Keşfet

Mecburen Foxface (takas Için)

ersanşahin

Yeni Üye
Ad Soyad
Ersan Şahin
Yeni aldığım foxfacesi yellow tang'imle anlaşamadığı için takas etmek istiyorum balığın boyu 13-14 cm (fazlası vardır eksiği yoktur) son derece sağlıklı geldiğinden beri her türlü kuru yemi yedi hiç bir problemi yok sadece yellow tang'imi sevmedi ama ben yellow tang'imi daha çok seviyorum.

Balığı başka balıklarla takas etmeyi düşünüyorum satmayı düşünmüyorum öncelikle bir blue tang arıyorum onun dışında başka uygun tang türleri veya başka canlılarla takas edebilirim.

şehir? ve fiyat? nedir

şehir gebze fiyat satmayı düşünmediğimden fiyat ta düşünmedim takas düşünüyorum.

Yeni alacağınız tang, mevcut yellow tang'iniz ile anlaşabilecek mi? Benim yellow tang'im gelen herkesle kavga ediyor. Flame Angel'ı bile 2 hafta kovalamıştı. Copperband'ı hala canı sıkıldığında kovalıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
yellow tang imin foxface ile bi sorunu olmadı , foxfacenin oldu ama tabi garantisi yok bunu önceden bilme şansımız sanırım zor bildiğim kendisi ile aynı tipte olan purple ve brown tang gibi türlerle anlaşamadığını bildiğimden onları tercih etmiyorum istediğim tang türleri naso,blue veya blue powder sanırım onlarla çok büyük olmadığı sürece pek problem yaşamıyorlar (tabi okuduklarımız)

Bendeki yellow tang , blue tangimi ilk aldığımda sürekli sataşıp dövmeye çalışıyordu. Hayvan boyut olarak büyüyüp kendini kurtardıktan sonra kayaların arasında saklanmaktan vazgeçebildi.

Benzer durum kaybettiğim powder blue tangimde de yaşandı , malesef balığı sürekli kovalayıp strese soktu.

Şu anda da Moorish İdol'ıma arada bir sataşıyor ama sanırım onu bir şekilde kabullendi , artık eskisi kadar uğraşmıyor.

Resimde blue tangimin yan yüzgecindeki yırtıklar , henüz küçükken yellow tang tarafından yapıldı. Bu şekilde izi kaldı malesef.

925382DSC01244.JPG

Ne güzel balıktır öyle bu moorish idol.yem alma durumu nedir nezamandır sizde Osman bey biraz bilgilendirirseniz memnun olurum (bu arada benim ilan kaynadı :) )

Yellow tangin kendinden ufak balıklara karşı bölgeci olabildiğini anlatmaya çalışırken , olan sizin ilana oldu Ersan Bey pardon :)

Bakımı çok zor ve nazlı bir balık. 3,5 hafta falan oldu alalı. ilk hafta yem kabul etmediği için çok zorlandım. Benek oldu hertarafı. Şimdi hemen hemen beneklerin çoğunu attı artık kuru yem , karides eti ,nori vs çoğu yemi yiyor. Hatta noriyi elden alıyor diyebilirim. Noriye veya kuru yeme Lipovit ekleyip veriyorum. Halen zayıf ama atlatacak gibi duruyor.

Bu olayı olumlu bir şeklde çevirebiliriz :) mesela ilimde çok güzel iri bi fox face var moorish idole takas edebilirim :) :)

Yem yedirebilmek için ilk hafta uykusuz işe gittim geldim sürekli balığın başındaydım , ee doğal olarak da duygusal olarak bağlandık artık .Bu yuzden Bence bu teklifin yerine bir "maşallah" deseniz yeterli olur :D

Maşallah maşallah bizede kısmet inşallah.

İnşallah size de yem alan bir moorish idol denk gelir,avatarınızda bu balık olduğuna göre sizinde çok sevdiğiniz bir canlı sanırım.

Çok güzel ve zeki bir balık. Beni görünce yem verdiğim köşeye gidip beklemesi de ayrı bir güzel :) , fakat uzun süre yaşatmanın zor olduğunu bildiğim için geleceğine çok umutla bakamıyorum.

İnşallah size de yem alan bir moorish idol denk gelir,avatarınızda bu balık olduğuna göre sizinde çok sevdiğiniz bir canlı sanırım.

Çok güzel ve zeki bir balık. Beni görünce yem verdiğim köşeye gidip beklemesi de ayrı bir güzel :) , fakat uzun süre yaşatmanın zor olduğunula bildiğim için geleceğine çok umutla bakamıyorum.
Osman bey morrishinizin mercanlar ve omurgasızlarla arası nasıl? Mercanlarla birlikte tavsiye ediyormusunuz?

hedef balıklarımdan bir tanesi çok beğeniyorum.

Bu arada ilan güncel arkadaşlar devam etmekte bu hafta sonu bir arkadaşla takas edebilirsem çok memnun olacağım.

Foxfacesin mercanlarla sorunu olduğunu sanmıyorum :D (Başlığa uygun birşeyler de yazmak lazım yoksa Ersan Bey'i kızdıracağız gibime geliyor :) )

Şimdiye kadar mercanlara dokunmadı , süngerleri yediğini gördüm. Fakat ReefCentral'da diğer tecrübe edenlerin dediğine göre "aylarca mercanlara birşey yapmayıp, bir gün hepsinin tadına bakmaya başlayabilen bir canlı" Benim tecrübe ettiğim ise hergün aynı yemi yemekten sıkılan bir balık , bir gün bir yemi deli gibi yerken ertesi gün yemeyip diğer yemi bolca tüketebiliyor.

Yok canım ne kızması :) evet foxface çok fazla mercanım olmasada olanlara da şuana kadar hiç bir şekiilde dokunmadı ama acayip yem yiyor daha geldiği ilk gün akvaryuma yem atayım belki alır dedim hiç beklemediği m şekilde elime geldi.

moorish olsunda isterse yesin mercanları (fazla yokya ondan rahat konuşuyorum:))

Buda balığın fotoğrafı

son%20(2).JPG

Bende yellow polyp rock var aslında onu balıkla takas etmeyi düşünüyordum.Fakat size uygunsa tabi ayrıca ben ankaradayım...

saygılar...

Ankara malesef göndermem çok zor (hatta imkansız) teşekkür ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar