Keşfet

Mega-powerful Nitrate And Phosphate Remover...

Bende de ufak ufak yosunlanma başlıyor ama daha yeterli değil 2. hafta doluyor. Esasen elyaf kulesi ardından ve sump la ayni bölmede olduğundan yavaş ilerlemesine şaşmadım. Ama inadım inat, o 6 watt lık lamba ile olacak bu iş...23 watt lıkla değil. :)
ben 12 watt 2 adet 6500 k kullanmıştım

ben 12 watt 2 adet 6500 k kullanmıştım
24 watt yani :) ben 6 watt da ınadım 1 ayda sonuc vermezse 23 watt a gececem yurt dışında en ıyı verimi onla almışlar okuduklarıma göre ama amacım bununla yapmak.

Arkadaşlar benim üstten taşırmalı arkadan sumplı sistemimde dün bu methodu denemeye karar verdim. Direk olarak sinekliği taşırma olan kısma monte ettim ve anatanktan taşan su sineklik üzerinden sumpa akıyor. Bu şekilde nitrat problemimi aşmayı deneyeceğim, umarım başarılı olur. Tek kullandığım bir parça sineklik, 1 adet paket lastiği ve sarı halojen ışık. Bakalım ne olacak? :)

2 aylık gözetleme ve tecrube sonucu aldığım karar ışıklandırma ve su akışım yetersiz. Malesef sump ım da yerim dar ve efektif olarak sistemi kullanamıyorum. Ama eminim ki suyu havalandırmada hatrı sayılır bir sistem. Yeni bir akvaryum ve sump dizayn etmekteyim şu anda kafamda düşünme aşamasında ama bu sistemin üstüne düşmeliyiz.

Buyrun size yosun duvarı, 19 güne geldim ve bir haftadır protein skimer çalışmıyor nitrat:O nitrit:0

Yosun Duvarı 19 Gün.

kullandığınız malzemeyi yazarsanız sevinirim, özellikle ışık miktarı :)

Osram elektronik balans, 2*40 Watt 6500 Kelvin T5 ileaydınlatıyorum.Su akışı Yaklaşık 1000lt/saat. Sistem 800 Lt akvaryumda kullanılıyor.

Elinize sağlık gerçekten başarılı olmuş . Sistemin daha detaylı resmini koyarsanız sevinirim. Ayrıca bende bu sistemi kullandım ve kullandığım sürece memnundum. Fakat kafa motorum geçenlerde iflas etti ve elektrik çok pahalı diye şu an 2*40 watt calıştırmak yerine ona yakın ışık veren birşeyler bulacağım sanırım.

Camlarınızdaki yosun durumu ne acaba ? sormayı unuttum da.

İleride aydınlatmayı led çevirecek, en iyi sonuc ondan alınıyor, camlarımda zaten yosun yoktu şimdi temelli oluşmaz diye düşünüyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Forumda yeniyim daha forumu inceliyorum. ben de Algea Scrubber i yeni kesfedenlerdenim. Yakinda sump icine bir sistem kuracagim. Sump sistemim 4 odacikli oldugundan bir odacigini buna ayiracagim. Forumda daha once bulamamistim ben de yardimci olabilmek adina arastirdigim bir siteden ceviri yapip burada yayinlamayi dusunuyordum. simdilik bildigim kadari ile duvarda biriken alglerin her hafta yaklasik %95 inin temizlenmesi gerekiyor. Ayrica biriken alglerin de kahverengi olmasi sorun cunku isigin icerilere etki etmemesini sagliyor. eger kahverengi bir alg duvariniz var ise daha temizlik yapmaniz gerekiyor. Bu konu ile ilgili acilmis bir suru site buldum fakat en detaylisi ve en cok hosuma giden sitenin linki   budur. Gerekli tum bilgiyi buradan veriyor. Cevirisini yapmaya ugrastigim site de budur. Biraz uzun oldugu icin vakit bulup henuz bitiremedim. Resimler ile yapilis asamasini gosterdigi icin yardimci olabilir.

saygilarimla

Konu görüntüleyen kullanıcılar