Keşfet

Mercanları Fitoplankton Ile Besleme Denemem

yasintoprakçı

Yeni Üye
Ad Soyad
yasin
herkese slmlar.yaklaşık 1 aydır mercanlarıma her gün 20 ile 40 ml arası fitoplankton veriyorum. gözlemlerin sonucunda mercanlarda büyüme hızlandı fakat renklerinde biraz koyulaşma oldu. yani fitoplankton ile mercan sık olarak beslenmemeli.Tabi bu benim gözlemim.

Mercanların koyulaşma nedeni suya girilen aşırı organik yükün amonyak, nitrat gibi zehirli elemtlerin çoğalmasına neden olmasıdır. Bu elementler mercanı strese sokar. Strese giren mercanda fotosentetik algler çoğalır ve mercan koyulaşır ve kahverengiye döner.

Sizin dediginizi cok iyi anlıyorum siz kahverengilesmekten degil biraz daha koyu bi renk alıp matlasmasından bahsediyorsunuz.Ben yıllardır besliyorum,mercanlarınızın matlasmasının sebebi fitoplankton degil fitoplanktonu beslediginz besin.Ne yazıkki turkiyede bulmak mumkun degil.Almanyadan getirtebilirsiniz fitoplankton besini koyulasma sorunu ortadan kalkar.Yok ben getirtemem diyorsanız plankton kepceleri var yada bir filtre kahve cihazının filtresinden kullanabilirsiniz tabiki ayrısma cokta saglıklı olmayacaktır ama en azndan bir miktarda olsa besi suyundan ayırmıs saf plankton kalacak elinizde bunuda akvaryuma.besi suyuda akvaryum suyuna karıstırmayınca koyulasma sorunuda ortadan kalkar ????

Yok eger kahverengiye donuyorsa onunda nedenini yazmıslar zaten

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar