Keşfet

Kuruluma damacana su kullanarak başlamak

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Herkese merhaba, 60 litre kadar bir abimin akvaryumundan oturmuş tuzlu su alıcam ,akvaryumum 120 litre,geriye kalan 60 litre boşluğu damacana su ile hazırlayacağım tuzlu su ile tamamlamamdan sorun olurmu ? Ro cihazını 1 ay sonra alabiliyorum ve elimde tüm malzemeler var,hazır varkende kurayim diyorum.Birde hangi damacana suyu önerirsiniz ? 

tahminim hic bir zarari olmaz %50 su degisimi gibi birsey olur zaten oturmus sudaki bakteriler de hizli ureyecektir. benim RO cihazim da uzun suredir arizali ve damacana su kullaniyorum ilk kurulumu da damacana ile yaptim hic bir sorun olmadi. tabiki konuya daha tecrubeli arkadaslar cevap verecektir benim uzun suredir olmasina ragmen yinede konu hakkinda cok bilgili degilim hobby i kendi yakaladiklarimla yurutmeye calisiyorum ve yogun is temposu sebebiyle ilgilenemiyorum da 

tahminim hic bir zarari olmaz %50 su degisimi gibi birsey olur zaten oturmus sudaki bakteriler de hizli ureyecektir. benim RO cihazim da uzun suredir arizali ve damacana su kullaniyorum ilk kurulumu da damacana ile yaptim hic bir sorun olmadi. tabiki konuya daha tecrubeli arkadaslar cevap verecektir benim uzun suredir olmasina ragmen yinede konu hakkinda cok bilgili degilim hobby i kendi yakaladiklarimla yurutmeye calisiyorum ve yogun is temposu sebebiyle ilgilenemiyorum da 
Damacanada hangi markayı kullandınız ? Birde 1,5 litre olarakmı yoksa direk damacana olarakmı satın aldınız ? 

marka olarak soylesem de sizin icin birsey ifade etmez baska ulkedeyim fakat her marka olur sanirim sonucta icme suyu. ikinci soruya gelince damacana olarak aldim ve yanlis hatirlamiyor isem 10 damacana gitti diye hatirliyorum yaklasik 1 sene once idi

İdeal değerlerine markette kendin bak. Ben oyle bakmıştım ki aklıma geldikçe bilindik markaların pH klor gibi kritik değerlerini hala ezbere biliyorum kafama girmiş :D  

bazi markalarda klor diğerinin 2 katı oluyor. Bazılarında pH diğerinden 1.0 daha dusuk veya yüksek oluyor. 

Ben kendi değerlendirmelerime göre Aoc un iyi olduğunu düşünüyorum. Ve hem kendi değerlendirmem hemde birçok kişinin kullanıp başarılı olması sonucu Nestle iyi diyorum. 

Bende biraz yosun sorunu falan var gerçi ama aydinlatma suan ilk hedef birçok kullanıp sorun yaşamayan insan var bence de cok dert etmeyebilirsin :)  

Bence hiç bulaşma;

Aynı değerlerle bende yaptım sonuç 1,5 ay boyunca sakal yosun ve hatta cyino kadar gitti ve uğraştım.

Tertemiz r/o ile başla

Bence hiç bulaşma;

Aynı değerlerle bende yaptım sonuç 1,5 ay boyunca sakal yosun ve hatta cyino kadar gitti ve uğraştım.

Tertemiz r/o ile başla
Siz fosfat tutucu koyarak çözmüştünüz dimi sorunun büyük kısmını ? 

Bunu medya olarak mi koydunuz yoksa file ile sumpa attınız mi ? 

Ve başka Ne çözüm buldunuz sorun geçmesi icin ? 

Tuzlusu hobisi yapılmayan masrafları fazla fazla çıkartıyor maalesef. 10seneye yakın oldu, hep küçüğüyle azıyla deneyince çok kaybım oldu. 

En temizi bekleyin gerekirse ama hakkıyla yapın. 

Bu işin hakkı 0 tds osmosdan alınmış su.

Aynen 1 ay daha bekleyip kaliteli bir arıtma cihazı almak daha iyi olucak sanırım tankın sağlığı içinde ,bütçem içinde.Teşekkürler.

Peki madem buraya kadar konuşuldu. İyi bir arıtma cihazı sadece akvaryum icin olan Ne kadardır acaba ? 

Bende düşünüyorum ama eve komple yetecek birşey icin bekliyorum onlarda 600 lira civarından başlıyor :)  

Bugün extrem akvaryumda bunun hakkında biraz bilgi aldım ve kaliteli,membran filtresi uzun ömürlü sadece akvaryum için olanların en az 300-350 tl olması gerekirmiş.Bunun aşağısında olanlar genellikle kalitesiz membrana sahiplermiş ve daha sık değiştirmek gerektiğinden maliyeti kaliteli olandan daha fazla oluyor ileride.İnsan dayanamıyor ve damacana su ile başlayası geliyor ama sabır bu hobinin anahtarı aslında.İyi araştırıp,para biriktirip sonra almak doğrusuymuş yoksa çok paralar yanıyor.

Evet bende bu fiyatlar yüzünden zaten komple eve almaya karar verdim 400 sadece resif icin alacağıma. 600-700 verip ev icin depolu olandan alırım dedim. 

Damacana su ile basladim. Sorunlar var evet ama birkaç kaynak söz konusu onları çözünce hala devam ederse damacanadan derim belki :)  

Kaynak derken ? Fosfat tutucu tarzı şeylermi ? Bence ileriye dönük bir akvaryum yapacaksanız ro cihazını düşünün çünkü maliyeti hesapladığınızda damacana su daha pahalı olmuş oluyor ama tabiki yinede sizin tercihiniz.

İç fltre alıp içersine koydum ve ro cihazı alıp 3 gün arayla 3/1 su değişimi yaptım sonra herşey yoluna girdi

Bende tatlı Sudan kalma aydinlatma var suan o daha büyük bi sorun o yüzden önce onu cozucem :)  

sonra ro bende dusunuyorum. 

Eğer aydınlatmanızda güçlü olursa ve suyu damacana kullanmaya devam ederseniz 2 katı yosun sorunu yaşarsınız .İkisini aynı zamanda halletmeye çalışın bence

Güçlü degil. Yetersiz ve yanlış aydinlatma söz konusu. 

Damacananin tek basına bir sorun kaynağı olduğu gibi bir durum söz konusu degil. Bende yaptığına inanıyorum. Fakat cok sorunsuz örnekler gordum damacana kullanan bu yüzden içim elvermiyor sorunun tek bu olduğuna. Burda bile birçok kişi var kullanmaya devam eden. 

Ama takviyeler gerekiyor Ne yazıkki :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar