Keşfet

Mega-powerful Nitrate And Phosphate Remover...

:)bende ufak çaplıda olsa denemek istiyorum en kısa zamanda. sounçları hep beraber görellim tartışalım ve en sağlıklı şekilde sonuçları gözden geçirelim.belkide gelecekte en mantıklı ve kullanışlı sistem olarak powerful remover birçok sistemin yerini alabilir.

teşekkürediyorum paylaşımınız için.

Yıllardır kullanılan kokulu bir yöntem zaten. Yeni değil ki...

Merhaba Gökçe,

Okuduğum kadarıyla sistemde pek bir koku oluşmadığını yazıyor... (güzel bi okyanus esintisi dışında... :) )

Gerçi benim de aklıma takılan tek kısım bu koku meselesi ?! (Fan olmazsa çok yayılmayacaktır...)

Düzeneği kuruyorum şu anda, gelişmeleri yazacağım - artı ve eksileri hesabı :lol:

Moderatör tarafında düzenlendi:
ewet yıllardır kullanılıyor fakat ülkemizde yaygın değil.

zaten gökhan arkadaşımda bunu yazmıştı mısırlılar bile kullanıyormuş.

Okyanus esintisinin (atlamış olabilirim ki eğer atlamadıysam) yosunu temizlerken oluştuğundan bahsediliyordu. Henüz kovadan yayılan herhangi bir koku yok -tabi bu olmayacak anlamına gelmiyor :D Ama koku olması da çok mantıklı gelmiyor, denitratör gibi bi prensibi olsa bu koku olayı bir nebze kafama yatardı da.. Sonuçta tankta oluşacak yosunu bunda oluşturuyoruz.Şöyle bir antitez öne süreyim hemen; Refugium kokuyor mu ki turf scrubber koksun ? :)

valla Gökhan, o yazıyı hangi vakıtte okudum sen biliyosun - asıl ben atlamış olabilirim... :)

"o There is no odor the turf (only a slight ocean smell when scraping it)."

Torftan gelen bir koku yoktur( kazırken/temizlerken gelen hafif okyanus kokusu dışında)

Demiş :)

Ben kokulu dedim, kötü kokulu demedim ki :) Bahsettiğim yosun kokusu. Şimdi tankın içinde oluşan yosunun kokusunu net bir şekilde almamamız son derece normal. Ama yosunu su dışında oluşturuyorsak (bu yöntemdeki gibi) o yosunun kokusu da bir şekilde olacaktır. Temizlerken daha fazla olacağı kesin.

Aslında ısıyı arttırmak yerine ısıyı düşürüyor.Isıyı düşürmesine karşın buharlaşmayı oldukça arttıran bir sistem..
Bu sistemi bende kurdum 4 gün oldu dediğiniz gibi ısıyı düşürdü bu nasıl olabilir?? ayrıca yosun oluşumu kaç gün sonra başlıyor ..

Selam Murat Bey,

Öncelikle başlığı tekrar baştan okumanızı tavsiye ederim,soğumanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili epey bir ayrıntı mevcut.

Ama derseniz ki kim uğraşacak, kısaca;terlediğimizde terleyen bölgemizin soğuması gibi buharlaşan suyun beraberinde ısıyı da götürmesi prensibi sonucu soğuma gerçekleşiyor.

Bu arada önce yosun oluşumu için kullanacağınız yüzeyi kuvvetlice zımparalamanız gerekiyor. Sonra bu yüzeyi tankınızdan alacağınız bir miktar yosunla iyice ovalamalısınız... Bunları yaptıysanız; acele etmeyin, muhtemelen 1 hafta 10 gün içersinde yosun oluşumu gözlemlersiniz..

Selam Murat Bey,

Öncelikle başlığı tekrar baştan okumanızı tavsiye ederim,soğumanın nasıl gerçekleştiğiyle ilgili epey bir ayrıntı mevcut.

Ama derseniz ki kim uğraşacak, kısaca;terlediğimizde terleyen bölgemizin soğuması gibi buharlaşan suyun beraberinde ısıyı da götürmesi prensibi sonucu soğuma gerçekleşiyor.

Bu arada önce yosun oluşumu için kullanacağınız yüzeyi kuvvetlice zımparalamanız gerekiyor. Sonra bu yüzeyi tankınızdan alacağınız bir miktar yosunla iyice ovalamalısınız... Bunları yaptıysanız; acele etmeyin, muhtemelen 1 hafta 10 gün içersinde yosun oluşumu gözlemlersiniz..
selam Gökhan cevap için teşekkürler ben sineklik kullandım bu iş için ve bu saat itibariyle ufakta olsa yosun oluşumu başlamış gelişmleri burdan bildiririm .

saygılar.

herkese selam ;

ben sadece yosun oluşumunu çektim bunla ilgili en kısa zamanda konu açıp videolu anlatım yapma düşüncem var

bu konuya gereken önem verilmesi için elimden geleni yapıcam şu ana kadarkı gözlemlediğim faydası hafif oluşmaya başlayan sakal yosunum başlamadan bitti ayrıca refigumdaki Caulerpa yosunumun büyümeside neredeyse tamamen durdu (4 günde bir bakım yapıyordum ) görüşmek üzere..

( fotoyu özen göstermeden ölesine çektim yukarıdan yaklaşık 3mm kadar bi yosun oluşmuştur)

hhhhhhhhhhhhhhhhhh.jpg

Bende kendi çapımda yaptım. Bakalım yosun problemime bi çözüm olacak mı ?

Eğer yosunlara etkili olursa mükkemmel olur. :lol:

Bende kendi çapımda yaptım. Bakalım yosun problemime bi çözüm olacak mı ?
Eğer yosunlara etkili olursa mükkemmel olur. :lol:
Gelişmeleri bekliyoruz ersan bey etkili olursa sizdede bende kurmaya cesaret ederim :)

Sizde resim ekleyebilirmisiniz mümkünse acaba?

Syg.

Gelişmeleri bekliyoruz ersan bey etkili olursa sizdede bende kurmaya cesaret ederim :) Sizde resim ekleyebilirmisiniz mümkünse acaba?

Syg.

Sumpımdaki çatlak ile uğraştığımdan dolayı resim çekmek için ancak zaman bulabildim. Kendimce bir seyler yapmaya çalıştım. İşallah yosun problemimi çözer.

img0023v.jpg

Güzel olmuş tahsin bey elinize sağlık büyük ihtimalle sump camlarınızda yosun olucaktır bu lambalar yosunu çok fazla çoğaltır ve camlarada ışık yansıyor.Ama yinede güzle kurmuşsunuz sineklikte bol bol yosunlar dilerim :)

Güzel olmuş tahsin bey elinize sağlık büyük ihtimalle sump camlarınızda yosun olucaktır bu lambalar yosunu çok fazla çoğaltır ve camlarada ışık yansıyor.Ama yinede güzle kurmuşsunuz sineklikte bol bol yosunlar dilerim :)
İşallah.Tek dileğim yosun tutması ve nitratı sıfırlaması. Bakalım ne olcak ?

Soldaki ampulü düzeneğe biraz daha yaklaştırabilirseniz, daha verimli olur..

burda sineklik suya dikmi duracak acaba? dik durursa su belli bi süre sonra şişme yapmazmı? Bende bu sistemi hiç bilmiyorum enteresan güzel bişeye benziyor

Suyun tamamının sineklikden geçmesi için dik koyuyorlar devrim abi

userreefskionmd1.jpg

Bu resimdeki sistemin içindede chaeto var

Konu görüntüleyen kullanıcılar