1-Yıldızın besleneceği kum içerisindeki organizmalar özellikle planktonlar bittiğinden erime başlamış olabilir. Beslenemediğinden kendinden ödün vererek yaşama amaçlı kollarını eritmiş olabilir.
2-Tankınızda nassarius snail türünden canlı varmı bu snail türleri gündüzleri kumun altında geceleride ışıklar kapandıktan sonra çıkıp leş ararlar leş bulamazlarsa mevcut yıldızlara zarar verebilir.
3-akvaryumunuzda gezen bir anemon varmı?
4- Tuzluluk 1025 altına düşmemesi gerekir.yada tuzlulukdaki aşırı dalgalanma düşüp aniden çıkma buna sebep olmuş olabilir.
5-Bu deniz yıldızlarının havayla temas etmemesi gerekiyor.ama deniz yıldızını sudan çıkarırsanız içlerinde hava baloncukları oluşup zamanla ölebiliyorlar. Bu sebepten suda paketleyip, suda paketi açmak gerekiyor. Ama bazen cama tırmanıyorlar ve bir kısımları suyun dışına çıkabiliyor. Bu problem değil, kendileri tırmandıklarında bir şekilde kendilerini zarar görmeyecek şekilde koruyabiliyorlar.
6- Erime kollarda olursa sadece kollarınnyeniden çıkması olabilir fakat ortadaki disk denilen kısımda olursa canlı ölecektir.
Muhtemel sebepler bunlar umarım yardımcı olmuşumdur.
Bilgiler için çok teşekkürler.
1) Organizmaların bittiğini sanmam.
2) 4 adet algeater snail'im var. dediğiniz gibi gece camlarda geziyorlar. gündüzleri de görüyorum onları. kumun altına girdiklerini hiç görmedim.
3) gezen anemon yok.
4) tuzluluk 1024-1025
5) havayla temas etmedi. 2 yıldır tankta. arada bir cam da gezerken dediğiniz gibi suyun dışına çıkar gibi olup kendini aşağı bırakıyordu.
6) orta kısmını tekrar kontrol edeceğim.
7) daha önce kırmızı deniz yıldızım var dı, onun kolları bildiğiniz parçalandı. tanka koyduktan 3-4 gün sonra öldü.
8) konçlarımı yiğen worm'dan şüpheleniyorum, belki ölü konçun içinden çıkarken denk geldi veya saldırdı yedi bilemiyorum. kumun içinde bunlardan varsa yıldıza saldırabilir mi?
9) sıcaklık:25, kH:6, Ca:475, Mg:1395, Nitrat:0,1 Nitrit:0,02 Fosfat: 0 a yakın, Amonyak: <0,1 pH:8,4
kh dan dolayı olabilir mi acaba, ama diğer canlılarda sıkıntı yok, anlamadım gitti.
Ekli dosyayı görüntüle 43949