Keşfet

Mercan Kırığı ile Canlı Kum Karıştırılır mı?

EmirGiresunlu

Yeni Üye
Ad Soyad
Emir
Selamlar,Henüz ikinci ek olarak aldığım tankı evdeki yerine çıkartamadım ama garajda kurdum ve yavaş yavaş eksiklerini gideriyorum. su sızıntı sorunu var mı diye su doldurdum, doldurmuşkten de dalga motorları ile uygun bir akıntı yakalamaya çalışmaktayım. ek olarak aldığım ledin de şiddetini kontrol ediyorum ancak taban cam olduğu için(malum daha birşey eklemedim) ışık şiddeti düşük kalıyor diye tahmin ediyorum. aslında kafamda 3 paket canlı kum alıp kurmak vardı, ancak diyorum ki alta 10 kg kadar 2-3 mm mercan kırığı sersem, bunun üstüne 2 paket canlı kum koysam bana bir zararı olur mu? bakteri çoğalması için bekleyebilirim, zaten ilk tuzlu su teşebbüsüm olacağı için sindire sindire yapacağım pek acelem yok.bu konuda deneyimi bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

Selamlar,Henüz ikinci ek olarak aldığım tankı evdeki yerine çıkartamadım ama garajda kurdum ve yavaş yavaş eksiklerini gideriyorum. su sızıntı sorunu var mı diye su doldurdum, doldurmuşkten de dalga motorları ile uygun bir akıntı yakalamaya çalışmaktayım. ek olarak aldığım ledin de şiddetini kontrol ediyorum ancak taban cam olduğu için(malum daha birşey eklemedim) ışık şiddeti düşük kalıyor diye tahmin ediyorum. aslında kafamda 3 paket canlı kum alıp kurmak vardı, ancak diyorum ki alta 10 kg kadar 2-3 mm mercan kırığı sersem, bunun üstüne 2 paket canlı kum koysam bana bir zararı olur mu? bakteri çoğalması için bekleyebilirim, zaten ilk tuzlu su teşebbüsüm olacağı için sindire sindire yapacağım pek acelem yok.bu konuda deneyimi bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.
     Mercan kırığı üzerinde ölü bakteri kalıntıları ile geliyor. İyi dezenfekte ile aragonitten bile daha uygun olur. Ama malesef dediğim gibi sadece sudan geçirip koymak ileride olası nitrat/fosfat problemine yol açabilir. Bu nedenle temiz iş olsun isterseniz kokusuz çamaşır suyu katılmış ro su ile yada oksijenli su ile dezenfekte edip kullanabilirsiniz. Meşakketli bir iş ama başta doğruyu yapmak ileride olası sorunları şimdiden çözecektir.

Karıştırma işine gelince mercan kırığı kullanacağınız aragonitten kalın ise çok sorun olacağını sanmıyorum. İnce aragonit kalın olanı örteceğini düşünüyorum. Tabi miktarlarda önemli. Mercan kırığını örtecek kadar aragonit kullanırsanız güzel olur. 

Eğer aragonit tüm mercan kırığını örtmezse aralarda gözükecek mercan kırığı coralyn alg olursa görsel anlamda hoş gözükmez diye düşünüyorum. 

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar