Keşfet

Merhaba arkadaşlar

newreefer

Yeni Üye
Ad Soyad
Efe
Bu hobiye başlamayı yaklaşık 5-6 ay önce kafama koydum ve forumlardan sağdan soldan bilgi ve aynı zamanda para biriktirip başlamak istiyorum hobiye.Ancak bazı şeylerde kafam çok karıştı,mesela şuanda nano bir tank almamam,daha yeni başlayacağım için en az 150-200 litrelik bir akvaryum almam daha doğruymuş,litre artarsa maliyette artıyor (elektrik,ışık,kullanılan alet ebatları..) ve ben öğrenci olduğumdan bundan bi 7 ay sonra aynı parayı bulamayabilirim.Şuanda 2.000 tl var cepte,nano bir tanka  başlayabilirim ,tek korkum forumda bilgileri toplasam bile sistemi kısa sürede çökertecekmişim gibi (su değerleri vs) geliyor hiç başlamadığım için daha.Nano da dophin in indirimi var bildiğim bir akvaryumcuda herşey 250 tl ye geliyor (ps,dophin nano,tuz ölçer,ışık).Sizce ne yapmalıyım?

Merhabalar ve hobiye hoşgeldiniz. 2000 tlye gayet güzel,seni tatmin edecek ve evet bu hobiye girdim diyebileceğin bir tank kurabilirsin. Bence hazır sistem kapaklı akvaryumlardan uzak dur. 2000 tlye kurabilirsin evet ama asıl seni zorlayak kısım tank kurulduktan sonraki oluşacak giderler. Evet biran önce kurmak istiyosun zaten işin en heyecanlı kısmı kurulum. Ama acele etme formu her gün takip et, oku bol bol. Satılık malzemeler bölümünü her gün takip et. Buradan çok güzel ve hesaplı malzemeler denk gelecektir. Acele etmeden parça parça temin eder kurulumuna başlarsın inşallah.

En mantıklısı beklemek gerçekten insanın resimlere bakınca hemen başlayası geliyor..Çok sağolun.

bu hobi için birkiminiz varsa öncelikle kafanızda nasıl bir tank yapacağınızı belirleyin. ali beyin dediği gibi uygun fiyatlı ekipmanlar denk gelecektir. en azından ölçünüz belli olursa bu süre zarfında ekpmanlarınızı tamamlamaya başlarsınız. dediğiniz gibi 7 aylık bir sürece yayılmış olur sizide fazla zorlamaz bence. tabi karar sizin.

:)

Merhaba, öncelikli olarak hoş geldiniz.

Sabırlı olmak, aceleci davranmamak bu hobinin altın kurallarındandır. Bu konuda olumlu adımlar atmışsınız, devamınıda getirin derim. Form üyesi değerli arkadaşlarım bilgilendirme yapmışlar, ellerine sağlık.

Küçük litrajdaki akvaryumlar yeni başlayanlar için sizinde belirttiğiniz gibi zorlayabilir. Su buharlaşması değerlerin oynamasına ve beraberinde sorunları getirebilir. Bu durum daha büyük litrajdaki tanklarda toloreedilebilir. 60/80*50*50 sizi fazla üzmeyecek boyutlarda tank ölçüleri diye düşünüyorum. Korkunuzuda formda açaçak olduğunuz konu başlığı altında paylaşarak, form üyesi tecrübe sahibi arkadaşların paylaşımlarıyla yön vererek yenebilirsiniz. Uzun soluklu bir kurulum olması dileğimle.

Saygılar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar