Keşfet

Kurulumdan bu yana geçen süre

zorvolkan

Yeni Üye
Evet arkadaşlar kurulumdan bu yana tam 1 ay geçti,her dakika her saniye işte bile çalışırken okumaya kafamda birşeyler yürütmeye çalışıyorum.Çevremde pek ilgilenen yok tuzlu su ile ve güvendiğim insan sayısıda toplam 1 2 kişi diyebilirim.

Kurulumdan bu yana dediğim gibi 1 y geçti.
Hafif cyano mevcut kayalar üstünde.Korkulacak bir durum olmadıgını söylediler
Temizlik ekibi olarak conch salyangoz var 
1 tanede deneme amaçlı arkadaşım ufak parça zoa ekledi (adını öyle dedi ben bilmiyorum)
Akvaryum 120 litre arkadan sumplu
Bubble maqus qq Ps
4*24 W T5 Aydınlatma 2 adet mavi 2 adet beyaz

3000l/h dalga motoru
..

Kurulum damacana su ile yapıldı.il su değişimimde damanaca ile 20 litre olarak yaptım.
Dün 5 aşamalı osmos cihazı aldım Silikat ekli son aşamasında, bu hafta sonu osmosdan aldıgım su ile 20 litre su değişimi daha yapacağım.

Elimde hiç test kiti yok, kimine soruyorum ben hiç bakmadım bakmam diyor, başkasına soruyorum ben muhakkak kullanıırım diyor. Kafam karıştı açıkcası sizce ne yapmalıyım.
Balık ekleyebilirsin dedi bir kaç kişi (palyaço 2 adet) açıkcası korkuyorum sistemde bir sorun olursa balıklara birşey olur diye (0 2 adet palyaçoya 160 tl dediler bulunduğum şehirde)

YARDIMLARINIZI DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİNİZİ BEKLİYORUM DOSTLAR

AKVARYUMDAN GÖRÜNTÜLER

dmvcft0xtnglbw1kz.jpg

dmvcg7tigo1no1gqr.jpg

ilk göze çarpan kaya miktarı ve dizaynı oluyor, arkaya ve yan camlara yaslamışsınız kayaları su sirkülasyonunu kesmişsiniz. ortaya toplayıp etraftan suyun dönebilmesini sağlayın ki tortu birikmesin. cyano ise kayalardaki sıkıntıdır mercan girişi yapmadan emin olun. diatom süreci de bitmemiş gibi acele etmeyin balık ve mercan için hele ki test etmeden suyu

test edinin, hiç bakmam diyen ben duymadım görmedim, amonyak ve nitrit ölçülemez seviyede ise canlı ekleyebilirsiniz

tuzluluğu ölçün

ro almışsınız ama tds ile çıkışı ölçmeden suyu kullanmayın bence

kurulum hayırlı olsun, aşağıdaki link fayadalı olacaktır bu süreçte size

http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/36188-ilk-kurulum-sürecinde-bilinmesi-gerekenler/

Cyano olayı tanıki olur bir süre sonra geçer. Ama suyunuzdan emin olun devamlı bakar halde durun. İlerlemesin en önemli nokta bu. Ve aydınlatmanız olması gerekenden çok fazla olmasın. Kaç saat yakıyorsunuz ışıkları. ? 

Ayrica direk gün ışığı da değmemeli. 

Hayirli olsun zoa da sağlıklı gibi. 

1 aylık mi demiştiniz tank ? 

ilk göze çarpan kaya miktarı ve dizaynı oluyor, arkaya ve yan camlara yaslamışsınız kayaları su sirkülasyonunu kesmişsiniz. ortaya toplayıp etraftan suyun dönebilmesini sağlayın ki tortu birikmesin. cyano ise kayalardaki sıkıntıdır mercan girişi yapmadan emin olun. diatom süreci de bitmemiş gibi acele etmeyin balık ve mercan için hele ki test etmeden suyu

test edinin, hiç bakmam diyen ben duymadım görmedim, amonyak ve nitrit ölçülemez seviyede ise canlı ekleyebilirsiniz

tuzluluğu ölçün

ro almışsınız ama tds ile çıkışı ölçmeden suyu kullanmayın bence

kurulum hayırlı olsun, aşağıdaki link fayadalı olacaktır bu süreçte size

http://www.resifbolgesi.com/forum/topic/36188-ilk-kurulum-sürecinde-bilinmesi-gerekenler/
Kayalarda hafif cama yaslama var evet ama, diyatom sürecinde oldugu için elimi sokup pek kurcalamak istemedim,sizce hafif dokunup öne cekmek sıkıntı yaratırmı.
Cyano için yapmam gereken bir öneriniz varmı haftalık 20 litre su değişimi yapıyorum. 1 kere yaptım bu cumartesi bir daha yapacağım.
Tuzluluk için reflaktometre var elimde 1023 de sabit,
Suyu ölçmek için Tds metrem yok , bir şekilde tedarik edeceğim.

Cyano olayı tanıki olur bir süre sonra geçer. Ama suyunuzdan emin olun devamlı bakar halde durun. İlerlemesin en önemli nokta bu. Ve aydınlatmanız olması gerekenden çok fazla olmasın. Kaç saat yakıyorsunuz ışıkları. ? 

Ayrica direk gün ışığı da değmemeli. 

Hayirli olsun zoa da sağlıklı gibi. 

1 aylık mi demiştiniz tank ? 

Günde 8 saat yanıyor, direk gün ışığı vurmuyor.
Evet tank 1 aylık

Kayalarda hafif cama yaslama var evet ama, diyatom sürecinde oldugu için elimi sokup pek kurcalamak istemedim,sizce hafif dokunup öne cekmek sıkıntı yaratırmı.
Cyano için yapmam gereken bir öneriniz varmı haftalık 20 litre su değişimi yapıyorum. 1 kere yaptım bu cumartesi bir daha yapacağım.
Tuzluluk için reflaktometre var elimde 1023 de sabit,
Suyu ölçmek için Tds metrem yok , bir şekilde tedarik edeceğim.
cyano olup olmadığı belli değilse gözlemleyin artmadığı sürece emin olmadıkça cyano olup olmadığına müdahale etmeyin.

suya el sokmamak en iyisi ama ister istemez müdahale etmek gerekebiliyor, eldiven kullanabilirsiniz veya maşa ile dediğiniz gibi diyatom bitince yapın

tds pahalı değildir ro da olsa damacanada gereklidir. benim ağzım yandı bir kere ; ro aldım kullanım talimatına uydum 2 hafta tds cihazı olmadan oturmuş tankın suyunu değiştirdim, membranda sorun varmış dino alg ve sakal sardı akvaryumu bir anda. bozmak zorunda kalacaktım sistemi. zor da olsa kurtuldum doğru hamlelerle

bir aylık tankın artık nitrit nitrat ve amonyak testi zamanı gelmiştir, kumda diyatom bitmiş gibi, kayalar ve camlar için de turbo snail alırsanız çok çalışkan ve dayanıklı canlılardır

cyano olup olmadığı belli değilse gözlemleyin artmadığı sürece emin olmadıkça cyano olup olmadığına müdahale etmeyin.

suya el sokmamak en iyisi ama ister istemez müdahale etmek gerekebiliyor, eldiven kullanabilirsiniz veya maşa ile dediğiniz gibi diyatom bitince yapın

tds pahalı değildir ro da olsa damacanada gereklidir. benim ağzım yandı bir kere ; ro aldım kullanım talimatına uydum 2 hafta tds cihazı olmadan oturmuş tankın suyunu değiştirdim, membranda sorun varmış dino alg ve sakal sardı akvaryumu bir anda. bozmak zorunda kalacaktım sistemi. zor da olsa kurtuldum doğru hamlelerle

bir aylık tankın artık nitrit nitrat ve amonyak testi zamanı gelmiştir, kumda diyatom bitmiş gibi, kayalar ve camlar için de turbo snail alırsanız çok çalışkan ve dayanıklı canlılardır
Cyano oldugu kesin hocam, hafif artışta gözlemliyorum. 

Çok büyük değişiklik değil ama kayaları biraz daha ön kısma çekmek için uğraşacağım 

Arkadaşımda tds cihazı varmış yarın ona da bakacağım su numunesi alıp.

Testleri de ilk fırsatta temin ediyorum. 

Dediğiniz gibi kumda diatom kalmadı conchlar hepsini yediler, ayrıca zemine yakın kısımdaki kayalarında üstüne çıkıp oralarıda temizlediler. Cynaoların oldugu yerlerde pembe pembe izler kaldı kayalarda(üst kısımda fotografta çok net belli), hatta conchlar yukarkı kayalarada tırmanmaya calışıyorlar. Turbo snail elimde mevcut değil önerirseniz onuda alırım

Moderatör tarafında düzenlendi:
conchlar sağlıklı olduğu sürece işlerini güzel yaparlar ama kayalar ve camlara pek çıkmazlar, turbo acil değil bulursanız alın çok memnun kalırsınız . 

cyano genelde coraline ile karışır ama bir aylık tankta coralin oluşması çok zor. tankı incelerseniz akıntı az olan yerlerde çıkmışlardır.

henüz yolun başındayken akıntıyı güzel ayarlayın, akıntı almayan yer kalmasın, bakteri besini vb katkı girmeyin giriyorsanız kesin, sumpta elyaf olmasın nitratı artırır 

daha oturmuş tanklarda ışıkları da kapatın derdim ama bakteri dengeniz ne durumda fikrimiz yok o yüzden sadece akıntı ile şimdilik artmasını engelleyelim, özellikle ışık alan her yere akıntı sağlamaya çalışın, bakteri dengenizin oturmasıyla besinsiz kaldıkça ve akıntı sayesinde yok olacaktır

conchlar sağlıklı olduğu sürece işlerini güzel yaparlar ama kayalar ve camlara pek çıkmazlar, turbo acil değil bulursanız alın çok memnun kalırsınız . 

cyano genelde coraline ile karışır ama bir aylık tankta coralin oluşması çok zor. tankı incelerseniz akıntı az olan yerlerde çıkmışlardır.

henüz yolun başındayken akıntıyı güzel ayarlayın, akıntı almayan yer kalmasın, bakteri besini vb katkı girmeyin giriyorsanız kesin, sumpta elyaf olmasın nitratı artırır 

daha oturmuş tanklarda ışıkları da kapatın derdim ama bakteri dengeniz ne durumda fikrimiz yok o yüzden sadece akıntı ile şimdilik artmasını engelleyelim, özellikle ışık alan her yere akıntı sağlamaya çalışın, bakteri dengenizin oturmasıyla besinsiz kaldıkça ve akıntı sayesinde yok olacaktır
Genelde aydınlatmaya yakın kayalarda oluyor (yani yukardaki kayalar) ben dalga motorunu sol arka dipten sağ ön kısma doğru vurduruyordum, onu bu aksam, sol önden kayaların üstüne vurdurup  sağ arka kısımdan çıkışını sağlayacağım. saat yönünde girdap oluşturur gibi.

Katkı vb birşey girmedim hiç.sumpta ise elyaf yok sadece 1 tane kaya mevcut

Umarım turbo snail bulurum alırım 

bu arada cyano tüketmez turbo yanlış anlaşılma olmasın, temizlik ekibine eleman olarak faydalıdır

yani cyanoya çare değildir demek istediniz dimi turbo snail için. bende öyle biliyorum çünkü

bu arada cyano tüketmez turbo yanlış anlaşılma olmasın, temizlik ekibine eleman olarak faydalıdır
yani cyanoya çare değildir demek istediniz dimi turbo snail için. bende öyle biliyorum çünkü

aynen cyano tüketmez

aynen cyano tüketmez
Doğru anlamışım demekki, yardımlarınızı için çok teşekkürler. Çok güzel bir forum sitesi ama nedense çok aşırı durgun. Açılan konulara bakıyorum hep eskiden kalan

Rica ederim, siz eski başlıkları da bol bol inceleyin her türlü problemin birden çok farklı yollarla tartışılmış çözülmüştür. forum bu konuda gayet iyi ve  tecrübeli arkadaşların yorumlarıyla dolu

yeni başlayanlar için okumak araştırmak en önemli konu, cyano sandığınız tekrar eden diatom olabilir hatta dino alg olabilir, anlaşır dediğiniz balık doğada avcı av konumunda olabilir, hiç bir adımı araştırmadan atmayın 

uzmanlık gerektiren bir hobi olduğu için su kimyası aydınlatma canlı ihtiyaçları konusunda okuyabildiğiniz kadar okuyun. bu forumdan olur farklı forumlardan olur kafanızda planladığınız tankı acele etmeden yavaş yavaş kurarsınız

tekrar hayırlı olsun

Rica ederim, siz eski başlıkları da bol bol inceleyin her türlü problemin birden çok farklı yollarla tartışılmış çözülmüştür. forum bu konuda gayet iyi ve  tecrübeli arkadaşların yorumlarıyla dolu

yeni başlayanlar için okumak araştırmak en önemli konu, cyano sandığınız tekrar eden diatom olabilir hatta dino alg olabilir, anlaşır dediğiniz balık doğada avcı av konumunda olabilir, hiç bir adımı araştırmadan atmayın 

uzmanlık gerektiren bir hobi olduğu için su kimyası aydınlatma canlı ihtiyaçları konusunda okuyabildiğiniz kadar okuyun. bu forumdan olur farklı forumlardan olur kafanızda planladığınız tankı acele etmeden yavaş yavaş kurarsınız

tekrar hayırlı olsun
Tekrardan teşekkür ederim yardımlarınız ve ilgininiz için. Ayrıca faceebok kullanıyorsanız sizide eklemek isterim sakıncası yoksa

Cyanoyu hiçbirşey tüketmez çünkü cyano bir yosun turu değil ; yaşayan bir yasam biçimidir. Her tankta vardır. Gözle görülmeyen tanklarda vardır. Yolunda gitmeyen birşeyler varsa ortaya çıkıp hızlıca çoğalırlar. Buna sebep olan birçok şey olabilir. İlk mesajda zaten Aydinlatma sürenizi falan sormuştum ama cevap vermemiştiniz. Birkaç ipucu olabilir yaptığınız hatayla ilgili. 

Kolay gelsin 

Cyanoyu hiçbirşey tüketmez çünkü cyano bir yosun turu değil ; yaşayan bir yasam biçimidir. Her tankta vardır. Gözle görülmeyen tanklarda vardır. Yolunda gitmeyen birşeyler varsa ortaya çıkıp hızlıca çoğalırlar. Buna sebep olan birçok şey olabilir. İlk mesajda zaten Aydinlatma sürenizi falan sormuştum ama cevap vermemiştiniz. Birkaç ipucu olabilir yaptığınız hatayla ilgili. 

Kolay gelsin 
Üst kısımda size cevap verdim ama sanırım siz görmediniz, tankın 1 aylık olduğunu ve aydınlatma süresinin 8 saat olduğunu yazmıştım

Cyano kısmen yumuşak bir katmana sahiptir. Elinizi üstünde gezdirince kabuk gibi dağılıyorsa veya benzer şekilde cyano olabilir. Buda zaten dalga sorununu işaret eder. 

Ayrica yapının üzerinde sanki yaşayıp nefes alıyormuş gibi baloncuklar da olur bir süre sonra. 

Onune geçilmezse çok sorun olabilir. 

Gozunuz korkmasın ama ben sakal yosun ve cyano yüzünden tank bozdum. 

Ayrica ileri zamanlar için bunjn pahalı ilaçları var en kötü ona bakarsınız. 

Ama şimdilik çok yapacak bisey yok. 

Gunes ışığı değmesin. 

Aydinlatma 8 saat fazla değil ama zaten çok canlı yükünüz de yok 1-2 saat azaltmanız da fayda sağlayabilir. 

Kolay gelsin 

Cyano kısmen yumuşak bir katmana sahiptir. Elinizi üstünde gezdirince kabuk gibi dağılıyorsa veya benzer şekilde cyano olabilir. Buda zaten dalga sorununu işaret eder. 

Ayrica yapının üzerinde sanki yaşayıp nefes alıyormuş gibi baloncuklar da olur bir süre sonra. 

Onune geçilmezse çok sorun olabilir. 

Gozunuz korkmasın ama ben sakal yosun ve cyano yüzünden tank bozdum. 

Ayrica ileri zamanlar için bunjn pahalı ilaçları var en kötü ona bakarsınız. 

Ama şimdilik çok yapacak bisey yok. 

Gunes ışığı değmesin. 

Aydinlatma 8 saat fazla değil ama zaten çok canlı yükünüz de yok 1-2 saat azaltmanız da fayda sağlayabilir. 

Kolay gelsin 
Dokununca toz gibi dağılıyor. Bugun su değişimi yaptım ve sifonlaya bildiğim kadarını çektim.Dalgayı arttırdım dalga motoru takarak.
Güneş ışığı tanka vurmuyor, aydınlatmayıda dediğiniz gibi olmazsa 6 saate düşüreyim

Konu görüntüleyen kullanıcılar