Keşfet

Mercan Resifleri nin Yok Oluşu

HobiciBalık

Yeni Üye
Yakında bundan 10-15 yıl sonra bu güzellik olan bariyer resifi filipinlerde ki resifler karayip adalarında ki resifler yok olmaya başlamış 

Büyük bariyer resifi---- %50 den fazlası beyazlamış 

Karayiplerdeki resifler------ %80

Kısaca 2015 verilerine göre tüm Dünyada ki resiflerin %40'ı yok olmuş.

Artık geri dönmeyecek bir aşamadayız.
Amazonlardan sonra dünyaya ve okyanuslara oksijen sağlayan ciğerler karbon emilimi yapan ciğerler fakat yok oluyorlar 

Küresel ısınmanın 3'de 1'i direkt olarak okyanusu etkiliyorlar 

Milyonlarca canlı mercan resiflerinde yemek,sığınma ve üreme ihtiyaçlarını gerçekleştiriyor 

Yani şimdi 20 lira olan damsel yarın 200 lira olabilir.Okyanuslarin  kıymetini bilip korumamız gerek.

Evde ampul yerine power led ile güzel aydınlatma yapabiliriz çünkü hem az enerjiye güçlü verim sunuyorlar

Ekli dosyayı görüntüle 46153

Gerçekler acıdır :)

Bu canlıları kurtarmanın hiçbir yolu yok. Tek yapabileceğimiz mümkün olduğunca farklı türe akvaryumumuzda yaşama şansı sunmak. Çok uzun süreli bir çözüm değil çünkü bu da büyük bir zaman ve emek istiyor.

İnsanların açgözlülüğü, para hırsı gözlerini karartmış, hunharca bütün kaynakları tüketip gerisinde büyük bir çöp yığını bırakıyorlar. Bu eşsiz güzellikleri geri dönmemek üzere dünyadan yok ediyorlar. Bizim gibi sıradan vatandaşların bu yıkımı durdurması mümkün değil. Elimiz kolumuz bağlı bu yok oluşu en öndeki koltuklarımızdan izleyeceğiz. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerçekler acıdır :)

Bu canlıları kurtarmanın hiçbir yolu yok. Tek yapabileceğimiz mümkün olduğunca farklı türe akvaryumumuzda yaşama şansı sunmak. Çok üzün süreli bir çözüm değil çünkü bu da büyük bir zaman ve emek istiyor.

İnsanların açgözlülüğü, para hırsı gözlerini karartmış, hunharca bütün kaynakları tüketip gerisinde büyük bir çöp yığını bırakıyorlar. Bu eşsiz güzellikleri geri dönmemek üzere dünyadan yok ediyorlar. Bizim gibi sıradan vatandaşların bu yıkımı durdurması mümkün değil. Elimiz kolumuz bağlı bu yok oluşu en öndeki koltuklarımızdan izleyeceğiz. 
Bu güzellikler yok olurken biz de yok olcaz. Her yerde şu kıtlığı ve tarım kıtlığı olcak 

Türkiye mesela Arabistan gibi olcak mis 

Antalya ve Mersin 7 metre şu altında kalacakmış.

Tarım ambarları Kuzey Rusya ve Alaska olacakmış yani verimli yerler çöl verimsiz yerler tropikal ve tarıma elverişli 

İşin kötü yanı bu mercanlardan 400 milyon insan geçiniyor Filipinler Bangladeş Hindistan  mercan ve balık ticareti yapılıyor orda kırmızı et pahalı insanlar hergün balık yiyor ama sayı azalınca bu sefer de iklim göçleri başlayacak 

Karbon salınımının %50ye yakınını ABD yapıyor. Kalan kısmı diğer ülkeler maalesef. Ve maalesef ki bu durumdan en çok zarar görenler karbon salınımına en az katkıda bulunan Endonezya ve Filipinler gibi ülkeler. Şimdi topu ABD ' ye atıp ah vah demek kolay. Büyük yangınlar küçük kıvılcımdan çıkar. Hepimiz evlerimizde yüksek güç harcayan armatürler ve soğutucular kullanmaktayız. Akvaryumlarda ki canlıları yaşatmak için yüzlerce watt elektrik harcarken küresel ısınmaya katkıda bulunuyoruz. Ne yazıkki ülkemizde üretilen elektriğin yarısı kadarı ve belki de daha fazlası kömürden üretiliyor. Ve bu da demektir ki bu karbon salınımına bizlerde katkıda bulunuyoruz. Kimse masum değil. Çözümü devletler bulması gerek ama bizlerde talebi düşürerek onları buna mecbur durumda bırakmamız gerek. Öyle 300-500 watt armatürü günde 10 saat yakıp ben masumum demek olmuyor. Harcadığımız elektriğin bizi ilgilendiren tek kısmı faturadaki rakam maalesef. Kimseyi suçlamıyorum, buna ben de dahilim biliyorum. Bundan 20 sene sonra belki hibrit arabalar, güneş enerjili araçlar yada hidrojen yakıtlı araçlar yaygınlaşacak ama o 20 senede dünya çok şey kaybedecek. Devrim olacaksa hemen bugün olmalı. Yoksa yarın çok geç olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Karbon salınımının %50ye yakınını ABD yapıyor. Kalan kısmı diğer ülkeler maalesef. Ve maalesef ki bu durumdan en çok zarar görenler karbon salınımına en az katkıda bulunan Endonezya ve Filipinler gibi ülkeler. Şimdi topu ABD ' ye atıp ah vah demek kolay. Büyük yangınlar küçük kıvılcımdan çıkar. Hepimiz evlerimizde yüksek güç harcayan armatürler ve soğutucular kullanmaktayız. Akvaryumlarda ki canlıları yaşatmak için yüzlerce watt elektrik harcarken küresel ısınmaya katkıda bulunuyoruz. Ne yazıkki ülkemizde üretilen elektriğin yarısı kadarı ve belki de daha fazlası kömürden üretiliyor. Ve bu da demektir ki bu karbon salınımına bizlerde katkıda bulunuyoruz. Kimse masum değil. Çözümü devletler bulması gerek ama bizlerde talebi düşürerek onları buna mecbur durumda bırakmamız gerek. Öyle 300-500 watt armatürü günde 10 saat yakıp ben masumum demek olmuyor. Harcadığımız elektriğin bizi ilgilendiren tek kısmı faturadaki rakam maalesef. Kimseyi suçlamıyorum, buna ben de dahilim biliyorum. Bundan 20 sene sonra belki hibrit arabalar, güneş enerjili araçlar yada hidrojen yakıtlı araçlar yaygınlaşacak ama o 20 senede dünya çok şey kaybedecek. Devrim olacaksa hemen bugün olmalı. Yoksa yarın çok geç olacak.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çatılara güneş enerjisi koyma faydalı olur ben kullanıyorum.

balıkların ve mercanların kıymetini bilmek lazım. fiyatların yükselmesi resiflerin yok oluşu yada piyasanın yayılması olabilir...

Konu görüntüleyen kullanıcılar