Keşfet

Merhabalar arkadaşlar

Batık_Gemi

Aktif Üye
Ad Soyad
Emin
OlSorum olacak...

Yellow waresse (Halichoeres chrysus)

bu balık kumdan hiç çıkmaz mı?

tankimda gözükmeyen bir balık unutturmuyor kendini öldümü diye korku içerisinde kaldım ne sabahim kaldı akvaryuma bakmadığım ne  aksamim

Ölmüs olabilir :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yeni aldıysanız bir kaç gün utangaçlık yapıp hiç çıkmayabiliyor. Bende 2 tane vardı biri 1,5 yıldır tankımda ilk balıklarımdan 10 cm civarı diğeride 5 aydır falan tanktaydı ama geçen gece bir su sesi geldi ve küçük olan birdaha da görünmedi sanırım tankın arka kısmına doğru zıplayıp düştü.sizinki de zıplamadıysa 1 hafta sonında ara ara görünmeye başlar.

Beklemedeyim ha çıkar ha çıkacak 1 hafta oldu kumu tarayacam yine haftada 1 kere kontrol etmek mi gerek :) kolay kolay öleceğini sanmıyorum pod popülasyonunun tükenmesi gerek aç kalması için tankta...

ağlarla dolu bir akvaryumda aç kalmaz sanıyorum atlamış olsa görürüm kaya arasına girdiyse bulamam kuma gömme süresi 1 ayı buluyor mu acaba ?

Kumu taramak demek = tankı çökertmek demektir, sakın böyle birşey yapmayın. Bu arada ben küçük olan balığı tankı kapatan bir arkadaştan almıştım. Bütün suyu boşalttık kumu taradık taradık bulamadık. En son kumu boşaltmaya başladık kovaya koyarken de taradık en son öyke bulduk. Bu balık ezildi artık yaşamaz diye düşündüm ama tanktan atlayana kadar yaşadı.

Velhasıl tarama işi çok işe yaramayacağı gibi tankıda patlatacaktır bilginiz olsun. 

Maşa ucu ile bir kerede buldum sanki orda olduğunu  biliyormuşum gibi korktuğunu da anlamis oldum bicolor Angel'ım sağolasın hiç rahat bırakacak gibi değil ben çıkardım o kovaladı tank onun... 

küçücük boyuyla ağzını sokmadigi yer yok hocam bu arada goby balığım sağolasın elemedigi kum ceremesi de kalmadı tankimda bence kum üstü cayno ve yosun oluşumunun giderilmesinde, kumun temizlenmesinde ve zararlı canlıların kontrol altında tutulmasında doğal çözüm goby balıkları 

Konu görüntüleyen kullanıcılar