Keşfet

mercanda açmama sorunu

zorvolkan

Yeni Üye
dr5xtgpa7sn2d0kdb.jpg

dr5xtq3p97x3h88wv.jpg

Arkadaşlar merhaba,
ilk fotograf mercanın ilk hali aldıgım günden bu yana sorun yaşamadım, hatta altından ufak ufak kafalarda çıkmaya başlamıştı,ama son 1 haftadır bu durumda diğer zoalarda sorun yok ama nedense o açmıyor yerini değiştirdim ama değişen birşey olmadı. sorun ne olabilir.

kh:7.7
nitrat ve fosfat:0
tuzluluk:1024

Hocam çok yer değiştirme iyi değil... 

ters çevirip bir sallamanızı öneririm çok hızlı olmayacak şekilde canlıyı strese sokmadan

asterina star veya rahatsız edecek canlı olabilir stres yapacak 

bir canlı varsa bir ihtimal düşebilir veya kendiliğinden stres yapmış olabilir...

belli dönemlerde kapanma yapmıyor değiller gerçi bunuda göz önünde bulundurmak gerekli... 

Aklıma gelenleri yazdım belki yardımcı olur...

dr5xtgpa7sn2d0kdb.jpg

dr5xtq3p97x3h88wv.jpg

Arkadaşlar merhaba,
ilk fotograf mercanın ilk hali aldıgım günden bu yana sorun yaşamadım, hatta altından ufak ufak kafalarda çıkmaya başlamıştı,ama son 1 haftadır bu durumda diğer zoalarda sorun yok ama nedense o açmıyor yerini değiştirdim ama değişen birşey olmadı. sorun ne olabilir.

kh:7.7
nitrat ve fosfat:0
tuzluluk:1024
Sadece sabırlı olmanız yeterli. button polip bakımı en kolay mercanlardan biridir ve çok hızlı ürerler. Varsa bu gibi durumlarda amonyak testi de yapmanız yerinde olur. Ek bilgi olarak; özellikle marin akvaryumlarda bu tür basit polip ve mantarlar amonyak riskine karşı tankta tutulur ve kapandığında amonyak ölçümü yapılır tedbir olarak. 

Sadece sabırlı olmanız yeterli. button polip bakımı en kolay mercanlardan biridir ve çok hızlı ürerler. Varsa bu gibi durumlarda amonyak testi de yapmanız yerinde olur. Ek bilgi olarak; özellikle marin akvaryumlarda bu tür basit polip ve mantarlar amonyak riskine karşı tankta tutulur ve kapandığında amonyak ölçümü yapılır tedbir olarak. 
Elimde maalesef amonyak testi yok, demekki button lar amonyaga karşı hassas, yani diğer zoa lar gibi değiller, peki bu durumda beklemekten başka ne yapmamı önerirsiniz

Diğer zoa paly polip türlerinde sıkıntı yok ama sadece bu canlıda sıkıntı var ise bir canlı rahatsız ediyor olabilir (zararlı bir canlı nudibrunch gibi veya balıklarınızdan biri bile olabilir). akıntıyı veya ışığı sevmemiş olabilir. sump var ise sumptan gelen su direkt üstüne geliyorsa o akıntıdan rahatsız olmuş olabilir. aklıma gelenler bunlar. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar