Keşfet

Merhaba yeniyim

KVURGUN

Yeni Üye
Tüm arkadaşlara merhaba iyi günler dilerim.Uzun süren araştımalarım sonunda resif akvaryumu kurmaya karar verdim Newa More 50 Reef ile başladım.Akvaryumumda su yeni oturmaya başlamıştı ki balıklarımda bir gariplik gördüm 2 adet Perculam var Üzerlerine sanki çiğ yağmış gibi katman var kuyruklurını kapalı tutuyorlar ve hava balocuğu mu yoksa beyaz benek mi tam anlayamadığım birşeyler var.Yardımcı olursanız sevinirim selamlar...

Akvaryumumda su yeni oturmaya başlamıştı ki balıklarımda bir gariplik gördüm 2 adet Perculam var Üzerlerine sanki çiğ yağmış gibi katman var kuyruklurını kapalı tutuyorlar ve hava balocuğu mu yoksa beyaz benek mi tam anlayamadığım birşeyler var.Yardımcı olursanız sevinirim selamlar...

merhabalar, fotoğraf eklerseniz daha iyi yardımcı olunabilir

Ufak ufak beyaz noktalara beyaz benek diyoruz. Işığı bir kaç gün kapatın. Sonra tekrar kontrol ediniz. Geçmiyorsa hiç tedavisine başlarsınız

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

diatom oluştu mu, test yaptınız mı, temizlik ekibi girildi mi vb. yeni kurulumda dikkat etmeniz gereken süreçleri geçtiyseniz palyaçoların stres kaynaklı geçirdiği beyaz benek yem aldıkları sürece kendiliğinden düzelecektir. 

aşağıda yazılanlar kurulum sürecinde özetle yardımcı olacaktır ama detaylı anlatımları da okuyup canlı kaybı olmaması açısından dikkat edin

diatom oluştu mu, test yaptınız mı, temizlik ekibi girildi mi vb. yeni kurulumda dikkat etmeniz gereken süreçleri geçtiyseniz palyaçoların stres kaynaklı geçirdiği beyaz benek yem aldıkları sürece kendiliğinden düzelecektir. 

aşağıda yazılanlar kurulum sürecinde özetle yardımcı olacaktır ama detaylı anlatımları da okuyup canlı kaybı olmaması açısından dikkat edin

Konu görüntüleyen kullanıcılar