Keşfet

Live Large In A Small Space

Bizler bu işin daha başlangıç kısmını aştık  ilerisi daha çokk  geniş bir bilgi deneyim havuzu.....

işin su kimyası, sürdürülebilir olması ne kadar bilsen de herkezi dinlemeyi ve araştırmayı prensip edinmek, sabır,daha sayamadığım bir çok örneği mevcut.

3-5 mercan koyup 4-5 balıkla çok süper oldu nano akvaryumum diyen kendisine üstat denen ve 1 sene içerisinde patlayan bozan çok tank  gördüm.

hiç bir zaman tam olduk diyemeyiz.

Haklısın abi sen başlangıç kısmını aştın peki ya biz  :D şaka bir yana gerçekten haklısın söylediklerinde

bütün motorlar kapalı herkes yem bekliyor işte en sevdiğim an........

Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar sevgili dostlar ,

nano da sps ler baya bir yol aldı,büyüme renklenme yavaş ama güzel, artık bir kademe daha çıkıp biraz daha zor türlere geçme vakti geldi gibi ne dersiniz  ;)

bu arada tüketim ve değerleri belirtiyorum 64 lt de 

haftalık 

35 ml  kh                      no3 :0 a yakın çok uçuk bir pembe salifert ile anca yandan bakınca zor gözüküyor              ca :420 salifert 

48 ml ca                       po4  :0,01   hanna                                                                                                                  mg:1400    salifert     

15 ml mg                      kh 7,5      salifert                                                                                                   ( k )  potasyum :410    salifert

stronsiyum :9  salifert

sevgi ve saygılarımla

kefili hobiler

Ekli dosyayı görüntüle 41386Ekli dosyayı görüntüle 41387Ekli dosyayı görüntüle 41388Ekli dosyayı görüntüle 41389Ekli dosyayı görüntüle 41390Ekli dosyayı görüntüle 41392Ekli dosyayı görüntüle 41393Ekli dosyayı görüntüle 41394

Hakan Bey merhaba,

Bence de zamanı gelmiş. Büyümenin yavaş olmasında led aydınlatmanın etkisi olabilir (mi?). Bir üst kademe canlılar için ışık yeterli gelmeyebilir (mi?).

İyi akşamlar,

Hakan Bey merhaba,

Bence de zamanı gelmiş. Büyümenin yavaş olmasında led aydınlatmanın etkisi olabilir (mi?). Bir üst kademe canlılar için ışık yeterli gelmeyebilir (mi?).

İyi akşamlar,
Merhabalar,

aynen katılıyorum led ...... :thumbsup:

renklenme başarılı ama neye göre ?

büyüme yavaş bu kabul  bu işin teknolojisi ne olursa olsun hangi marka hangi led ne olursa olsun bir metalhalide ve bir flo gibi olması ihtimali yok.

fakat dikkatimi çeken bir şey var şimdi ki flo lar hatta mh ler bundan 10 sene önceki gibi değil  kullanım zamanı kısa  aydınlatma par değeri daha düşük  zaman ve teknoloji geliştikçe sanırım kar amacı daha çok ortaya çıkıyor bunu bir tek ben söylemiyorum yancı kaynaklar, instagram hesabımda ki özellikle abd de ki arkadaşlar aynı kanıda ........(hamilton hariç)

şu anda mh + led projesi çalışmam var 70 w mh buldum ( 20,000k 14,000k 10,000k) bunlardan biri yanına 12 ad 3 w led +2 uv olarak bir çalışma yapmayı düşünüyorum 

bakalım neler olacak sadece mh lere pek güvenim yok çin üretimi olduğu için, istediğim markada da 70 w yok bunu üstü  w bana baya bir sıcaklık olarak dönecek

????? 

Merhabalar,
aynen katılıyorum led ...... :thumbsup:
renklenme başarılı ama neye göre ?
büyüme yavaş bu kabul  bu işin teknolojisi ne olursa olsun hangi marka hangi led ne olursa olsun bir metalhalide ve bir flo gibi olması ihtimali yok.
fakat dikkatimi çeken bir şey var şimdi ki flo lar hatta mh ler bundan 10 sene önceki gibi değil  kullanım zamanı kısa  aydınlatma par değeri daha düşük  zaman ve teknoloji geliştikçe sanırım kar amacı daha çok ortaya çıkıyor bunu bir tek ben söylemiyorum yancı kaynaklar, instagram hesabımda ki özellikle abd de ki arkadaşlar aynı kanıda ........(hamilton hariç)
şu anda mh + led projesi çalışmam var 70 w mh buldum ( 20,000k 14,000k 10,000k) bunlardan biri yanına 12 ad 3 w led +2 uv olarak bir çalışma yapmayı düşünüyorum 
bakalım neler olacak sadece mh lere pek güvenim yok çin üretimi olduğu için, istediğim markada da 70 w yok bunu üstü  w bana baya bir sıcaklık olarak dönecek
????? 

Reefcentral da ushio marka mh 75w lamba kullananlar var ama cogunluk gelisimin cok iyi olmadigi yonunde...

hamilton ile ilgili okudugum ve gelisim farkina gore kiyaslamali resimlerine baktigima gore yorumunuza katiliyorum acaip kaliteli... ama 150w altinda mh hamiltonda yok [emoji445][emoji445][emoji445]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Reefcentral da ushio marka mh 75w lamba kullananlar var ama cogunluk gelisimin cok iyi olmadigi yonunde...

hamilton ile ilgili okudugum ve gelisim farkina gore kiyaslamali resimlerine baktigima gore yorumunuza katiliyorum acaip kaliteli... ama 150w altinda mh hamiltonda yok
emoji445.png
emoji445.png
emoji445.png

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynı şey işte burada geçerli bu lambada 14000 k kullanımı 10000k ve 20000k ya oranla daha verimli olduğunu okumuştum.

Zaten nano olarak sınırlarda bir denge bu denge içersinde her bir ekipman ayrı nitelikte önem kazanıyor bu aydınlatma deneyimi zaten değişim gerçekleştiten sonra 1 ay içersinde mercanlar ın adaptasyonu sonrası deneyimlenebiliyor 

En iyi fotosentez sağlayan lamba bu işte başarılı kabul ediliyor bu sefer de biz hobiciler rengi beğenmiyoruz aslında biz biraz da kendimizi düşünyor görselliğe de önem veriyoruz 

Bir makalede okumuştum 

Mercan a soruyorlar, nerdesin? okyanusa benzeyen bir su içinde güneşe benzeyen ama beni faton patlamalarına maruz bırakan bir gökyüzndeyim (led)

Yaşıyorum ama kendimi kapatarak Yaşıyorum (kahve rengi mercanlar işte)

Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler 

Saygılarımla 

Bence 70w double end metal halide lambalarla uğraşmayın, 150w double end de fazla geliyorsa, 

g12 duy metal halide lambaları araştırın, g12 duy metaller şu anda aydınlatma piyasasında da çok güncel...

20000 kelvin, mavi tonlu bulursanız kullanılabilir...

en dikkat edilecek konu uv filtre camı...

zamanında, 20000 kelvin kendinden uv filtreli bir 150w metal lambayı 1-2 gün armatür camı takmadan (uv koruma camı) kullandım, altındaki montiporalar ve seriotophoralar soldu, beyazladı gitti...

metal lamba olacaksa uv koruma camı önemli...metal armatür olarak bu güne kadar 4 farklı armatürüm oldu, 1i aquamedic, 3ü Giesemann...

Bence 70w double end metal halide lambalarla uğraşmayın, 150w double end de fazla geliyorsa, 

g12 duy metal halide lambaları araştırın, g12 duy metaller şu anda aydınlatma piyasasında da çok güncel...

20000 kelvin, mavi tonlu bulursanız kullanılabilir...

en dikkat edilecek konu uv filtre camı...

zamanında, 20000 kelvin kendinden uv filtreli bir 150w metal lambayı 1-2 gün armatür camı takmadan (uv koruma camı) kullandım, altındaki montiporalar ve seriotophoralar soldu, beyazladı gitti...

metal lamba olacaksa uv koruma camı önemli...metal armatür olarak bu güne kadar 4 farklı armatürüm oldu, 1i aquamedic, 3ü Giesemann...
Burak bey selam

şöyle bir şey yapsak nasıl olur sizce 150 w hamilton sadece öğlen 12:30-15:00 yansa sonrası led olarak devam etse( gündoğumu led öğlen mh gün batımı kademeli led akşam moon light ) mesela 

Metal lambanın çalışma ısısı 200-220 derece, yani sudan uzaklığı önemli...

bende 25-30 cm yüksekte asılı...

bunu da göz önünde bulundurun...

bu yükseklikten, 15cm yükseklikte asılı t5 armatürden daha az suya ısı etkisi oluyor ama yaklaştıkça daha yüksek etki yapacaktır...

Led yok, flo, metal halinde yok herhangi bir yapay ışık kaynağı olmadan sadece perdeler açık ve odaya giren gün ışığı işte doğal renkler hiçbir firmanın yapamayacağı bir armatür aslında mercanlar bize herseyi anlatıyor 

Ekli dosyayı görüntüle 41740

Led yok, flo, metal halinde yok herhangi bir yapay ışık kaynağı olmadan sadece perdeler açık ve odaya giren gün ışığı işte doğal renkler hiçbir firmanın yapamayacağı bir armatür aslında mercanlar bize herseyi anlatıyor 

Ekli dosyayı görüntüle 41740
İşte bu yüzden her ne kadar akvaryumun pencere kenarına konulması tavsiye edilmese de yazın içeri vuran güneş ışığında akvaryumu izlemek inanılmaz keyifli oluyor, mercanlar ve balıklardaki renk canlılığı bir yana kum yüzeyi bile inanılmaz doğal görünüyor.

Renk gösterme indexi (CRI) , en yüksek değer %90-99 arası gün ışığı renk lambalarda oluyor...

Mavilerde CRI değeri yoktur, soğuk beyazda %70 lere düşer...

mavilerde floresan renkler açığa çıkıyor daha çok, doğal renkler gün ışığında...

Son paylaşımlar...........................

artık yerimiz kalmadı bir nano nun kaldıracağından fazlasıyla yük aldık yeni arkadaşlarımıza yer kalmadı 

Bu adama kalsa tank silikonlarını açana kadar devam eder ama yoğun baskı ile yeni mekan istiyoruz .......

eylül 2013 den bu yana adım adım gelen maceramıza farklı bir mekanda devam etmek dileklerimizle bizler i bekleyin biz yine orada olacağız

Bu güne kadar takip eden yorum yapan tüm dostlara teşekkürler

Ekli dosyayı görüntüle 44417Ekli dosyayı görüntüle 44418

Hakan Bey merhaba,

Bence de zamanı gelmiş ama çok güzel görünüyor bu da. Yeni kurulumunuzu bekliyor olacağım. 

İyi günler,

Hakan Bey merhaba,

Bence de zamanı gelmiş ama çok güzel görünüyor bu da. Yeni kurulumunuzu bekliyor olacağım. 

İyi günler,
Merhabalar Zafer bey

İnanın kıyamıyorum ama dediğiniz gibi tepdili mekanda ferahlık vardır  :)

Kazasız belasız bir değişim olsun da hep bilikte burada keyifli görüntüler paylaşalım

Saygılarımla

hakan hocam ilan etmişsin foruma durumu  ;)

eee ozaman bekliyoruz yeni tankı resimleri 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri