Keşfet

Mega-powerful Nitrate And Phosphate Remover...

volkan bey kesinti halinde 5 saniye içerisinde devreye giren jeneratör sistemi var sitede. o nedenle elkt.kesintisi sıkıntı yaratmıyor. teşekkür ederim uyarınız için.
serkan bey akvaryuma kaya ve kum ekledikten sonra baya bi diatom alg sorunum oldu. halada azalarak devam etmekte. nitrat son ölçüm 20. dün gece.

fosfat ıda aksam ölçüp yazarım. test kitleri nitrat salifert fosfat tropik marine.

saygılar
Koyduğunuz harici malzemelerin sonrasında ani bir nitrat patlaması ve sonrasında düşüş son derece normal. Ancak sanırım bu seviyelerde dengelenecek. Diatom alg oluşumu da bu oranda kalacak ve oluşmaya devam edecek. Haftalık %5-10 su değişimi faydalı olur kanaatindeyim. Sanıyorum çok yüksek bir fosfat oranı da çıkabilir.

Siz bu akşam itibariyle mümkünse turfta oluşan yosun seviyesini de fotoğraflayabilirmisiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

suyun hemen akıp gitmemesi için makro alg parçalarıyla koydum üzerine. birde suyun düşüm noktasınada küçük bir kaya koydum. yeşillendi biraz uzadı.

Turf ta 15 günlük bir yosun oluşumu var. Bu oluşumun çoğu başlangıçta kullandığım musluk suyuna bağlı olduğunu tahmin ettiğim diatom alge benzeyen kahverengi yosun . Şimdilerde turfta yeşil yosunlar oluşmaya başladı. Bu sistemi kurduğumdan beri akvaryumun içindeki diatom alg olduğunu sandığım kahverengi yosun sorunu %80 azaldı. Diğer türde bir yosun oluşumu da yok. En randmanlı olarak elyaf üzerinde tutunup oluştuklarını gözlemledim. Turfta Philips Daylight 6500 k 20 w tararruf ampul kullandım. Işığı bir huninin içine monte ederek etrafını ışık sızmaması ve sumpta yosunlanma olmaması için aleminyum folyoyla kapattım.

Sizce bu elyafları değiştirmelimiyim yoksa belirli bir süre daha kalsın mı. Başka nelere dikkat etmeliyim.?

Selamlar :)

Acaba sineklik telimi kullandınız sistemde ?

svg..

Selamlar :)
Acaba sineklik telimi kullandınız sistemde ?

svg..
Slm önce 10x40 cm genişlikteki bir cam kestirip bu cama şeker tülü sararak kullandım. Sonra yeterli tutunmayı göremeyince çıkaryıp cama ve zemine elyaf sardım. Supmtaki suyu da küçük bir kafa motoruyla bu elyafın üstüne akıttım. Ancak az gelince devirdaimden gelen borudan destek alarak elyafa akıttım. Böylece zemindeki elyafta daha yoğun bir oluşum oldu. Elyaf siyaha dönmüş kahverengi yosunun üstünde yeni başlayan yeşil yosun oluşumları ile sarılmış durumda. yani sadece elyaf kullandım.

Sıstem alg lerın sudan co2 nıtrat ve phosphat almasına dayanıyor ,

Sumpa ilk suyun geldiği yeremi sistemi kurmak gerek yoksa sump çıkışınamı?

Sumpa ilk suyun geldiği yeremi sistemi kurmak gerek yoksa sump çıkışınamı?
Aslında en doğrusu sumpun dışında başka bir sump gibi yapmak lazım. Sumpun ışık alarak yosunlanması iyi bir seçim olmaz. Ancak benim fazla yerim olmadığı için sumpun içinde çıkışına yakın bir üst kısma kurdum. Girişe koymak tanktan gelen tortuların burada birikip nitrata dönüşmesine neden olabilir sanırım.

Sump girişinden daha fazla verim alırsınız diye düşünüyorum.

Sağolun serkan bey ,barış bey ilk girişe konsa daha iyi olur . Bir sorum daha olacak bu sistem ile refugium beraber nasıl olur ? hangi sonuclar alırız .?

Olabilir bu sistemi zaten refigiumla beraber kullananlar var daha iyi sonuç alınır.

Sağolun serkan bey ,barış bey ilk girişe konsa daha iyi olur . Bir sorum daha olacak bu sistem ile refugium beraber nasıl olur ? hangi sonuclar alırız .?
Bu şekilde de yapanlar var. Doğru bir devirdaim ve ışıklandırmayla başarılı olunacaktır. Hatta daha başarılı olunacaktır sanıyorum. Refugium ile benzer amaçlara hizmet ediliyor sonuçta.

İlginize teşekkür ederim

Fan kullanmıyorum ve soğutucu daha az devreye giriyor. Provides cooling of water, using increased evaporation, especially with a fan <- Daha önce de belirttiğim gibi; "Artan buharlaşmayı kullanarak suyu soğutur" demiş ve "özellikle de bir fanla diye eklemiş".Yani fan kullanmadan da su soğuyor, fan buharlaşmayı daha çok arttırdığı için soğumayı da arttırıyor..
Sistem gerçekten suyu +2 derece kadar soğutuyor. Aslında mantıken yaktığımız lamba akan suyu ve ortamı ısıttığı için ısınma artar diye düşünüyordum. Ancak sistemi çalıştırdığım zaman 29 derecenin üstüne çıkmıyor Çalıştırmadığımda 31 dereceyi görüyorum. Soğutucu fan vs hiç bir şey kullanmıyorum.

Ancak buharlaşma yarı yarıya arttı.

2 aya yakın çalıştırdığım bu sistemi merak eden henüz kullanmamış arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. Balık yükünü ve yemlemeyi fazlaca arttırmama rağmen nitrat 0.05 seviyelerden tammen 0 a indi. Fosfat yarı yarıya azaldı. Rova seachem kullanmadığım halde. Akvaryumdaki yosunlanma %70 azaldı. Buharlaşma haricinde şimdilik hiçbir yan tesir görmedim. Oluşan yosunları da hiç değiştirmedim. Gözlemlemeye devam ediyorum.

Serkan bey sisteminizden bi foto ekleseniz memnun oluruz. işik sizdirmayı nasıl halletiniz !

Serkan bey sisteminizden bi foto ekleseniz memnun oluruz. işik sizdirmayı nasıl halletiniz !
82. Mesajda resimler var. Şu anda yosun daha yoğun tabiki, Yosunlar elyafa tutunuyor. Bir çok şey denedim sineklik tül vs vs, ama elyaf kadar randmanlı tutan bir şey bulamadım.

Sistemdeki yosunları tamamen çıkardım. Yani 5 gündür turf çalışmıyor. Nitrat 0.5 seviyelerine hemen yükseldi. Daha yükselecekmi bilmiyorum. Ancak turfu tekrar kurdum. Yosunların oluşması 10 günü bulacaktır. Bu süre içinde ve devamında nitratı test etmeye devam edeceğim.

Yosunlanma konusunda da turfu çıkardıktan sonra az da olsa bir artış olduğunu söyleyebilirim.

Selamlar serkan bey.

Acaba koku yapıyomu turf sistemi ?

svg...

Selamlar serkan bey. Acaba koku yapıyomu turf sistemi ?

svg...
Yosunlaşma maximum düzeydeyken hafif bir yosun kokusu oluyor. Özellikle kokuya odaklanılmazsa fark edilmiyecek kadar az. Tabiki benim tankım misafir salonunda duruyor. Küçük bir odada daha yoğun olabilir.

Teşekkür ederim :)

Bir sorum olacak arkadaşlar. Sistemi anlatırken sistemden geçen su debisine göre önerilen ekran/perde genişlikleri var. Bu değerlere uydunuz mu? Yüksekliğin önemli olmadığı bilgisi var ama su debsine göre perde genişlikleri öneriliyor...

Konu görüntüleyen kullanıcılar