Keşfet

kurulumda diatomun birden gerileyip suyun bulanması

mono

Yeni Üye
Ad Soyad
Eyup
Merhaba

20 gün önce kurduğum tankım da 1 hafta önce diatom başlamıştı.

iki günde bir falan bir tutam yem ve 2 hafta boyunca her gün 2 damla aquaforest bio s ekliyordum.

amonyak 0.25 oldu. nitrit nitrat hala sıfır.

fakat dünden beri diatom geriledi. sapsarı olan taşlar beyazlamaya başladı inişteki elyaf sapsarı oldu ve suda bir ayranımsı bulanıklık oluştu.

süreç doğru mu işliyor yoksa bir sorun mu var sizce?

ph 8.1 gibi

tuzluluk 1024ün çok çok az üstünde.

tank 65 küp 270 lt

kum caribsea aragonit

kaya caribsea South sea

ps reef octopus classic 110s 

Benim ilk kurulumda başıma gelen duruma çok benziyor. Bence çok fazla bakteri kültürü girdiniz. Çoğalan bakteriler yiyecek bulamayınca ölüm başladı. O da suyu bulandırdı. Ben bu durumu ps de sulu toplatarak ve uv filtre ile çözmüştüm. 

Merhaba

Ps sulu toplatarak çözüldü bulaniklik.

Şimdi diatomun gelişmesini beklemelimiyim?testleri bu akşam tekrar yapip yorumunuzu bekleyeceğim. 

İllaki Diatom olacak diye bir kaide yok. Bende çok az oldu. Gözlemleyip Diatom sırasında temizlik ekibi koymanızı tavsiye ederim. Amonyağın sıfır, nitratın ve fosfatın ölçülebilir olmasını bekleyin. Sıfır nitrat ve fosfatta tüm canlılar size sıkıntı olacaktır. Benim tecrübem bu yönde oldu. 

İllaki Diatom olacak diye bir kaide yok. Bende çok az oldu. Gözlemleyip Diatom sırasında temizlik ekibi koymanızı tavsiye ederim. Amonyağın sıfır, nitratın ve fosfatın ölçülebilir olmasını bekleyin. Sıfır nitrat ve fosfatta tüm canlılar size sıkıntı olacaktır. Benim tecrübem bu yönde oldu. 
Hafta sonu bir ekip oluşturmaya başlarım. 270 lt 65 küp için kac adet ve ne önerirsiniz? 

Fazla bir diatom olmadigi için onlara yem desteğinde bulunmak gerekir mi?

En az 10 adet konch veya snail size yardımcı olacaktır. Az bir miktar yemlemeninde tankın gelişiminde ve temizlik ekibinin hayatta kalmasına etkisi olacaktır diye düşünüyorum. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar