Keşfet

Kurutulmuş Kaya Hakkında

unalkar

Yeni Üye
Ad Soyad
Ünal
Merhabalar uzun bir aradan sonra tekrardan bir akvaryum kurmaya verdim. Akvaryumcudan kuru kaya aldım. Daha önceki tanklarımda hiç kuru kaya ile başlamamıştım. Az önce kurulumu yapmaya başladım ancak kayalarda koku var. Koku aşırı derecede değil, çok az yosun kokuyor. Akvaryumcu kayaların yarı seramik olduğunu ve bir süre akvaryumda tutulduğunu söylemişti. Ancak kayalar aldığımda kuruydu. Çok hafif olan bu koku için bir şey yapmam gerekir mi. Yoksa bu miktarda bir koku normal midir? Ayrıca kayalar oldukça temiz gözüküyor yosun vs hiç bişey yok üstünde.

Cevaplar için teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar uzun bir aradan sonra tekrardan bir akvaryum kurmaya verdim. Akvaryumcudan kuru kaya aldım. Daha önceki tanklarımda hiç kuru kaya ile başlamamıştım. Az önce kurulumu yapmaya başladım ancak kayalarda koku var. Koku aşırı derecede değil, çok az yosun kokuyor. Akvaryumcu kayaların yarı seramik olduğunu ve bir süre akvaryumda tutulduğunu söylemişti. Ancak kayalar aldığımda kuruydu. Çok hafif olan bu koku için bir şey yapmam gerekir mi. Yoksa bu miktarda bir koku normal midir? Ayrıca kayalar oldukça temiz gözüküyor yosun vs hiç bişey yok üstünde.
Cevaplar için teşekkürler
Kurutulmuş derken muhtemelen akvaryumdan çıkmış kendiliğinden kurumuş :( Bu şekilde kullanmanız sıkıntı yaratır. Kayaları temizleyip kürlerseniz daha sağlıklı olur. Temizleme işi için sirkeli su kullanan var, kokusuz Çamaşır suyu kullanan var. Oto Yıkamacı da tazikli su ile temizleyenler var. Forumda bu konuyla alakalı bir çok konu mevcut. Sıfırdan kurulum yapacaksınız yani canlınız yoksa temizledikten sonra kürleme yapmadan akvaryum kurulumuna geçebilirsiniz. Kayaları canlandırmak için bakteri kültürü kullanmalısınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar