merhaba
marmara dan çekeceğiniz su ile akvaryumu doldurunuz. dibine 5 kg ince taneli mercan kırığı kum koyunuz. güçlü bir şelale filtre ve ısıtıcı ile canlılarınıza bakabilirsiniz.
neler bulup besleyeceksiniz bilmiyorum, o yüzden söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar. ancak marmara dan çıkaracağınız balıkların çoğu soğuk suya alışık balıklar olacak ve akvaryum şartlarında muhtemelen kısa ömürlü olacaklar. siz marmadan çektiğiniz su ile bu sistemle bir çift yerli üretim palyaço balığı da besleyebilirsiniz.
kolay gelsin.
Öncelikle ilginize teşekkür ederim,
Ben balık tutma hobisiyle uğraşan bir hobici olarak, bu zevki görsel olarak doğanın küçücük bir parçasını akvaryuma taşımayı düşünüyorum.
Mesela sirkaç çeşik kayabalığı, horozbina ( gobby)
minik lapin, ispari, ve iskorpit gibi taş balıkları,
birkaç kabuklu canlı, deniz yıldızı ve basit anemonlar,
canlı kayalar, bunları bulmam, toplamam hem olta hem zıpkın avcılığı yaptığım için güç değil,
sürdürülebilir bir tank için, illaki bazı yardımcı araç gereç motor, lazım olacaktır.
Bunlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum forumda baktım çokta direk konuyla ilgili detay yok,
Mesela deniz suyuyla kurduğum tankı, daha sonra sentetik tuzla devam ettirebilirmiyim, bu düşüncemi hayata geçirip, paylaşım yapan kimse varmı acaba.
Merhabalar Nejat bey
Burhan bey cok net aciklamis sadece eklemek istedigim olculeriniz nano akvaryum olculeri ve nano tanklar bir fiil ilgi bakim ve kontrol ister ve degerler gun icersinde degisiklik gosterirler bu baglamda duzenli su degisimi su tamamlama sistemi ps vs gibi ekipmanlar sart ilerde tropikal deniz suyu canlilari ilginizi cekebilir normal olarak marmara harici tropikal tuzluya dogru yonelenme olabilir bence nano akvaryumlar bolumumuzu inceleyip baska fikirler veya kurulumlar ilginizi cekebilir.
Cunku yaz aylarinda nano tanki sogutmak ve soguk su seven marmara suyu canlilarini yasatmak zor olacaktir
Nano tanklarda cok guzel simbiyotik yasamlar gozlemleyebilirsiniz ve farkli deneyimler yasayabilirsiniz
Saygilarimla
tropikal deniz suyu canlıları hep ilgimi çekti ama bir türlü güvenipte bir sistem kurmak nasip olmadı, açıkçası öncelikle maddi külfeti beni uzak tuttu, tropikal deniz akvaryumundan.
Benim amacım basit yerli türlerimizi akvaryumumda görüp beslemek, gerektiğinde suda olduğum zaman beğendiğim bir canlıyı beslemek, bu amacımıda en düşük maliyetle halletmek, ilginize teşekkür ederim.