Keşfet

Kum üzerinde biriken yemler

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhaba ,

Yeni aldığım balıklara henüz yem yediremedim birkaç gündür ve akvaryuma bıraktığım yemler kum üzerine çöktüler. Temizlik ekibi olarak;

1 ad. cleaner karides
2 ad. hermit
2 ad. conch
2 ad. snail var ancak dipteki yemlerde bir eksilme görmedim. Onlar daha çok diyatom sonucu oluşan k.rengi oluşumları tüketmekle meşguller.

Bir tavsiyeniz varmıdır?

Tank hacminiz nedir. Ben boş tankı yemledim başlarda yiyecek balık olmadığı için en son dibe çökerdi ama sabaha yok olurdu ve conchların izleri olurdu oralarda :)  benim 60x35x36 lık tankımda 5 tane conch var acaba sizin conchlar o tanka biraz az mı ? Bende 5 adet var zaten yarısı genelde uyuklama modunda oluyor, tembellik yaptıları gecelerde sabaha yemler yerde hala durduğu oluyordu örneğin. Sizinki de o durum gibi olmuş. Hermitler yermi bilmiyorum o nedenle kesin birşey demiyeyim. Fakat balıklarınız yemeye başladığında yem görmeniz zor olur bence çok birşey yapmanız gerek yok ekip yeterli gibi :)  

Tank hacminiz nedir. Ben boş tankı yemledim başlarda yiyecek balık olmadığı için en son dibe çökerdi ama sabaha yok olurdu ve conchların izleri olurdu oralarda :)  benim 60x35x36 lık tankımda 5 tane conch var acaba sizin conchlar o tanka biraz az mı ? Bende 5 adet var zaten yarısı genelde uyuklama modunda oluyor, tembellik yaptıları gecelerde sabaha yemler yerde hala durduğu oluyordu örneğin. Sizinki de o durum gibi olmuş. Hermitler yermi bilmiyorum o nedenle kesin birşey demiyeyim. Fakat balıklarınız yemeye başladığında yem görmeniz zor olur bence çok birşey yapmanız gerek yok ekip yeterli gibi :)  
Ana tank ölçüm 65x50x45h . 4 gündür 2 adet balığım yem yemediği için hepsi dibe çöktü. Conch 'ları ya da diğer ekibi yerken görmedim hiç. Baliklarda yerdeki yemlere aldırış etmiyorlar.otomatik yem makinası kullanıyorum. Yemlemeyi azaltıp günde 1 defaya çektim şu an alabildigim tek önlem bu. İnşallah dediğiniz gibi baliklar yem yemeye başlar.Bu hobide yeni olduğumdan dipteki yemlerin su değerlerini bozabileceginden ve de baliklar için üzülüyorum . ekip diyatom temizlemede başarılı ama yem yemede tık yok :)  Bu hacim icin ekip yeterlimi tam emin degilim doğrusu

Tek conch olarak düşününce az denebilir belki ama birçok başka eleman var örneğin bende henüz snail hiç yok o nedenle çok conch attım zira küçük olup cama çıkanlar oluyormuş şansımı denedim ama bendekiler kendini çekemiyor çıkamadılar. O nedenle belki snail bende ekleyeceğim. Hermit hiç düşünmedim özel bi yararı veya ayrı bir zararı varmıdır acaba birisi aydınlatırsa sevinirim. Zira bende karideste yok eklemeyi düşünmüyorum onun yerine hermit eklerim belki :)  sizin gözleminiz nedir bu canlılar üzerinde ? 

Tek conch olarak düşününce az denebilir belki ama birçok başka eleman var örneğin bende henüz snail hiç yok o nedenle çok conch attım zira küçük olup cama çıkanlar oluyormuş şansımı denedim ama bendekiler kendini çekemiyor çıkamadılar. O nedenle belki snail bende ekleyeceğim. Hermit hiç düşünmedim özel bi yararı veya ayrı bir zararı varmıdır acaba birisi aydınlatırsa sevinirim. Zira bende karideste yok eklemeyi düşünmüyorum onun yerine hermit eklerim belki :)  sizin gözleminiz nedir bu canlılar üzerinde ? 
Karides ve hermitleri hep kayaların üzerinde görüyorum. Hermitler kayaların uzerini güzelce temizliyor. Hermitler için kabuk degistirecekleri zaman kendilerinden büyük kabuğa sahip conchlara saldırıp , öldürüp kabuklarina yerlesebilecekleri söyleniyor. Bunu onlemek icin birkac tane boş kabuk olsun diye tavsiye ediliyor. Bende öyle yaptim ve bir tanesi hemen boş kabuğa taşındı bile :) bunlarin dışında pek bir gözlemim olmadı daha çünkü c.tesi ekledim tanka. Tecrübeli arkadaşlar fayda/zarar olarak daha doğru bilgi verirler sanırım.

Bunlar iç savaş çıkaracak gibi :) :)  

icine bir sıvı sürüyorlar hatta onu çekmesi icin sanırım. İlginc canlı bulursam eklerim. 

Sizin sorununuz içinde tecrübeli Kişiler birşeyler yazacaktır 

insallah hızlıca çözülür.  :fish:

Teşekkür ederim. Peki balıkların 4 gün yem yememesi normalmidir? Ne kadar sürebilir? 

Bunlar iç savaş çıkaracak gibi :) :)  

icine bir sıvı sürüyorlar hatta onu çekmesi icin sanırım. İlginc canlı bulursam eklerim. 

Sizin sorununuz içinde tecrübeli Kişiler birşeyler yazacaktır 

insallah hızlıca çözülür.  :fish:
Teşekkür ederim. Peki balıkların 4 gün yem yememesi normalmidir? Ne kadar sürebilir

Aslında şuana kadar o kadar süre yemeyene hiç denk gelmedim genelde 2 gün sorun yaşayanlar vardı fakat balıklar zayıflayıp herhangi bir kötü belirti göstermediği için benim kişisel kanaatim önemli bir sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten tanka alışmışlar ekstra ne yapmak lazım hiç bilmiyorum bence en iyi olay beklemek olacak gibi az miktarda deneme yaparsınız.

Daha önce bir yazıda görmüştüm yüzey üzerinde kalan yemi yemeyip akıntıya kapılıp dolaşmaya başlayan yeme atılıyormuş balıklar, refleks olarak. Hepsi olmasa da yine bir percula cinsi söz konusuydu. Hani huy meselesi çok önemli bir bilgi değil belkide ama dilerseniz bir deneyin.

Daha profesyonel kişiler detaylı bilgi vericektir bence gördükleri zaman :)  

Kagit ustunde 4 gun yem almayan balik olum surecine girmistir. Bu baliklarin turleri nedir ki hicbiri yemiyor? 

Kagit ustunde 4 gun yem almayan balik olum surecine girmistir. Bu baliklarin turleri nedir ki hicbiri yemiyor? 
Dün akşam bir iki tane aldılar ilk kez ama berk bey in dediği gibi yüzeyde dolasanlari değil , aşağıya doğru inen ve d.motorunun sirkulasyonuyla önlerinden geçen bir iki tane aldılar yalnızca. Kalan yemleri gorselerde veya onlerinden gecsede yemediler.Diğerleri ya sumpa ya dibe gitti ya da d.motorunda parçalandı.Baliklari yakindan inceledim fiziksel olarak veya yüzme,hareketlilik olarak anormallik göremedim. Tür olarak orjinal ismi nedir tam bilmiyorum ama şu çizgi filmdeki meşhur nemo baliklarindan. Diğer günlerde yem almazlarsa paylasirim buradan ama tecrübesiz olduğumdan teşhis koyamiyorum. Hikari marine s iyi diyorlar ben new life spec. Thera a plus kullanıyorum. Belki onu denerim. Başka ne yapabilirim bilmiyorum:(

Biraz önce balıklara nls thera small ve sera marine granulat verdim. Hepsi olmasada biraz Nls yediler çok şükür. Sera marine granulat ise karides ve hermit yedi. Balıklar serayi beğenmedi , t. Ekibi de nls yi. İlginç:)  ilgi gosterip okuyan ve fikir beyan eden herkese teşekkür ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar