Keşfet

Longnose Hawkfish hk.

teemo

Yeni Üye
Ad Soyad
Mert
merhaba 

1 ay önce aldım balığı ve takip ettiğim kadarı ile ne kuru ne dondurumuş yem almıyor.Aldığım kişi kuru yeme alışacağını ve yem problemi olmayacağını söylemişti.Yalnız balığı takip ediyorum karnı şiş geziyor.Kayaları tırtıkladığından bişeyler yediğini tahmin ediyorum ama gece tek tük pod görsemde gündüz hiç pod yok ortada.Zaten baığı takip ediyorum gece uyuyor.

Bu balık hakkında tecrübesi olan var mı ? Yanına ikincisini almayı düşünüyorum sıkıntı yaşarmıyım ? Kuru yeme alışır mı ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
75f5bfe02cec0bfd784b1a1e50d62953.jpg

Selam bende severek beslediğim bi balık
İlk etapta dondurulmuş yem ile başladım sonra resimdeki üzerindede kendi resimi olan bu yemi çok sevdi ve sonrasında diğer kuru yemlerden de aldı ..
Size tavsiyem alışır zamanla bu yemle sorun yaşamazsınız ..
Bende bir adet daha almak istiyorum ama merak ediyorum aynı tankta sorun olur mu kavgalar olur mu?? Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba yabancı birkaç kaynakta okuduğuma göre akvaryum ortamında üretmek mümkün olmuş ve çoğu deniz balığı gibi duruma göre cinsiyet değiştirme eğlimleri varmış.Yani 2 adet aldığınızda çift olma şansı yüksek.Yalnız bendeki hawkfish,fairywrasseye karşı pek barışçıl değil.Gördüğü yerde küçük bir kovalamaca içerisindeler.Wrasseye kovalamadığı zamanlarda sürekli yüksek biryerlerde oturup etrafı kolaçan ediyor.Bugün verdiğim dondurulmuş fish egg i kabul ettiğini gözlemledim.Arada canlı artemia çıkartıyorum onu da yiyor.Elimdeki yemleri bir süre daha deniyeceğim kabul etmezse tavsiyenize uyucam ama benim akvaryumdaki balıklar granül yem yemiyorlar.

Az önce bir kaynakta küçük karides snail ve hatta küçük boyutta balıklara zarar verebileceğini yazmış.Sizde karides var mı ? Pistol shrimp almayı düşünüyorum da acaba zarar verir mi ? İlk birkaç gün belki sıkıntı çıkabilir pistol içinde,sonra goby onu korur sanırım.Bazıları cleaner shrimp pistol yada fire shrimp ile beslemş ve sıkıntı yaşamamış ama kaynaklar sıkıntı olabileceğini yazmış.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de bir süre beslemiştim bu türü, oldukça ilginç bir canlı. Podlar, karidesler, kurtler ile besleniyordur büyük ihtimalle fakat 1 ay geçtiyse en kısa sürede beğeneceği bir yem bulmanızı tavsiye ederim. 

Cinsiyet belirleme için kuyruk ve karın yüzgeçlerine bakmak gerekiyor. Erkeklerde yüzgeçlerin etrafında ince siyah bir çerçeve bulunuyor (yetişkinlerde).

Akvaryuma yakın zaman içerisinde pistol shrimp eklemeyi düşünüyorum.Karideslerle arasının pek iyi olmadığı burda da belirtilmiş.Balık 7 cm civarında umuyorum karidese zarar vermez.

bende fıre ve doktor karıdes var araları gayet iyi hiç sorun yaşamadık..

sizde yaşamazsınız sorun olmaz

Merhaba,

Bende 6 aydır pistol ve aurora goby, iki cleaner shrimp var.

Bir sorun yaşamadım ama pistol tankın altını üstüne getiriyor.

Kum red sea reef base ince ve her yere dağılıyor.

Ama izlemesi keyifli sizde inşaallah sorun yaşamazsınız.

Pistol ve gobyler için akvaryumun içine ve 14-15cm uzunluğunda kalın hortumları kumun içine yerleştirdim.Umuyorumki kumu çok karıştırmaz pistol,çünkü benim kumda oldukça ince yapıda.

Konu görüntüleyen kullanıcılar