Keşfet

Kum ve Kaya sıfırlama

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese iyi hobiler. 

Daha önce kayasını ve özellikle kumunu sıfırlayan oldu mu ? 

Bunlarin sıfırlanması icin ayrı bir tank kurup aylarca zaman düzenli takipler gerekiyor sanırım. Fakat , sirke veya kaynatma yardımları ile birkaç günde bunları sıfırlamak acaba mümkün mü ? 

Sekillerini ve renklerini sevdiğim icin yenisini almak istemiyorum. Yoksa 3 kilo Kaya var altı üstü. 1 paket de Special Grafe var. Bu Kumu da seviyorum ama suan üzerinde yosun var tank icinde. Nasıl bir prosedür izlemek gerek ? 

Kaynatıp bir gün de sirkede bekletip 

sonra 3 gün tatlı suda bekletip durulayıp kullanmayı düşünüyorum fakat önerisi olan var mi ? 

Yeni alacak olursam da Fiji’ler güzel olmasıyla birlikte pahalı da. Fakat çok güzel şekilli olanları var ama tek dal dal olanları değil bir bütün olanları hosuma gidiyor. Öyle özel yapım da nerden bulurum bilmiyorum. Birçok Kaya çeşidi var ama sanırım ülkemizde yalnızca bunlar mevcut. 

Yardimci olan olursa çok sevinirim. Özellikle kum sıfırlayan hiç görmedim bu nedenle şüphelerim var. 

Tesekkurler :)  

Yardimci olur mu bilmem ama ben kum degisimi yaptim

mecburi bir degisim di  300 lt tankim sizdirma yapti ve yeni  750 lt tank alip herseyi oraya aktardim eski kayalarimi kullandim kumu ise attim kim degisimim ise şu şekilde oldu

Aragonit 10 kg canli kum 20 kg kuru kum aldim eski tankimdan alabildigim kadar suyu aldim kalan bosluguda yeni su ile tamamladim canli kumu tanka koyup posetiyle kumu suyun icierisinde actim tabana yaydim sonra kuru kumu guzelce kiyayip canli kumun uzerine serptim sumpa elyaf koydum ve tatli sudan kalma dis filtreme de elyaf koyup onuda bagladim suyun daha hizli berraklasmasi tortulari almasi icin 1 gun boyle bos calisti tank sonra ilk kayalarimi dizayn edip koydum tanka sonra mercanlar sonra ise baliklar olarak 3 4 ay gecti bunu yapmamdan belki de daha fazla bilmiyorum suan icin hicbir problem yok cok sukur :)  ufak bir diatom gecirdim o kdar

Eski kumları tazzikli suyla iyice temizlenene kadar yıkadıktan sonra güneşte birkaç gün kurutup kullandım.

Kayaların temizlenmesi biraz daha zor, önce kaynatıp sonra karbonatlı suda birkaç gün bekletip yine güneşte bir hafta kadar kuruması gerekebilir.

Suyunuz temiz ise bir kapta içine dalga motoru koyarak canlı tutabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken kum ve kayaları kaldırırken çok fazla tortuyu kaldırmamak.

çok fazla tortuyu kaldırmamak

ben kum degisimi yaptim
Ben zaten tankı sıfırlıyorum. Fakat sorun su , kayalarımın seklini beğeniyorum. Tek parça istediğim gibi Fiji bulamıyorum. Zaten bulsam da çok pahalı tank 80 litre. 

Kum deseniz 2 ay önce sıfır aldım. Yenisi 150 lira . Rengini de seviyorum. Bu nedenle degistirmek  istemiyorum. BElki 1-2 parça Fiji dal eklerim kurulumdan sonra canlı.

Buradaki temel sorun su cyano vardı tamamen temizlenmesini istiyorum. gerci sirke ve 3-4 gün kurumanın ardından artık biseyi kalmaz diye düşünüyorum. Kayaların üzerindeki yosunlar acaba sirkede ve kaynarken gider mi yoksa fırçalamalı miyim ? 

Birde karbonat demişsiniz. Özellikle kabonat  mi yoksa  beyaz sirke de is görür mü ? 

Kumu da ayni şekilde karistiRarak kaynatacağım. Sknra sirkede bekleticem. 

Sizce uygun mudur. Güneş olmaSa da 2-3 gün kuruturum sererek. 

Siz kumları tazyikli suyla yıkayıp kurutup kullanırken sorun yaşadınız mi ? Daha sonra amonyak , nitrat , fosfat kusması olur mu acaba ? 

Karbonat kayada biriken amonyağı alması için

Konu görüntüleyen kullanıcılar