Keşfet

L boy clown tang için 1 mt akvaryum uygun mu

Tarıkdönmez

Yeni Üye
Ad Soyad
Ahmet
15 cm civarı tang için 1 mt akvaryum uygun mu ve 2 tane daha tang var sorun olur mu

Tarık bey;

Uygun değildir ama koyan çok malesef. Ben de dahil koyduk. Doğru mu doğru değil tabi. Aslında burada yanlış bilinen bi anlayış var. Balığın boyutu çok önemli değil. L boy konmaz S boy konabilir diye bir algı yanlış. Bu balıklar bölgeci hayvanlar. Küçüğüde aynı büyüğüde aynı. Doğadaki diğer hayvanlar gibi örneğin bi aslan gibi bölge edinirler ve kimseyi istemezler bölgelerine... Ya kavga çıkar ya stres olup hastalığa, parazite açık olurlar... Hobiyi layığıyla yapmak istersen tang türlerini özellikle sohal gibi clown tang gibi balıkları 500 lt altı akvaryumlara koymayacaksınız. Koyarsanız sorun çıkar mı çıkma olasılığı yüksek, çıkmayabilir de. Ama çıkmaması doğru anlamına da gelmemeli. Bende yaptım çok kez, sorun yaşadığımda oldu yaşamadığım da. Karar sizin beni imam olarak kabul ederseniz şayet dediğimi yapın yaptığımı yapmayın :)

Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için bir sorum daha olacak 1 mt tanka kaç tane tang uygun olur yada max kaç tane koyabilirim

Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için bir sorum daha olacak 1 mt tanka kaç tane tang uygun olur yada max kaç tane koyabilirim
Boy 1 mt diyorsunuz ama sadece akvaryum su hacmi nedir? akvaryumun derinliği ve yüksekliği de önemli. 

Örneğin 100 60 50 gibi olsa maksimum 2 tane, bir yellow bi purple koyar keyfime bakardım. Tabi ikisini de aynı anda akvaryuma girmek önemli. 

Evet bu ölçülerde yardımlarınız için teşekkürler

yellow ve purple gibi aynı vücut tipinde balık koymak yerine bir adet zebrasoma bir adet  acanthurus gibi farklı ailelerden tang koysanız sanki daha iyi olur.

Evet olabilir biraz butterfly falan güzel olabilir morish idol hakkında düşünceleriniz nedir

Moorish çok güzel balıktır ama sürekli birkaç çeşit kuru yemle beslerseniz en geç 1 ayda kabız olur ve ölür. Nöri, dondurulmuş yem vb. ile sürekli çeşit yapmanız lazım. Akıntı da fazla olmasın.

fiyatları nedır ortalama morshin

250-300 civarı diye biliyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sürekli olarak kupon balıkları soruyorsunuz :)  Moorish idol de Clown tang de bence yeni başlayan hobiciye önerilmemeli . Şimdi mutlaka birileri çıkıp yahu nolacak ben ekmekle bile besledim diyecektir (yaklaşık olarak denmiş bile). Bana göre bir kaç seneyi devirmemiş hobici Moorish olsun zor yem kabul eden Clown tang olsun uzak durmalı . Başka bir başlıkta yine belirtmiştim bu iş şans işidir, belki yeterli gelir belki gelmez buna kesin bir şey demek çok zor . Siz olabildiğince beginner canlılardan ilerleyin :)  

L boy için zaten eziyet, o boyutta akvaryum...

s boy alıp L olunca da aynı...

sorduğunuz balıklar için en ufak tank boyu 150x60x50 

birden fazla tang için de fazla büyümeyen boylara bakmak lazım...

benim 150.60.50 tankım varken 1 powder blue, 1 powder Black tang koydum, kapıştılar...

aynı balıkları, arkadaşın, 250.70.45 akvaryumuna verdik, orada Gül gibi yaşadılar :)

sizin akvaryum en fazla 250-300litre...

tanglere bakınca da acanthurus türleri çok büyüyen türler, 45-50 cm E kadar büyüyeni var...

zebrasomaların da max. 7 inç büyüyeni, yellow ve brown tang...gerisi aşırı büyüyor...

acanthuruslarda ise en ufak kalan achilles ama bakımı en zor tang türüdür...

2. Ufak sayılabilecek blue tang, gerisi büyüyünce vermek zorunda kalacağınız türler...

bir de agresif türlerden seçerseniz, büyüdükçe ortalık 300 Spartalı filmine döner...

neticede o ebatta tankın Hakkı, 1-2 yellow tang ve belki ilaveten bir kole tang olabilir...

ötekiler için ufak...

moorish idol zaten bakımı zor bir tür, biraz yıllanmadan denemek balığa yazık+ yüzecek alan ister...

butterflylar da öyle...

kleini butterfly bakımı kolaydır, fazla büyümez o olabilir, ötekiler ya yem sorunu, ya büyük yüzecek alan ister ya da mercan yiyen türler...bu arada kleini de zoa lar için tehlikeli yiyedebilir yemiyedebilir...

Haklısınız Yeni başladım dediysem 1 sene oldu artık egzotik canlılar bakmak istiyorum o yüzden soruyorum

Mercan var mı?

Yoksa angellara bakın...

Mercan Yok çünkü hem ögrenciyim hemde koran var şuan tankta. Hangi angelleri önerirsiniz

Mercan Yok çünkü hem ögrenciyim hemde koran var şuan tankta. Hangi angelleri önerirsiniz
Maddiyat göz önünde bulundurulacaksa cüce angel olarak eibli yada coral beauty olabilir. Bir tik üstü flame Angel olabilir. 

Büyük Angel türleri hem büyük tank ister hem maddiyat açısından zorlayabilir. Yetişkinler için söylüyorum elbette . Wrasse türleri de olabilir,mükemmel renkte canlılar var bence bir göz gezdirin . 

Teşekkür degerlendiricem

Benim şu an radarıma takılan flameback angel( Centropyge aurantonotus) var.Max 8 cm boya ulaşabilen bir tür.Bende mercanlar olduğu için teredütlüyüm ama sende madem mercan yok bence bir bak.Fiyatıda oldukça makul 100-140a alabilirsin diye düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar