Keşfet

kurluluma başlangıç

Toprak123

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum var aklıma takılan yeni bir kurulum yapacağım ilk tecrübem olucak.

-canlı kum kullanıcam kurulumda önce tank ın içinde suyu hazırlasam sonra maşrafa ile akvaryuma kumu koysam olurmu çünkü dışarıda hazırlamak baya zorlar beni yada başka bir yöntemi varmı?

-ne zaman balık ekleyebilirim elimde sadece nitrat testi var test olarak.

hiç kimsenin bir bilgisi yokmu ?

Bildiğim kadarı ile canlı kumun içinde bakteriler var ve suyu bu bakterilere uygun hale getirmelisiniz tuzluluk ve sıcaklık açısından ardından kumun paketini yıkayıp akvaryumun içine dökmeden önce ağzını açıp paketi akvaryuma sokarak yavaş bir şekilde dökmek gerek. Balık konusuna gelirsek kayalar vb başka cisimlerde olduğu için onların da bi diatom süreci olur muhtemelen. Bu yüzden bence normal diatom süreci gibi beklemeniz en sağlıklısı olur diye düşünüyorum. Yanlış bildiğim bir şey varsa kusura bakmayın. İyi hobiler

Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum var aklıma takılan yeni bir kurulum yapacağım ilk tecrübem olucak.

-canlı kum kullanıcam kurulumda önce tank ın içinde suyu hazırlasam sonra maşrafa ile akvaryuma kumu koysam olurmu çünkü dışarıda hazırlamak baya zorlar beni yada başka bir yöntemi varmı?

-ne zaman balık ekleyebilirim elimde sadece nitrat testi var test olarak.

Tuzunuzun tam çözündüğünden emin olduktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.Canlı kumu ekleyeceğinizde tam cözünmüş, doğru tuzluluk oranında su hazır olmalı.Şahsen dışarıda hazırlama imkanım olmasa kumu eklemek için 1 gün tuzun tam karışmasını beklerdim.

Eğer 1-2 küçük balık eklemesi yapacaksanız sorun yaşamayabilirsiniz.Kumda bulunan bakterilerin ekleyeceğiniz canlı yükünü kaldırıp kaldıramayacağına bağlı tamamen.

Yeni kurulumlarda ve üretim tanklarında seachem ammonia alert ürünü termometre gibi amonyağı takip etmek için epey pratik göz gerdirebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tuzun tam olarak karışmasını bekleyip ardından eklemeyi düşünüyorum 4 5 hafta kadar da diyatomu bekledikten sonra canlı eklemeyi planlıyorum.

Canlı kum paketlenirken hiçerisindeki oksijen alınıp bakterilerin deaktif olup bir nevi  uyku moduna alınıyor.Paketi açtığınızda kum bol oksijenle temas edip canlanıyor ve doğal olarak besine ihtiyaç duyuyor.

1.si kumu ekleyip hiç bir şey eklemeden 4-5 hafta beklerseniz büyük ihtimalle kumdaki bakteri oranı ciddi miktarda düşecektir.

2.si bakteri yemi kullanıp bu durumu önleseniz de kum zaten canlı olduğu için kumda diatom gözlemlemeyebilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Canlı kum paketlenirken hiçerisindeki oksijen alınıp bakterilerin deaktif olup bir nevi  uyku moduna alınıyor.Paketi açtığınızda kum bol oksijenle temas edip canlanıyor ve doğal olarak besine ihtiyaç duyuyor.

1.si kumu ekleyip hiç bir şey eklemeden 4-5 hafta beklerseniz büyük ihtimalle kumdaki bakteri oranı ciddi miktarda düşecektir.

2.si bakteri yemi kullanıp bu durumu önleseniz de kum zaten canlı olduğu için kumda diatom gözlemlemeyebilirsiniz.
bu durumda diyatomu hiç beklemeden canlı girmiş oluyoruz artan amonyak seviyesi nitrat seviyesi canlıları öldüre bilir kayaları canlı almayı düşünmüyorum.

Evet çünkü canlı kum için diatom beklemek gibi ihtiyaç yok bu yüzden tavsiye ettim.Canlı kum ve canlı bakteriler ile yapılan 24 saat sonra ilk canlının girilebildiği pek çok örnek mevcut.Burada sistem yeni olduğu için uygun miktarda canlı girişi yapmak kritik nokta.Ben de kurulumumda diyatom yosunu ile karşılaşmayanlardanım.Herzaman oluşacak diye bir durum yok.Önemli olan nitrat değil nitrit ve amonyağın sıfırlanması.Tabi takdir sizindir; Şimdiden hayırlı, sorunsuz kurulumlar dilerim

Ozaman planımı söyle değiştirdim kumu ve kayalarımı ekledikten 1 hafta 2 hafta kadar sonra diyatom görmezsem 2 adet percula ile başlarım. iyi dilekleriniz ve yanıtlarınız için teşekkür ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar