Keşfet

Kumda renk koyulasmasi(yeşil yosunlaşma)

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Tank yaklaşık 3-4 aylık. Su değişimlerini ya haftada %7-8 

yada 2 haftada bir %20 olarak yapıyorum. 

Aktif karbon kullanıyorum. 

Camlar yaklaşık olarak 4-5 gün boyunca hiç yosun yapmıyor sonrasında silik bir yeşil yosun oluşumu başlıyor. 

2 küçük balık var Nano sistem , gün aşırı falan yemliyorum yem fazlası olmasın diye. 

4 tane de conch 1 adet kum deniz yıldızı var. Conchlar genelde 3-4 saat gezip biseyler yapıyor sonra 1-2 gün kuma gömülü yatiyor. Yanı çok aktif çalışmıyorlar ne yazıkki. Bir sebebi var midir bilemiyorum. Kum deniz yıldızı da pek bir ise yaramıyor genel yüzey temizlemesi icin. 

Acana  sizde de oluyor mu kumda renk değişimi. Açık yeşil yosunlaşma ? 

Ne yapmak lazım acaba. Bazıları böyle oldukça kumun üzerinden AZcik inçe tabaka kum cekiyormus. Elle durulayıp geri icine atıyormuş. Bu yapılmalı mi sizce ? 

Taban alanı 60x35 

4 conch az mi geliyor anlamadim. Ama daha çok alsam onlar da kumda uyuyacak belli ki. Genelde gece çıkıyorlar 4-5 saat gezip uyuyorlar. 

Test değerleri genelde normale yakın. 

Onerisi olanlar varsa çok sevinirim. 

Tesekkurler. 

Aydınlatmanız yada suyunuzdaki fosfat değerleri ile ilgili sanıyorum.Işıklandırma süresini kısaltarak deneme yapabilirsiniz.

Aydınlatmanız yada suyunuzdaki fosfat değerleri ile ilgili sanıyorum.Işıklandırma süresini kısaltarak deneme yapabilirsiniz.
Işıklandırma yalnızca royal blue x30 günde 4-5 saat açık. 

Birde 2 saat falan t5 acıyorum. Onun dışında sürekli kapalı. 

Yaklasik akşam 6 ya kadar falan tamamen Işık’lar kapalı zaten. 

Fosfat da Salifert 0.01 veya bazen 0.03 veriyor Nadire’n. 

Bahsettiğiniz test değerlerine dayanarak sizdeki sorunun normal olduğunu düşünüyorum.

Benim akvaryum da aynı şekilde camlar temizlendikten 3-4 gün sonra yosunlanmaya başlıyor ve aynı şekilde kum ve kayalar da etkileniyordur.Ancak benim gözüme batan sadece camlar oluyor çünkü bendeki conch'lar, deniz yıldızları, foxface, yelow tang ve blue tang devamlı olarak kum ve kayalar üzerinde çalışıyorlar.Ayrıca sump'ta 3 ayda 1 fosfat tutucu kullanıyor ve ilaveten caulerpa yosun besliyorum.

Sizin temizlik ekibiniz biraz tembel içilerden oluşuyor sanırım :)

TESEKKUrler. 

Bilgisi olan varsa; 60x35 Taban alanı icin kaç conch idealdir ? S boy ? 

TEKrardan merhaba. Kumdaki sorunu çözmek icin su değişimi yaparken yosunlanan bölgeyi kovaya alıp elime temizleyip sonrasında geri bırakıyorum. Fakat 2 hafta yapmasam 3. Hafta kumda yosun birikiyor. COnchlar çok tembel oturdukları yeri didikliyorlar yalnızca. 

Dalga motoru rv4 en son ayarda acılı zaten Nano sistem. Onun vurduğu yerin karisisi yosunlanmiyOR. Ama dalga döngüsünde mi sorun var anlamıyorum ki. Nasıl yapmak lazım , kısmen yukarıya çevrili dalga motoru. 

Siz nasıl cozum buluyorsunuz ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar