ekibi 15 conc 5 turbo snail var ama resimlerde gözükmemiş. Kayalardaki yeşil yosun eski halde gün ışığı gören taraftı kayayı kırdım  valla tülüde değiştirdim :D  artık gün ışığı almıyo. Büyük olasılıkla yosunlar gider 2 haftaya diye düşünüyorum. Anladığım kadarı ile şimdilik bekliyorum herhengi bir katkı ilaç bişey kullanmıyorum.

Arkadaşlar tekrar merhaba. Kum halen aynı herhangi bir gelişme yok, ne azalma ne çoğalma, ama renk te aynı. Ben çözemedim olayı, cyano olsa sümüksü dağılabilir bir yapıya sahip olur diye biliyorum, dyino dedik ama dinoda akvaryumu bir günde bile sarabilecek bir bakteri. Büyümeyen genişlemeyen ama renk olarak aynı kalan bişey. Akvaryumda tek değişiklik ananas sünger çoğaldı ama bunla alakası olacağını sanmıyorum, Tecrübeli arkadaşlardan bi yardım istiyorum lütfen.

İlerlemiyorsa üst tabakayı dip çekimiyle alın kurtulun. 

Mert bey banada mantıklı geldi söylediğiniz. Ama eksilen kumu nasıl tamamlarım, yani kum zaten çok değildi tamam azda değil ama yüzde 40 lık bi kısımı üstten aldığımda kum eksilecektir. Tamamlama yaparken sorun yaşarmıyım.

Aldığınız kumu yıkayıp kurutup tekrar ekleyebilirsiniz

Konu görüntüleyen kullanıcılar