Keşfet

Led Aydınlatma ve Armatür yapımı

Babanus

Yeni Üye
Ad Soyad
Barış
Arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

AQUA REEF NANO ve TWINS 101-103  armatürleri baz alarak bir benzeri armatür yapmayı düşünüyorum.

Akvaryum ölçülerim 36,5*36,5*40h olacak ,  tabi bu ölçülere yakında altta sump.

Canlı olarak palyaço ve akabinde dayanıklı anemonlardan başlamayı düşünüyorum.  Canlı yükü pek olmayacak.

1.Seçenek

- 18 Adet LED 3W Gücünde- 6 Adet 440nm Royal Blue- 6 Adet 465nm Blue- 6 Adet Cool White 10000-15000k

2.Seçenek

- 18 Adet LED 1W Gücünde- 6 Adet 440nm Royal Blue- 6 Adet 465nm Blue- 6 Adet Cool White 10000-15000k

Ekli dosyayı görüntüle 36196

Ekli dosyayı görüntüle 36197

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende 100cm x 100cm x 50cm(h) ebatında tankıma DIY armatür yapma araştırmasındayım. Gün simülasyonlu kontrol ünitesi en büyük sorun gibi 

Gün simülasyonunu ben şu şekilde düşünüyorum

Armatürde 3 anahtar olacak bu anahtarlar yerine zamanlı priz de olabilir.

1.anahtar   100% yakacak

2.anahtar  50% yakacak

2.anahtar ise 1 beyaz led yakarak moon light yapacak.

Bu şekilde verimli ve düşük maliyetli ve yapımının basit olacağını düşünüyorum. Tabi önerilere her zaman açığım.

mantıklı 3 adet zamanlayıcı prizle olabilir

Diğer mikro kontrol işine girersek hem maliyetli hemde uzun hikaye.. 

Ayrıca pek gerek olduğunu düşünmüyorum 

Ana tankın ölçüleri 40x40x40 olarak değiştirildi.  Planladığım bu Led armatür hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Sizden ricam bu sistemi dimmer ile nasıl sürebiliriz bu tarz proje yapan bulamadım forumda bilen varsa link te atabilir. Dimmer konusunda şöyle bir sorumda var dimleme yaptığımızda led lerin vereği ışık lümen değerleri bozulur mu? sonuçta olması gereken voltajı düşüreceğiz.

1.Seçenek

- 18 Adet LED 3W Gücünde- 6 Adet 440nm Royal Blue- 6 Adet 465nm Blue- 6 Adet Cool White 10000-15000k

2.Seçenek

- 18 Adet LED 1W Gücünde- 6 Adet 440nm Royal Blue- 6 Adet 465nm Blue- 6 Adet Cool White 10000-15000k

Power led dizilimi için PCB yi kendim yapmak istiyorum fakat EXPRESSpcb programında  power led componenti yok.. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

ACG D Serisi akım sınırlayıcı kart ile 1k potansiyometre ile dimleme yapılabiliyormuş güzel bir uygulama ilgilenenler olabilir bende uyguladığımda mutlaka sizlerle paylaşacağım..

Aşağıdaki link de detaylar mevcut..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Barış Bey bir gelişme var mı led armatür ile ilgili? 

Yıllar önce başlamadan rafa kaldırdığım projeyi tekrar incelemeye başladım aydınlatma konusunda en büyük sorun sanırım gerçek değerlerde kaliteli LED sorunu kullandığınız ve olumlu sonuç aldığınız ve Türkiye'de satışı olan tavsiye edebileceğiniz LED satıcısı ve marka tavsiyeler inizi bekliyorum. Ayrıca gün simülasyonu çok gereklimi yada 2.el tavsiye edebileceğiniz armatürde olabilir her türlü tüm fikirlerinizi bekliyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar