Keşfet

Magnezyum nasıl düşürülür?

gorkembora

Yeni Üye
Ad Soyad
GÖRKEM BORA TANER
Arkadaşlar akvaryumum: 225 litre tank ve 90 litre sumptan oluşan bubble magus curve 7 ps kullandığım tankımdır. PH 8.2 - KH 7,3 dkh - Nitrat 5-10 ppm  civarı - CA 420 - MG 1440 şeklindedir.

Tankımda Magnezyum 1500 üzeriydi ancak son ölçümlerde 1440 civarında geziyor. Düşüremiyorum bir türlü. sebebini çözemedim.

Tankımda 1 mushroom, Xenia ve 1 Leader var. Acaba başkaca mercan eklesem magnezyumu tüketir mi diye düşündüm ama 1440 seviyesinde magnezyumda heba olur mu onu da bilemedim. Yardımlarınızı ve fikirlerinizi beklerim.

Merhabalar, 

Kurulum ne zaman ve hangi tuzla yapıldı?

Tuzluluk kaç ve reflagtometre ile mi ölçülüyor? 

Ekstra mg eklediğiniz oldumu? 

Su değişimi hangi sıklıkta yapılıyor? 

Mg test olarak hangi marka ve doğru yaptığınıza eminmisiniz? 

Bu soruların ışığında bir yol bulabiliriz.

Keza 1440 mg çok sorun bir değer değil 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Neden Mg degerini dusurmek istiyorsunuz? Su degerleriniz iyi gorunuyor. 

Magnezyumu koralinler tuketir, mercanlarin dusurmesini beklemeyin. 1440 kotu bir deger degil endise edilecek. Tuzlarin reef modelini degil de sea salt modellerini kullanarak su degistirirseniz dusecektir. 

Kurulum 2 ay oldu. Tuzluluk 1025ppm olup ölçümü refraktometre ile yapılıyor. Tuz olarak aquaforest marka  reefsalt tuzunu kullanıyorum. Haftada bir 30-50 litre civarı su değişimi yapıyorum. Hiç mg katkı eklemedim bugüne kadar... Salifert mg testi kullanıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba dedim akvaryumcuma götürdüm o da öyle ölçtü. Genelde iyi bir değer denilmiş ama başkaca mercan vs eklersem bu değerde sorun olur mu? Ben ideal değerleri 1350-1380 diye bildiğim için düşürmeye çalışıyordum. 

Kurulum 2 ay oldu. Tuzluluk 1025ppm olup ölçümü refraktometre ile yapılıyor. Tuz olarak aquaforest marka  reefsalt tuzunu kullanıyorum. Haftada bir 30-50 litre civarı su değişimi yapıyorum. Hiç mg katkı eklemedim bugüne kadar... Salifert mg testi kullanıyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba dedim akvaryumcuma götürdüm o da öyle ölçtü. Genelde iyi bir değer denilmiş ama başkaca mercan vs eklersem bu değerde sorun olur mu? Ben ideal değerleri 1350-1380 diye bildiğim için düşürmeye çalışıyordum. 
Hiç kafaya takılacak bir mg değeri yok Kurulum 2 aylık zamanla zaten düşme eğilimine girer

Herşey kuralına göre gidiyor test refraktometre su değişimi tuz seçim gayet yerinde 

Keza çok ta yüksek bir değer değil 

Rahat olun yolunuza aynı şekilde devam

Keyifli hobiler 

Aynı sorunu yaşıyorum 6 aylık yoğun LPS tankımda haftalardır kalsiyum ve magnezyum dozlamadığım halde kalsiyum 450  magnezyum 1500 üstünde idi anca 1450 ye düştü ..

sadece çok tüketildiği için Kh dozlanıyor ve kh 9 larda tutuyorum..

ve merak ettiğim bu kadar mercan haftalardır hiç mi Mg ve Ca tüketmez ???

Lps'ler mg ve ca oldukça fazla kullanmazlar. Mg'u düşürmenin yolları mevcut tuz oranını 1025 ppm'den biraz daha dusuk seviyeye çekmeniz hangi tür canlı beslediğinize göre değişiklik gösterebilir buna kendiniz karar verebilirsiniz.

En mantıklı ve etkili yolu
Su değişimlerinizi balık tuzuyla yapmanız içerisinde cok fazla mg ve ca olmadığı icin peyderpey su değişimlerinizde oranlarınız düşecektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tuz seçimi de bu değerleri etkiler ben bunu düşünmemiştim ilk başta denicem. Turkuaz arkadaşımda yaşamış aynı sorunu anormal bir durum olmadığını da teyit etti arkadaşlar sağolunuz..

Konu görüntüleyen kullanıcılar