Keşfet

Mercanlarıma ne oluyor

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkadaşlar bundan 15 gün öncesine kadar büyümeleri ve gelişmeleri normal olan mercanlarım tamamen durdu hatta kötüye gidiyor ,mercan uçları kahverengi olmaya başladı ,bazıları iskletinden kopup parçalanmaya başladı.mashrumlar fena değil,  lar kapanmaya başladı ,bu durumu daha önce tecrübe eden arkadaşlar fikrini söyleyebilirmi acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 49617

Ekli dosyayı görüntüle 49618

Ekli dosyayı görüntüle 49619

Test yapma şansınız oldu mu ? Nitrat, Fosfat ve Amonyak için bir test yapın derim...

SPS ler in çoğu ölmüş görünüyor

geçmiş olsun

elimdeki serifelt kh ve nitrat testi ile yaptığım testlerde kh 9,9 nitrat 0 a yakın çıkıyor,nitratın yükseldiğini farzederek 2 günde bir kova su değişimi yapıyorum,bu gün zeolit kullanmaya başladım,

Digitalar ölmüş

Bakteri kültürü girin

Tuzluluğa baktınız mı?Tuz oranı fazlaysa SPS ler çok kısa zamanda beyazlaşmaya başlıyorlar.

Tuzlılık aksine düşük ,Akşam ölçtüm ( 1 haftadır her gün ölçüyorum)KH 10,9 (1 haftadır her akşam normale getirmek için Reeflowers kh Blend giriyorum) 2 veya 3 günde bir Reeflowers kh Blend ile birlikte yarısı kadar Reeflowers  All Elements giriyordum ,her iki akvaryumuma (iş yerindekine o kadar sıklıkla bunları veremiyordum) evdeki akvaryumun suyunu 1 bidon olarak 2 gündür gün aşırı değiştiriyorum ve zeolit kullanmaya başladım,dikkatimi çeken sump içindeki ufak sivri  süngerlerin çokluğu. Acaba bu katkılardan olabilirmi?

Ekli dosyayı görüntüle 49641

amonyağınız çok artmış, bakteri kültürü

Amonyak ölçtünüz mü ? Balıkların gözünde silik beyaz bir renk oluşur ve solunumları hızlanır. İlk aşama olarak. Yakından bakılmazsa sorun yok sanılır. 

Amonyak için testim yok açıkçası,bunun nedeni ve çareleri nelerdir?tüm katkıları kestim ve 2 günde bir su değişimi yapıyorum,

Amonyak oluşumunda katkı vermeyi kesmek mi gerekiyor?

KH değerinizde çok hızlı bir değişim olmuş gibi gözüküyor yazdıklarınıza bakılırsa. 

Evet Ürün açıklamasında da günlük 7mg geçmeyecek şekilde diyor ,bu arada Akvaryum(Her çeşit için) Alert Amonyak Ölçer diya bir şey buldum,bunlar tankta iş yaparmı acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 49688

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri