Keşfet

Lav Kayası Kullanımı

ozbekatilla

Yeni Üye
Ad Soyad
Atilla Özbek
Lav kayası hakkında tecrübesi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

Piyasada lav kayası olarak satılan bu taşlar bol gözenekli ve hafif olması nedeniyle kullanılabilir gözüküyor.

fakat gerçekte bunların lav kayası olmadıgı sanayi atıgı (külleri ) oldugu ve bunların demir içerdiğini duydum.Bunların suya salınım yapıp yapmadıgı veya deniz akvaryumunda ne tür problemlere yol açaçagı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.(temsili resimi görebilirsiniz.)

Selamlar ben tankımda iki tane orta boy lav kayası kullanıyorum.

ilk aldıklarımda sizin temsili resminize benziyordu renkleri.

sanıyorum ilk koyduğum parça 5-6 aydır tankın içersinde diğeri, 3 aydır.

Şuan canlı kayalarda daha dekoratif bir renk aldılar. Mail adresinizi yazarsanız size fotoğraflarını gönderebilirim.

Lav kayalari bu is icin bicilmis kaftan,iyice yikanmazsa bir sure kirmizi renge yakin bir renk verebilir ancak uzun zamana yaydiginizda salinimi zararli bir yapisi yok.

Selamlar ben tankımda iki tane orta boy lav kayası kullanıyorum.

ilk aldıklarımda sizin temsili resminize benziyordu renkleri.

sanıyorum ilk koyduğum parça 5-6 aydır tankın içersinde diğeri, 3 aydır.

Şuan canlı kayalarda daha dekoratif bir renk aldılar. Mail adresinizi yazarsanız size fotoğraflarını gönderebilirim.
Resimleri aldım tesekkur ederim.lav kayaların Koralin alg kaplamıs görüntüleri güzel görünüyor.yinede demir salınımı ne kadar yaptıgını ve yosunlanmayı arttırıcı etkileri nekadar oluyor ??

Atilla bey mesajınızı geç gördüm kusura bakmayın,

şuan için olumsuz bir durum gözlemlemedim.

Yosun problemi tankımda yok ama canlı kayalardan daha az tortu biriktiriyorlar...

20 KG lav kayası da benim tankın içinde var . Bir sene oldu canlı kayalarla karıştılar artık, her tarafları koralin alg kapladı . Herhangi kötü bir yanını görmedim ben . Saygılar....

cevaplar ve yorumlarınız için tesekkur ederim

atilla,

senin lav kayası diye tabir ettiğin kayalar volkanik özellikli kayalar. yer altı sıcaklığı ile oluşan ve şekillenen kayalar.Gökçeada kayaları yapısını incelersen bu bölge tabanı volkanik özellikler gösteriyor. yani kayaların oluşumu akıntı,kalk,kalsiyum akıntı tortu bi kenara asıl etken volkanik yapıdan kaynaklanıyor. Zaten bu denli şekil oluşumu başka türlü olamaz.Marmara da kayalar var ama ağır taş ve şekilsiz. iç yapılarına da bakarsan bir kofti ,püşkürtme gibi. -gökçeada- diğeri dolgu taş..dolayısıyla derimki dert etme geliş ve oluşumu aynı biri su içi , diğeri karada...

atilla abim, bende 2.akvaryumu kurduğumda elime lav kayası geçti ama onları daha hafif olduğu için diğer kayaların altına koydum, bende bir zararını görmedim.

bendeki nin gözenek yapısı ytong tuğla formunda .kırmızı ve hafif.

derlerki bakteriler için iyi bir ortam sağlıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aslında bakteriler için o delikler fazla büyük. Koralin yosunla kaplandıklarında nitrat açısında daha faydalı olacaklarını düşünüyorum. İçerdeki boşluklar yosunlar nedeniyle oksijensiz ortam yaratmada daha başarılı olabilir...

lav kayası derken falez olabilirlermi? yada lav kayası falezmi demektir?

lav kayası derken falez olabilirlermi? yada lav kayası falezmi demektir?
lav kayasını gormeniz acısından resmini ekliyorum.falez kayalar daha farklı ve agırlıgı daha fazladır.lav kayası cok hafif ve ince ve bol gozenekli.falez kayası buna gore cok farklıdır.

Sonuç olarak lav kayası kullanmak faydalı. Örneğin 60 kg canlı kaya gereken bir tankta 60kg ın 20kg ını lav kayası koyabilirmiyiz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
neden olmasın kullanan bir cok kişi var.koralin alg kapladıgında diger kayalardan ayıramazsınız.

Konu görüntüleyen kullanıcılar