Keşfet

KURULUM BAŞLADI TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM.

Abdullah denktas

Yeni Üye
Ad Soyad
ABDULLAH
Herkeze iyi hobiler 

aylarca araştırmasını yaparak almış olduğum deniz akvaryumunu kurma kararını  yaklaşık 7-8 aydır ekipmanları yavaş yavaş toplayarak bende başlamış oldum ve sadece yaptığım araştırmalar ve forumdaki abilerim kardeşlerimden aldığım öneriler ve tavsiyelerle bu akşam ilk kurulumu gerçeklerştirdim sizeden ricam yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi esirgemeyin hep beraber bu başlık altında almış olduğumuz ortak kararlar sonucu ortaya güzel bir şeyler çıkartmak niyetindeyim hadi o zaman başliyalım.

EKİPMANLAR

>100*65*50 yener yılmaz yapımı alt sumplı akvaryum

>ati 200 is protein skimmer 

>ecotech radion gen3 pro led armatür

>jebao 4000 kafa motoru 

>jebao rw8 dalga motoru

>reeflowers 1.5 mm kum 25 kg

>aquaforest reef salt 25 kg

>5 aşamalı ro su arıtma reçineli

> yerli kaya (yüzde 80 i plate kaya olarak secildi)

>atc tuz ölçer

> ph ölçer

> tds ölçer 

evet ekipmanlarım bunlar ortalama sump ile 350- 400 litrelik bir akvaryum

sıcaklık 25 dereceye sabitlendi

bakteri kültürü girildi ps 4 gün süre ile kapatıldı

7. gün herhangi bir diyatom başlangıcı yok aysınlatma son 2 gündür var kargo anca geldi 5 gün aydınlatma yoktu bakteri kültürü aydınlatma gelince girildi sanırım artık sadece bekliyoruz

ilk etapta hangi testleri yapmalıyım henüz hiç hir test almadım.

İlk kurulumdan  fotoları sizlerle paylaşmak istiyorum yanlış veya eksik bir şey varsa lütfen tamamlayın şimdiden teşekkürler.

Fotolar linklerde mevcuttur.

Kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle :)  Gayet güzel ve başarılı bir kurulum olmuş uzun soluklu olmasını dilerim. Güncellemeleri bu başlık altına sabırsızlıkla bekliyorum

Teşekkür ler gelişmeleri buradan paylaşıcam 

hayırlı olsun hocam çok güzel görünüyor akvaryum ve ekipmalar sağlam umarım aynı güzellikle doldurursunuz

Çok teşekkürler abicim. Diyatomu beklemeye devam.

İlk etapta amonyak, nitrit ve nitrat testleri yararlı olur biyolojik dengenin oturup oturmadığını test için.Ya satılan bakteri kültürü ve besini  kullanın yada aşılama yapıp bakterilerin gelişmesini doğal yoldan bekleyin. Daha sonra size kh, ca ve mg testleri lazım olacak omurgasız balık ve mercanları girdikten sonra tabii sps mercan ağırlıklı bir resif yapmak isterseniz.İlk etapta düşük miktarda ışıklandırma yapın canlıları girdikten sonra kademeli arttırırsınız. Yeni kurulum hayırlı ve görsel güzelliği, sağlığı  iyi olsun.

Abicim çok teşekkür ederim senden esinlenerek başladım bu hobiye bana konum olarak en yakın hobici sizsiniz kumlucada yaşıyorum bende daha öncede görüşmuştuk inşallah yakın zamanda daha önceki davet etmiş olduğunuz ziyareti gerçekleştirir sizinle yüz yüze tanışma imkanı sağlarım herşey için çok teşekkürler ☺️ 

Diyatomda kahve rengi saç sakal yosunu oluşumu olması normalmidir acaba kum da dahil olmak üzere kayaları vs sarmış durumda ve artmaya devam ediyor

30 günün sonunda hepsinin sıfırlanması muhtemel, sakal yosunu diatomdan sonra normal hatta cyano dinoflagellates  bile başlayabilir, yeşil yosun da sırada.

herşeyin oturması zaman alır, siz nitrit ve amonyak sıfırlanınca nitrat da 10-15 gibi temizlik ekibi girmeye başlayın

Çok çok teşekkürler hocam o zaman beklemeye devam ediyoruz.

Su yavaş yavaş oturuyor sanki 

Değerlerde büyük düşüş var

Ekli dosyayı görüntüle 58786

Sizlerden bir ricam var dalga motoru konusu hala aşamadım hangi konuma hangi açı ile yerleştirmeliyim rw8 kum 1-1.5 mm ama sürekli dalga motoru kumu açarak dip cam gozukene kadar kumu sağa sola topluyor yanlış açı ilemi koyuyum acaba kağıt üzerinde çizerek nereye hangi yöne dalgalandıracak şekilde çizerseniz çok sevinirim .

Dalga motorunu alttan yukarı (yüzeye) doğru vurdur. hem yüzey dalgalansın hemde kumun kalkmaz. Yeni olduğun için söylüyorum herzaman 1 RW8 yerine 2 RW4 motor çok daha iyi sonuç verir.

O zaman rw 8 satılıp 2 adet rw 4 alınacak

Ph konusunda bir sıkıntı çekiyorum nitrit nitrat ve amonyak değerlerim duşuyor yavaş yavaş ama 8.1 8.4 arasında istenen ph seviyem 6.8 den 1 değer bile yükarı çıkmıyor 5 aşamalı ro kullanıyorum.

Çeşme suyum =7.16 ph

ro çıkışından aldığım su =6.18 ph

akvaryumdaki 1024 değerinde tuzlu su=6.18 ph

bu konuda ne yapabilirim temizlik ekibi girmem gerekiyor ama bu ph ile canlılara zarar geleceği kanısındayım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

her şey yolunda şuanlık bir problem yok sadece camlarda film (toz) yosun sıkıntısı çekiyorum aydınlatma ayarını kıstım beyaz ışığı baya duzelmeye başladı onun haricinde herşey yolunda yakında fotoları burdan paylaşıcam

abdullah bey son durum nedir. bende sizi takip ediyorum yakın zamanda bende kuruluma başlıyacağım şimdi ekipmanları toplamaya başladım. memnun kalmadığınız bir ürün varmı aldıklarınız içinde ? 

Abi şaunda bir sıkıntı yok balıklarımı alıcam çok yakın zamanda bi abim var taşımacak bir kaç ay içerisinde onun canlılarını alıcam onu bekliyorum 

ekipmanlarım

>100*65*50 yener yılmaz yapımı alt sumplı akvaryum

>ati 200 is protein skimmer 

>ecotech radion gen3 pro led armatür

>jebao 4000 kafa motoru 

>jebao rw8 dalga motoru

>reeflowers 1.5 mm kum 25 kg

>aquaforest reef salt 25 kg

>5 aşamalı ro su arıtma reçineli

> yerli kaya (yüzde 80 i plate kaya olarak secildi)

>atc tuz ölçer

> ph ölçer

> tds ölçer 

Bunlardı şimdi yaz yaklaşıyor bir adet resun cl450 soğutucu aldım rw8 dalga motoru yek başına yeterli değil bence 2 adet dalga motoru olmalı o yüzden bir tanede rw 4 aldım karşılıklı çok daha iyi oldu 

yosun problemi yaşadım camlarda aydınlatma ile alakalıymış beyaz ışığı yüzde 10 lara çektim mavi yoğunlukta 5 6 ay olmak üzere şuan ekipmanlardan memnunum arıza vs açan olmadı tek yanlışım kumun beyaz olması ve minik taneli olması bence en az 2 2.5 mm kum olmalı dalga motorlarını full ayarda açtığım zaman sürekli kum havalanıyor yer değiştiriyor 1-1.5 mm kullanıyorum beyaz renk olmasıda her türlü kirliliği belli ediyor kendiliğinden kararmaya başladı kum ama hoş goruntusu olan bir kararma değil bence farklı renk olabilirmiş şimdilik böyle bir kaç tane mercan ekledim durumları iyi mutkular fotoğraf atıcam birazsan mercanların

Konu görüntüleyen kullanıcılar