Keşfet

Mandarin ve Podları

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba.

Sormak istediğim birkaç nokta vardı. Tankım yaklaşık olarak 3 aylık. Bir süre sonra 4-5 ay sonra mandarin eklemek istiyorum. Tank 70 litre çok büyük sayılmaz fakat oturduğu zaman sorun olacağını sanmıyorum. Aklıma takılan ise şu; Mandarin er yada geç koymak isteyen birisi hangi balıkları eklememelidir. Zira zaten çok büyük bir sistem olmadığı için birden pod avcısı fazla olur. Örneğin blenny ler podları yer mi ( midas blenny ) veya diğer gobby türleri ? 

Ayrıca pod kendi kendine oluşmaz deniliyor kayalarım da ölü kaya olduğundan dolayı bunu herhangi bir katkı ile sağlamam mümkün olacak mı acaba ? Sanırsam benzer katkılar var bunlar ne derece yararlı olur.

Kısacası bu konu dahilinde her türlü yorumunuzu almak isterim. 

Teşekkürler :)  

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayim.Podlar oluşmaz kendiliğinden evet,akvaryumunda pod olan birinden bir kaya veya mercan alırsanız oluşabiliyor sanırsam.Blenny lerde belli türler podları yiyor.Ama bence en az bir 6-7 ay bekleyin kaya yada başka birşey ekledikten sonra.

Pod için bir hobiciden Alg yada bir parça canlı kaya almanız tanka pot sokmanızı sağlayacaktır. Akabinde pod yemeyen canlılar ile giriş yaparsanız (palyaço, cromis, fire goby, vb.) bir zaman sonra podların çoğaldığını göreceksiniz. Ama bu dediklerimi yapsanız bile en erken 5-6 ay sonra mandarin eklemeniz faydalı olur diye düşünüyorum.

Cevaplar icin tesekkurler öncelikle. 

Evet dediğiniz gibi yaptım bir abimden tankı kapatırken mercan aldım onlar da kayaya yapışık oldugu icin direk koydum. Hatta oyle ki aldığım snailler yanında yavrular bile çıktı. Hatta dahası içinden birşey çıktı hareket eden poşette gordum artemia imiş yinede atmak istemedim.ufacik su kütlesinden bile bu kadar camlı gelmişken pod da umarim gelmiştir :)  

yabanci arama yapınca sıvı içinde yüzen şekilde pod katlıları görüyorum bunlar hakkında bilgisi olan varmi ? 

70 lt mandarin için yeterli gelmez, olmaz degil ama balığa eziyet olur...

Mandarin icin genelde hacim olarak nano tanklarda bakılan bir balık olduğunu düşünüyorum. Herkesin büyük tank olması gerekir demesinin sebebi bol kayada bol pod olması durumundan kaynaklanır diye düşünüyorum. 

70 litrenin mandarin icin yetersiz gelecegini düşünmüyorum. En azından tang cinsleri kadar genel geçer şartlara bağlı olduğunu düşünmüyorum. Bol podlu kucuk tanklarda mutsuz olabileceği kanısında değilim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
400lt lik bol kayalı mercanlı tankta bakmıştım 4-5 ay sonra mandarinin karnı içeri göçmüştü. Kuru yem alması zor bi balık tavsiye etmiyorum ama yinede siz bilirsiniz.

400lt lik bol kayalı mercanlı tankta bakmıştım 4-5 ay sonra mandarinin karnı içeri göçmüştü. Kuru yem alması zor bi balık tavsiye etmiyorum ama yinede siz bilirsiniz.
Daha sonrasında Ne yapmıştınız ? Yaşıyor mu acaba hala 

Balıkları satarken onuda hediye etmiştim. Akıbetini bilmiyorum.

Mandarin gün boyu yiyen bir canlıdır. 70 ltlik bi akvaryumda ne kadar canlı kayanız olabilir ki yetsin. refigium yaparsanız belki ama yinede tavsiye etmem.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Anladım o zaman ilerleyen zamanlarda duruma göre bakarım artık. 

Yem yemesi söz konusu olan bir canlı bulabilirim belki zor da olsa. :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar