Keşfet

Mantarların üzerinde bulunan şeffaf canlı?

MercanResifi

Yeni Üye
Ad Soyad
Mustafa
Merhabalar son günlerde mantarlarda ve poliplerde pembemsi şeffaf hareketli canlılar oluştu. Resimde belli oluyor. Zararlı olduğunu düşünüyorum. Araştırdım benzerleri var ama aynı canlı değil. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 60913

Merhaba internet tarayıcıda ''Red planaria'' olarak aratır mısınız? çok net değil ama büyük ihtimalle bu canlıdır.

Teşekkür ederim arastiriyim. Buldum.

Bu linkteki canlı, birebir aynısı. Tankta balık yok bir sürü canlı oluştu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Salifert flatworm exit isimli bir ilac tedavide kullanılıyormuş o da Türkiye'de yok. 

Rica ederim Mustafa bey,  ben de Salifert Flatworm Exit kullanmıştım ama dediğiniz gibi yurtiçinde şuan bulmak zor.Bazı hobiciler hayvancılıkta yassı solucanlara karşı kullanılan Nilverm, Biltricide etken maddeli ilaçlar kullanıyor ancak doz ayarlanması, dolgu maddesinin yaratacağı yan etki biraz muamma.Yanlış dozmada ile birçok canlı kaybeden olduğu gibi sorunsuz atlatan da var.

Forumdan tecrübeli bir arkadaş, yanlış hatırlamıyorsam Kemal Örgücüler'den aldığı ilaçla sorunsuz kurtulmuştu.Araştırabilirsiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Flatworm çok hızlı ürerler - birkaç tür wrasse yiyor Sixline gibi ama üreme hızları çok fazla bende dün tankımda farkettim. Levamisole HCI isimli ilaçları gönül rahatlığı ile doğru doz ayarlayarak kullanabilirsiniz. Sitraks veya Nilverm diye bir veteriner ilacı ile çözen arkadaşlar var. Çıkartabileceğiniz canlılar ise ilk aşamada dip solisyonu yapın canlıların üzerinden dökülsünler bir ay bekleyin tekrar sayıda artış gözlemlerseniz ilaç kullanımı şart. Ben dozu çözmeye çalışıyorum benle iletişimde olun çözünce size de haber vereceğim.

Dip solüsyonu yapmadan tanka hiçbir şekilde canlı girişi yapmayın.

Red Planaria olsa mercanlarınızda ölüm meydana gelir. Red Planaria çok zararlı bir tür bunlar o kadar sıkıntılı değil ama önlenmesi gerekli.

sizdeki büyük ihtimalle Acoel Flatworm zararsız ama aşırı üremede mercanları rahatsız ederler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri