Keşfet

Mercan Besini Hakkında

Atiemre

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Erdas
Arkadaşlar merhaba, tankıma birka mercan ekledim(glow polip, leather ve hairy mushroom), daha tecrübesiz olduğum için kusura bakmayın, mercanlar için tanka herhangi bir katkı vs girmeme gerek varmı? 

Işık ve değerlerin tamsa yeme gerek yok. Fotosentez ile çoğalan canlıların var. Ayrıca balıkların varsa dışkıları ve (Alg yani yosun sporları bu mercanlarinin dış besinini karşılayacaktır. Lps - sps türlerinden alırsan şayet ilerleyen zamanlarda o zamanda eser miktarda besin ihtiyacın olabilir ama soft mercanlarina besin ihtiyacını tank kendi karşılar ????️

Cogu mercan besinini uzerinde tasidigi zooxanthellae adindaki algden sagliyor. Mercan alge ev sahipligi ediyor, karsiliginda besin aliyor. Gelecekte mercan eklerken de bu ozelliklere sahip oldugunu kontrol edip alin.

Mercan katkilari buyumeye fayda saglarken istenmeyen yosunlarin da artmasina sebep olabiliyor. Bu yuzden canli yuku cok degilken mercan besini kullanmaniza gerek yok. Mercanin tuketmedigini diger canlilar bir sekilde tuketecek ve yayilacaklar. Yosunu tetikleyip yeni bir ugrasi almak en son isteyeceginiz sey olabilir.

Mercanlar kendilerini ortam sartlarina adapte edebiliyor. Isik ayarlarinizi belirledikten sonra stabil tutmaya gayret edin. Degisiklik yapacaksaniz bunu haftalara yayarak yapin. Su kimyasi da ayni sekilde... Canlilara ne kadar stabil ortam saglarsaniz kendilerini buna gore ayarlayip mutlu bir sekilde yasamaya devam ederler.

Ben Candy Cane, Favia ve Frogspawn'larimi (agizlari gorulebilir olanlari) haftada bir mercan besleme cubuguyla dondurulmus plankton ile besliyorum. Haftada 2 AF Amino Mix ve haftada bir Seachem Zooplankton ekliyorum. Acikcasi sadece mercanlari beslemis olmak icin, besini nasil yediklerini gozlemlemek icin...

Ozetle (bence) bir yol secip stabil olarak o sekilde ilerlemek gerekiyor.

Su değişimini düzenli en az yüzde 10 olacak şekilde7-14 günde bir yapın. Onun dışında katkıya ihtiyacınız yok şimdilik. En azından bir kh testi köşede bulunsun ani bir oynama olursa ona göre müdahale edilebilir.

Tuzun iyiyse gerek yok. Bunlar kolay mercanlar. Ver ışığı, ver hafif dalgayı oh mis..

Konu görüntüleyen kullanıcılar