Keşfet

Mercan ölüyor mu acil yardıma ihtiyacım var

Çaylak4141

Yeni Üye
Ad Soyad
Fatih
İyi geceler adını bilmediğim Bi mercanım var mushroom lara benziyo kırmızı ağzı fosforlu yesil resim koyucam becerebilirsem mercan ağızı çok açıldı delik gibi oldu kırmızı yerleride soyulmaya başlamış ne yapmam lazım yardım lütfen 

Foto olmadan bişiy söylemek zor ama tarife göre anemon olabilir ve muhtemelen bölünüyor yani çoğalıyor olabilir. Net konuşmak için fotoğraf gerekir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Doku kaybı başlamış fosfat kh ve tuzluluk oranlarınızı kontrol edin.

Selamlar geçmiş olsun değerleriniz nedir acaba ? Canlı yeni mi yoksa 2-3 aydır sizde mi.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kh10 tuz1024 kalsiyum500 mg1410 nitrat15 çıktı iyi dilekleriz için teşekkür ederim 

Yeni daha 10 gün oldu koyalı

Bilgi verecek biri varmı daha önce basına gelen var mı?

Kesin bir şey söylemek zor. Ca ve Mg yüksek 380-400 Ca ile 1280-1320 arasında Mg olmalı. Ama 10 günde yüksek Ca ve Mg nin şiddetli doku kaybına sebep vermesi biraz zor mesela ben 1500 üstü Mg ile sps akvaryumunda 1-2 ay gitmişliğim var. Akvaryumunuzda başka hangi tip canlılar var? başka mercan var mı? bu mercanlardan bu şekilde mutsuz olan var mı ?

Akvaryuma canlıyı eklerken adapte ettiniz mi? Aydınlatma olarak ne kullanıyorsunuz.?

Bence bu oranlara göre tuzluluğunuz çok yüksek olmalı. Katkı giriyormusunuz girmiyorsanız tuzluluğunuz 1.027-1.028 gibi birşey olabilir. Tuzluluk ölçümünü yaptığınız cihazı kontrol etmenizi öneririm. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dijital olarak fosfatinizi olctunuz mu?

Çağdaş beye katılıyorum. mg ca gibi değerlerin normalin üstünde veya altında olmasında tuzluluğun en büyük etken olduğu ortaya çıkıyor. tabi bu da refraktometre kalibrasyonundan kaynaklı oluyor. Size en yakın akvaryumcuya gidip kalibrasyonunuzu yenilemenizi tavsiye ederiz. Genelde insanlar kalibrasyonu yeni yaptırdım der ama en son yine refraktometre hatası olarak ortaya çıkar.

ani su sıcaklığı değişimi de canlınızı yormuş olabilir. akvaryumdaki  canlılardan biri zarar veriyor olabilir. gece gözlemleyin, kayalar arasında saklanan bir zararlı gece faaliyete geçiyor olabilir.

geçmiş olsun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar