Keşfet

LPS'lerdeki renk değişimi ve Işıklandırma

jabarkas

Yeni Üye
Ad Soyad
Burak Bozkurt
Merhaba,

15. ayını dolduran tankımda son 3-4 aydır stabiliteyi deneme yanılma yöntemiyle yakaladım gibi.

Özellikle C-Balance dozlamaya başladıktan sonra temel elemet değerlerini referans aralıklara soktum.

kH:8.6

Ca:430

Mg:1340

Fosfat:<0.1

Tuzluluk:1.025

Nitratı 25 in altına indiremedim ama bu heralde başka bir konu...

Mercanları haftada bir Fauna Marin LPS yemi ve donmuş Myssi ile dönüşümlü besliyorum.

Şu an kafama takılan akvaryumcuda çok canlı renklere sahip mercanların bende bir kaç ay sonra renklerindeki canlılığı kaybetmesi. Bundada LED aydınlatmadan şüpheleniyorum.

Aydınlatma olarak 2 adet Radion LED kullanıyorum. Biri Gen2 Pro diğeri Gen3 Std. Profil olarak radiant templatinin biraz özelleştirilmiş halini kullanıyorum;

Ekli dosyayı görüntüle 40805

Tankın genel görüntüsü ilk linkteki gibi, bu foroğrafta kumda ortada duran brain coral zaman içerisinde çok soldu. Sarılar tamamen gitti. Canlı kirmizisi iyice açıldı. Yeşili pek değişmedi.

Alttaki linkte bulunan sarı wall hammer 2. ayında yeşile dönmeye başladı. Böyle giderse tamamen yeşil olacak heralde. 

Sonuç olarak sadece LED armatür kullanıp canlıların renklerinden memlun olan varmıdır.

Benim niyetim sisteme T5 takviyesi yapmak. Led lerin sağına ve soluna 1x54 armatür (bulabilirsem) asıp karma aydınlatma ile iyileşme oluyormu bakmak istiyorum.

Kolay gelsin. 

LPS ler için elinizdeki armatürler her halükarda yeter. Boşuna t5 eklemeye çalışıp da paranızı boşa harcamayın.

Ayrıca ben lpsleriniz de bir sıkıntı görmedim. Bu kadar balığınız var ise ve balıklarınızı yeterince besliyorsanız ayrıca bir lps besini eklemenize bile gerek yok. 

Ben bir renk anomalisi göremesem de Genelde (benim başıma zoanithlerde gelmişti) aminoasit eksikliği yada  düzenli girilmemesi renklerde soluklaşmaya neden olabiliyor. 

Merhaba,

Aslında dediğiniz gibi renklerde çok sorun gözükmüyor.

Benim şikayetim özellikle sarıların tamamen kaybolması, kırmızınında ilk günkü gibi canlı olmaması.

Eksik belirttiğim son 2 aydır KZ LPS amino asit 1ml, KZ coral vitalizer 2 damla olarak gün aşırı giriyorum. Poliplerin dolgun görünmesini farkedilir biçimde arttırıyor ancak renklerde belirgin bir etkisini daha göremedim.

Sıranın aydınlatmaya geldiğini düşündüğüm için T5 takviyesi demiştim. 

Mavi ledlerin verdiği güzel görsel, bana kalırsa canlıların iyi renklenememesi ile zamanla mavi ledin büyüsüne muhtaç mercanlar yaratıyor.

Eğer nitratınız fosfatınız sıfıra yakın değerlerde ise, ışık renk kaybında sıradaki yerini alır. Eğer günde 2 saat dahi olsun bu canlıların ihtiyacı olan beyaz ışığın da dibine vurursanız, renk kayıplarının önüne geçebilirsiniz. 

Ben bu güzel armatürlerin yanına T5 yerine tam ortalarına kaliteli bir MH armatür koymanızı ve günde 4 saat bunu yakmanızı tavsiye ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar