Keşfet

Leather Yana Yatıyor

GKHN314

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Ekteki resimde de görüldüğü gibi her sabah bu şeilde buluyorum. Işık akşam açılıyor ve dikeliyor ama ışık yokken hep böyle. Acaba üst kısmı fazla mı büyük yada al kısım uzun mu? fraglama yada kısaltma yapmalı mıyım? Fraglama gerekiyorsa ek bilgi alabilirsen çok sevinirim. 

Ekli dosyayı görüntüle 58603

aynı dertten ben de çektim, iki leather da gövde uzadıkça yatmaya başladı kısaltıp sabitleyebilirsiniz ama uzayıp aynı hale geliyor. uzun süre uğraştım değişmedi

diğer mercanlara doğru yatıp rahatsız olup açmamaya başladılar verdim ben de, umarım çözüm bilen biri çıkar

Alttan inçe dal bir kaya ile dayanak yapın
Ya da döküldüğünde yaslanacak bir kaya yanına getirin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kh a bakmak lazım. Kh a karşı duyarlı canlilar. Işık koşulları nasıl, birde ışık yanmıyor ken ışık gelen noktaya karşı yönelim olmuş. İyi hobiler. 

Destekli atın biraz aradaşlar  :)

Hayvanın tentekulleri kuma paralel açmıyorsa akıntı yüksek demektir.

Destekli atın biraz aradaşlar  :)

Hayvanın tentekulleri kuma paralel açmıyorsa akıntı yüksek demektir.
Atın derken ???? ışığı yönelmeyi her gün gözlemliyorum, balkonun yanında koca leather sabah oradan başlıyor kalkmaya????,. Kh konusu da bunu konuşmaya gerek yok herhalde, saygılar.

Atın derken ???? ışığı yönelmeyi her gün gözlemliyorum, balkonun yanında koca leather sabah oradan başlıyor kalkmaya????,. Kh konusu da bunu konuşmaya gerek yok herhalde, saygılar.

Kh ısı dalga ışık hersey etkileyebilir ama birincil faktör kh 

Atın derken ???? ışığı yönelmeyi her gün gözlemliyorum, balkonun yanında koca leather sabah oradan başlıyor kalkmaya????,. Kh konusu da bunu konuşmaya gerek yok herhalde, saygılar.
Hocam, siz yazdıklarımı okumadınız mı, bu koyu olarak gösterdiğiniz yer ile yazdıklarım arasında hiç bir çelişki yok. Kh önemlidir ancak bakmak gerekir dedim. Bunun neyi sıkıntı anlamadım.

Neyse, bence bunu bamlayacağınıza yazdığınız hakaret içeren yerleri bamlayıp özür dileyebilirdiniz. Ama olsun, en azından bana ait olan ama cevabi olarak kullandığınız yazınızda hakaret etmemişsiniz. Sağlıcakla kalın. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yorumlar için teşekkürler. Evet kh ölçtüm testin tarihi biraz geçmiş ondan test sıvısıyla ölçüm yapıp sonrasında toleranslı bir şekilde 10 - 10.5 arası oluyor. Biraz yükselmiş, genelde 9 da tutuyordum. dalga motoru akvaryumun sol ön cama yakın taraftan sağ cama vuruyor. hammer mercan sağ cama yakın sola doğru savruluyor.(fikir olsun diye) Akvarumda sürekli bir su döngüsü var. Yinede sağa yatması için sol tarafından bir akıntı yok. Işığa gelirsek arkasında siyah perde var doğrudan ışık almıyor. gün ışığı biraz sağdan biraz da soldan geliyor. Yorumlardan yola çıkarak dik tutacak diklemesine bir kayanın yanına yerleştireceğim. Ayriyeten kh için galiba ufak su değişimleri ile düzenlemeyi deniyeceğim. Başka tavsiye varsa çok mutlu olurum. 

Kh da bir anormallik yok. Mercanin yerini degistirin. Kuma koyup oyle deneyin

Yorumlar için teşekkürler. Evet kh ölçtüm testin tarihi biraz geçmiş ondan test sıvısıyla ölçüm yapıp sonrasında toleranslı bir şekilde 10 - 10.5 arası oluyor. Biraz yükselmiş, genelde 9 da tutuyordum. dalga motoru akvaryumun sol ön cama yakın taraftan sağ cama vuruyor. hammer mercan sağ cama yakın sola doğru savruluyor.(fikir olsun diye) Akvarumda sürekli bir su döngüsü var. Yinede sağa yatması için sol tarafından bir akıntı yok. Işığa gelirsek arkasında siyah perde var doğrudan ışık almıyor. gün ışığı biraz sağdan biraz da soldan geliyor. Yorumlardan yola çıkarak dik tutacak diklemesine bir kayanın yanına yerleştireceğim. Ayriyeten kh için galiba ufak su değişimleri ile düzenlemeyi deniyeceğim. Başka tavsiye varsa çok mutlu olurum. 
Hocam, bu duruma sebep olabilecek parametreler belli. Bunları optimal duruma getirip (Kh, ışık dalga(gerçi dalganın yeri anlattığınıza göre sıkıntı değil), Kh in 7-8 civarına getirilmesi vb vb. tekrardan gözlem yaparsınız. İyi hobiler. Kolay gelsin. 

Tamam ustat neymis o sebep engin bilgi ve deneyiminizden faydalanalim. Kh kac olmali mesela???

aydinlatma ne istiyor madagaskar. Neye fayanarak 7-8 diyorsun canim kardesim. Lps ler icin kh ne kadar yuksekse buyume falzla olurda. Kh dusuk olursa renklenme daha guzel olur diye dusuk tutuyoruz. Ama sen tabi bunuda biliyorsun. 

Isik demissin aydinlatmasi cok mu kuvvetlide de kacmak icin boynunu bukmus garibim.

ogrette ogrenelim bukadar zamanda bi bok ohrenememisiz. Iki gunde cozmusunuz. He bu arada akinti vurdugu yerden geri donebiliyor sanirim

Simdi kh fazla olcak dediysem bir tarafindan anlayip 15 yapalim ormana donsun diyen baska ustatlar cika bilir. Kulaktan dolma hobiler dileyip susmak duser bana

Tamam ustat neymis o sebep engin bilgi ve deneyiminizden faydalanalim. Kh kac olmali mesela???

aydinlatma ne istiyor madagaskar. Neye fayanarak 7-8 diyorsun canim kardesim. Lps ler icin kh ne kadar yuksekse buyume falzla olurda. Kh dusuk olursa renklenme daha guzel olur diye dusuk tutuyoruz. Ama sen tabi bunuda biliyorsun. 

Isik demissin aydinlatmasi cok mu kuvvetlide de kacmak icin boynunu bukmus garibim.

ogrette ogrenelim bukadar zamanda bi bok ohrenememisiz. Iki gunde cozmusunuz. He bu arada akinti vurdugu yerden geri donebiliyor sanirim

Simdi kh fazla olcak dediysem bir tarafindan anlayip 15 yapalim ormana donsun diyen baska ustatlar cika bilir. Kulaktan dolma hobiler dileyip susmak duser bana

Yahu iki gündür yazıyorsunuz bişeyler, illa siz biliyorsunuz dimi, burada yazan kurulum tarihleri ne bakarak yeni başlanıldığınımı zannediyorsun anlamadım. 

Ne üstadım ne çok biliyorum. Sizin yaptığınız gibi böyle yüksek perdeden laflar etmeyide doğru bulmuyorum. 

Hele hele hiç tanımadığınız (tanısanız bile) birine saçma sapan hakaretler etmeyi cehaletin dışa vurumu olarak görüyorum. Özür dilememenizi de zaten konuşmuyorum bile.

Siz yazdığınız, yorum yaptığınız konular ile ilgili doğru düzgün laf edemezmisiniz (bir bok oğrenememişiz gibi) yazı kapasiteniz bu kadar mı zayıf. 

Söylenen şeylerin yanlışlığını doğruluğunu geçtim.Bunları sizin bu üstenci kaba bakışınız la anlamanız, bağlantı kurmanız gerçekten zor. Ondan neyi anlatıp tartışayım. İlk baştan olaylarla, yorumlara yaklaşımınız belli. 

Burası bir tartışma fikir alışverişinde bulunma, yanlış sa düzeltme, gözlem ler doğrultusunda deneyim paylaşımı yapılabilecek vb. bir platform burada konular konuşulur tartışılır ve gerek konu sahibi arkadaş gerekse hobi severler sentezleyerek sonucunda bir şey çıkartır. 

Ondan sorduğunuz sorular ile ilgili konuşulacak çok şey var ama cidden siz muhattap olunabilecek biri olmadığınızı şu iki günde gördüm. 

Bu nedenle, Son yazınızda ki en iyi bölüm "susmak düşer bana" ifadesini alkışlıyorum. Tamam siz çok daha iyi biliyorsunuz diyerek daha da fazla uzatmayalım diyorum. 

Linke baktinizmi. Orda optimum paremetreler yaziyor. Hobiyi 30 yil yapsam ne 15 gun yapsam ne. Diyorum ki bazi seyler okuyarak bazi seyler tecrube edilerek ogrenikiyor. Bazilarida hic tanimadigi bir adamin desteksiz kulaktan dolma bilgileriyle yapiyorlar. Bu konu icin soylemiyorum genel bilgi. Ve ben bu konuda cok hassasim. Cunku bosuna yapilmis mudahaleler sirf hobicinin para veya canli kaybetmesi degil. Milli servetinnyurt disina cikmasi ayni zamanda. Velevki kh dan olmus olsaydi 10,5 dan seni dinleyip 7 ye dusurseydi ne olurdu ????

Keyifli olan canlilarida keyifsizleseceknve muhtemelen canli kaybi olacakti. Oda bir yana madagaskar zaten iyi durumda degil kuvvetlenmuhtemel oda kusecekti. Yeni tuzlu su yapilmasini saymiyorum. Dusuk degerli su alinmasi vs

bunu yapcagina onceden hangi kh araliginda yasiyor bu kamil diye baksan olaylar buraya gelmezdi.

he evet bu kadar sert tepki vermemde bir yillik hobicinin benle sidik yaristirma arzusunun olmasinin cok buyuk payi var. dogru

tecrubeli olupta kh a ve isiga baglamis olsaydin dil surcmesi veya tecrubene baglayip daha yumusak anlatmaya calisirdim. Bu arada kenefe mudur kesilme olayini espiriyle baglamak icin yaptim. Yoksa bildigim alengirli kufurler var

Bir yıllık derken ???? ( o bölümü bile anlamamışsın) yine ben bildik yazmışsıniz, illa bir yazıyı küfürle birleştirmek zorunda mısınız, yok alengirli küfürler biliyorum filan. Gördüğüm kadarıyla yaşınız benden  büyük. Cidden ayıp oluyor. 

Olsun bunlar sizin düşünceniz ve bu hobide az çok farketmez bir emeğiniz var ondan saygım var size. 

Kaç kere yazdım tmm deneyiminizi yazin bırakın, yok " bir yıllık, yok sidik yarışı" sizi bu şekilde muhattap almak istemiyorum, çünkü cidden ağzınızdan çıkanı kulağınız duymuyor.

Anlamıyormusunuz, dediğim gibi bana laf etmeden yazın deneyimlerinizi bilgilerinizi, insanlar baksın, kendi akvaryum deneyimlerini gözlemlerini katsınlar kendileri bir değerlendirme yapsın. Dikkatinizi çekerse ne gönderdiğiniz linkten(ki güzel veriler var ve okumuştum) veya diğer konular ile ilgili yazmıyorum. Çünkü sizin ne diyeceğiniz nasıl hakaret edeceğiniz belli değil. Nedir bu tartışma isteğiniz. 

Sizden rica ediyorum, olayı kişiselleştirmeden bitirelim bu kısır döngüyü. 

Bu arada son kez yazıyorum, size de iyi hobiler. 

evet haklisiniz uslubum sert. Karsimdaki insani normalde uzmek istemem. Naif bir kisi oldugunu taniyanlar bilir. Beni sinirlendiren hobide bir bilgisi olmayan veya yeterli bilgisi olmayan hobicilerin kulaktan dolma telkinlerle yorum yapmasi bunun sonucundada hobici arkadaslarimiz maddi manevi zararlara maruz kaliyor. Sirf bu tarz hatalarla hobiyi birakan tanidiklarim var. size ve forumdaki arkadaslara soyle bir soru sormak isterim gerek akvaryum gerek sps soft ba ne derseniz bu konuda bilgili olan arkadaslar ustatlarimiz neden yazmiyor acaba ?? 

Bence ( sizi kastetmiyorum) cahil cuhelanin salak sacma seyler yazarak  bu adamlari kusturdugune inaniyorum. 

Dolayisiyla bilgiye sahip olmak icin ; vakit, emek ve para harcamak gerekir. Kulaktan dolma seylerle en fazla gikir sahibi olunur. O yuzden mantiksiz yorumlara asiri tepki veriyorum.

Herkez bildigi kadar konusursa daha iyi olur.

benzer durumu bende yaşadım, ışık kapalıyken yatma eğilimindeler ışık açınca dikeliyorlar, sağını solunu desteklerseniz kensii desteğe yapışıyor ve tutunuyor sorun kalmıyor sanırsam istediği ışık tam gelmediğinden dolayı gövdesi uzuyor ışığa daha çok erişmek için , kh ım sabit 8.5 dur genel olarak , bence çok kafanıza takıcanız bi konu değil açıyorsa sağlıklı gibi duruyor

Konu görüntüleyen kullanıcılar