Keşfet

Merhaba, ARKADAN SUMP 100X50X60

Ad Soyad
Behcet
Selam arkadaşlar, Arkadan Sump ile aranıza katıldım.  

Discus Akvaryumumu kapatıp hayalimizi gerçekleştirmek için adımımızı attık. Yakın Dostum Fatih ULU sayesinde ve sizlerin forumda verdiği bilgiler ışığında 100x50x60 ebatlarında ExtraClear bir akvaryum yaptırdım. Sump ile birlite yaklaşık 250 Litre. sizin için kısa bir video çektim. Yorumlarınızı bekliyorum. 

Arkadan Sump konusunda Sanırım Çok fazla örnek yok. 

W020AL.jpg
[/img]

Skimmer: BM Curve 5,

Kafa Motoru: Rio HF-6 (1400 Lt/H)

Dalga Motor: TUNZE 6015 (1800lt/H)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok güzel olmuş hayırlı olsun kurulumunuz.Benimde arkadan sumplı akvaryum aynen dediğinize katılıyorum çok örneği yok..

kurulum yaklaşık 1 hafta oldu ama diatom başlamadı hala :(

Sabır sabır :)  

belkide 40. Günde başlar. 

Bende cok sabirsizlanmistim. Hatta hafif geçti falan sanmıştım. Ama 30. Günde geldi :)  

biraz detay verir misiniz katkı falan giriyor musunuz ? :)  

Hayırlı olsun.Yalnız bu boyutta akvaryumlara curve 7nin bile yetmeyeceğinden ve 9u öneriyorlar.Sizce Curve 5 yetecek mi?

Diatom için ben 3 hafta bekledim.Başta sizi anlıyorum çok sabırsız oluyor insan,bende yeni kurulum yaptığım için biliyorum.Ama sıkın dişinizi tek siz geçmediniz o yoldan :)  

Diatom oluşma hızı kullandığınız kaya su kum ve aydınlatmanın etkisi var.Canlı kaya kullandıysanız ve kurulu bir akvaryumdan su ile aşılama yaptıysanız bu süre oldukça kısalır.

Yeni kurulumda bakteri kültürü ve üremeleri için katkı maddesi(bakteri yemi)girmeyi unutmayın.

Hayırlı olsun tankınız. Curve 7 gayet güzel götürür canavar gibi. Eğer fazla yüklenmeyecekseniz curve5 de idare eder. 

Arkadaşının akvaryumdan yaklaşık 20 litre su değişimi ile aşılama yaptık. diatom 2. gün başladı. ilk kurulumda biodigest startup ampul kullanmıştım. başka herhangi bir katki kullanmadım. 

Refugium henüz boş duruyor. sizce diatom bitmeden doldurmalı mıyım?

Ekli dosyayı görüntüle 43065

Konu görüntüleyen kullanıcılar