Keşfet

Led Mi T5 Mi ?

Emrah Bey,

1W ledlerden 18'lik seri içinde nasıl bir oran kullandınız(mavi-beyaz-?).Özel dizilimde tüm lensler aynı derecede mi oldu ,sizin bir tercihiniz var mı?

Teşekkür ederim.

Önce 18 adet mavi,18 adet beyaz şeklinde iki armatürü denedim.Mavi ağırlıklı oldu tank..Daha sonra

BBB MMM BBB BBB MMM BBB şeklinde sıraladım.Daha iyi oldu.Aşırı mavi de balıklar rahatsız oldu ancak omurgasızlarında pek hoşuna gitti.

Dikkatimi çeken daha önce t5 ler varken sudaki dalgalanma kumun ve kayaların üzerine yansımıyordu.Şuan kum ve kayalarda dalgalanma efekti oldu.Su yüzeyindeki dalgalanmanın aynısı zemindede görüldü. Lensler 60 derece.Başka lenslerle denemedim. Derinlik 60 olduğu için 60 derece lens denedim.Lenssiz denememde ışık çok dağıldı,kötü netice verdi.Tanktan dışarı taştı,amacına ulaşamadı.

Sevgiler.

110*60*90 tankım da daha önce 50*3 w. Beyaz 50*3 w. Mavi Edison marka led kullandım.beyaz led Asıri yosun yapıyor (osman PEKDEMiR'in tavsiyesine uyarak) beyaz ledleri çıkardım.suan 6*39 w. T5 ve 48*3 w. Mavi led kombinasyonu ile kullanıyorum.bu şekil de daha verimli oldu.yakın zaman da armatürü değiştirip MH+T5 kombinasyonuna dönmeyi düşünüyorum.led beni çok tatmin etmedi açıkcası.

Bu arada vertex in led armaturlerini gördüm,belki onlar tatmin edicidir.kullanan varsa yorumlarını okuyarak alınabilir.

Emrah Bey,

Toplamda 6 armatürünüzde bu sıralama yada 12B-6M kombinasyonu geçerli olacakmı ?

Yosun yaparmı bende bilmiyorum şuan.6 armatürü kademeli olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz.3 haftaya yayacağım.+ ve - lerini göreceğiz artık,bir nevi kumar oldu bizimkisi.3w lık ledleri kullanmama sebebi aşırı ısınma.Ben bu şekilde forum sakinlerinden de duymuştum,imalatçı firmada aynı şeyi söyledi.

6 armatürdede aynı sıralamayı kullanmayı düşünüyorum.Eğer değişiklik yapmak istersem,yardımcı olacaklarına dair söz aldım.Olmazlarsada sıralamayı kendim değiştiririm.

Fatih Bey sizce bir sorun mu var dizilimde,bilmek isterim.

bende diy led armatur kullaniyorum 6 aydir,herhangi bir olumsuzlukla karsilasmadim.yosun diye bir sey yok akaryumda 72 adet led var uzerinde 40 mavi 32 beyaz.ureyen calilar yine uruyor.zoalar mushrumlar vs.. uremesi devam etmekte.

led konusu benımde cozemedıgım bır konu memnun olan kadar olmıyan da var..bende 4*24 artı led dusunuyorum yanı ıkısnı bır anda ama ne kadar mantıklı olucak bılmıyorum..300 litrelik bır akvaryumum var sert mercanda bakmak ıstıyorum ama kombınasyon nasıl olucak burda baya kararsızım...yukselık 55 cm..cokta ebyaz ısık sevmıyorum mavı ve pembe tonları..

bende diy led armatur kullaniyorum 6 aydir,herhangi bir olumsuzlukla karsilasmadim.yosun diye bir sey yok akaryumda 72 adet led var uzerinde 40 mavi 32 beyaz.ureyen calilar yine uruyor.zoalar mushrumlar vs.. uremesi devam etmekte.

Kemal abi senin kullandığın beyaz ledlerin marka modeli nedir?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben Led diyorum leddddddddddddddd :)

Kemal bey sizin armatürü dıy bölümünde takip etmiştim ama daha sonra devam olarak bir yerde konu açtığınızı görmedimtabi şimdi eski fotoğraflarıda göremiyoruz yeni bir konu altında ledden önce ledden sonra bir konu başlığı açsak lede geçen tüm arkadaşlar böyle bu eski hali bu yeni hali fotoğraflarla anlatım yapsak nedersiniz hoş bir soru cevap olmuş olur benim gibi karamsarlık içinde olan tüm arkadaşlara.

Tabiki zorla değil inanıyorum ki işler güçler bazı zamanları kısıtlıyor,imkanlar el verdiğince tüm arkadaşlardan ricam olur.

Mutlu hobiler.

Emrah Bey,

Ben sorun olacağını belirtmek amacıyla sormadım.Mavi-Beyaz dağılımında aldığınız renk tonundan memnunmusunuz onu öğrenmek istemiştim.Armatürleri kademe kademe eklediğinizde değişikliğe gitme durumunuz olursa nedenleri ile öğrenmek isterim.

mrb.bende seferin ledleri diyorumm :)

Kesinlikle led diyorum ben

Fatih Altaylı' nın SPS lerinde polyp açmama ve camlarda yosun varmış led yüzünden :)

Ben ledi çok seviyorum ama herşeyi yaptım, SPS yapamadım ledle. Benim bildiğim kadarıyla Gökçe Abi gayet de güzel yapabildi, yapan yapıyor ama ben beceremedim. T5 + led yaptım, tam süper oldu.

Benim karisik resif tankim var salt SPS degil. Su anda tankta SPS de yok. Benim ihmalkarliklarim yuzunden (bebegimiz oldugu icin 1 yila yakin cok ihmal ettim tankimi) hepsi ve pek cok baska mercanimi kaybettim. Kullandigim LED armatur butun mercanlarim icin kafi geliyordu, isik kaynakli bir sorun da yasamadim. Simdi tankimi tekrar ciddi anlamda bir revizyondan geciriyorum, yakinda SPS agirlikli ve sadece LED le aydinlatilan bir tank olacak.

LED le SPS olmaz diye bir olay yok. Bu bana veya bir baskasina gore degisken bir sey degil. SPS lerin ihtiyaci olan dalga boyunda ve siddetinde isigi LED ile saglayabiliyorsaniz problem yok. Bizde ucuz olsun benim olsun mantigi ile sacma sapan, ise yaramaz LED leri kullanmak pek tutuldugu icin LED ile peynir gemisi yurumez moda bir tabir haline gelmistir. Yeri geliyor los isikla SPS buyuttugunu iddia eden arkadaslar da cikip mercan biliminin temel taslarini yerinden oynatabiliyor. Turkuz biz herseyi yapariz. Icimizde ne cevherler var Amerika da olsalar nobel odulu alirlar.

Isik elbette onemlidir ama tek basina hicbir ise yaramaz. SPS beslemek, buyutmek ve rengarenk bir akvaryuma sahip olmak istiyorsaniz uymaniz gereken onlarca kural var. Bunlardan birini eksik yapmak bile LED ile SPS olmaz dedirtebilir. Bilmem anlatabildim mi.

beyler lütfen dikkat!!!!!!!!!!!!!! led tamamen uydurma saçma tasarrufsuz ziyanlık bir ürün.....1)elektrikte ne verirseniz onu alırsınız 2)led hesapta tasarruflu evet tasarruflu ama sarfiyata göre ışık(ne kadar ekmek o kadar köfte) 3)bizzat lümenmetre ile ölçüm yaptım 1 adet t5 54 watın ışığını almak için 105 vat led kullanmak gerekli.hadi onuda geçtim.aradaki astronomik fiyat farkı cabası.4)avrupalaılar bu kadar salakmı t5 neden kullanıyolar.neden led kullanmıyolar.5)ledin verdiği ısıyıda hesaba katın.6)ledin verdiği ışık doğal değil zaten gözle temas ettiğinizde başka yöne baktığınızda mavimsi görürsünüz vede ışığı noktasal verir t5 gibi eşit dağıtmaz.ledin ışığını çoğaltmak için mercek yani büyüteç kullanarak noktasal ışık elde ederek canlılarıda rahatsız etmiş oluruz.vucudunuzun herhangi bir nıoktsına 1 saat mercekli ledi tutun ve görün.led çiğ ışık verdiği içinde fosfat ve yosunla çok boğuşursunuz.benden söylemesi diyceksiniz çok bilmişlik taslıyosun.işim aydınlatma ve elektrik......

Konu görüntüleyen kullanıcılar