Keşfet

Mercan Yapıştırmaları hk.

Fuatckmk

Üye
Ad Soyad
Fuat Çakmak
Herkese keyifli hobiler;

Yeni yeni mercan edinmeye başladım. Akvaryumda ufak zoa kayası var bikaç tane frag küçük küçük parçalar.

Bunları kayanın üzerine direkt koyduğum zaman balık değse düşecek gibi olanlarda var. Sizler bunları çoğaltmayı nasıl sağlıyorsunuz? Çoğalmaya başlayacakları zamanda sabitlemek gerekiyor mu?

Yani benim kayaların üzerine koyduğum parçaları yapıştırmam mı gerekiyor? Eğer öyleyse hangi yapıştırıcıyı önerirsiniz. Kayayı çıkartmadan yapmam gerekiyor. Yani işlemi suyun içerisinde yapmam lazım.

Cesitli mercan yapistiricilari var ben bildigimiz japon ile yapistiriyorum  veya oyuklara sıkıştiriyorum.

en azami sekilde yapistircaginiz yere veya kayaya japonu akitin uzerine bi kac damla duzlu su dokun ofleyip hafif kurutun sonra mercani yapistirip 20 30 saniye kurumaya birakip tanka tekrar koyun

Cesitli mercan yapistiricilari var ben bildigimiz japon ile yapistiriyorum  veya oyuklara sıkıştiriyorum.

en azami sekilde yapistircaginiz yere veya kayaya japonu akitin uzerine bi kac damla duzlu su dokun ofleyip hafif kurutun sonra mercani yapistirip 20 30 saniye kurumaya birakip tanka tekrar koyun
Yalnız benim kayaları çıkartmadan işlemi yapmam gerekiyor. Bu yüzden öneriniz mümkün değil sanırım. 

O zaman Kayayi  cikartmadan yapisma diye bir olay yok ?

BİSsuru mercan yapıştırıcısı var hepsi de su icinde çalışıyor örneğin ; ista mercan yapıştırıcısı 1 adeti 7 tl civarı bisey. 1 er kiloluk kayaları bile yarım tüple birbirine tutturdum ... 

daha pahalı ve pro olan glue şeklinde olanları var tunze olur grotech olur 6 liradan 160 liraya kadar çeşit çeşit urunler var ... 

BİSsuru mercan yapıştırıcısı var hepsi de su icinde çalışıyor örneğin ; ista mercan yapıştırıcısı 1 adeti 7 tl civarı bisey. 1 er kiloluk kayaları bile yarım tüple birbirine tutturdum ... 

daha pahalı ve pro olan glue şeklinde olanları var tunze olur grotech olur 6 liradan 160 liraya kadar çeşit çeşit urunler var ... 
Teşekkürler bilgi için, fiyat performans olarak hangisini önerirsiniz

Ben suana  kadar yalnızca ista kullandım memnunum ama bazıları daha kolay sekil vermek veya farklı kullanım amaçları icin hamur gibi olanları tercih ediyor. Zaten aldım da ise yaramadı kötüydü demezsiniz kolay kolay sanırım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar