Keşfet

Merhabalar Herkese

recepdaghan

Yeni Üye
Ad Soyad
Recep
Merhabalar arkadaşlar,

Tatlı su merakıyla başlayan balık hobisi bi anda tuzlu su ya doğru yönelmeye başladı ya Bismillah diyerekten nano akvaryum kurulum aşamasına başlamak istiyorum. Sizlerin engin deneyim ve bilgileriyle bolca başınızı ağrıtarak kuruluma başlıyacağım. Elimdeki imkanlarla küçük küçük ,yavaş yavaş kurulum yapmayı planlıyorum sanırsam bi sıfırdan kurulumum 3-4 ayı bulacak :D

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Hoşgeldiniz Recep Bey, hayırlı olsun. Nano kuracaksanız "Nano Akvaryumlar" başlığını sıkı takip etmenizi öneririm. 

Saygılarımla,

Feza Hokkacı 

Hoşgeldiniz nano tank bu hobide baslangıç için en mantıklı seçim. 

yeni bakteri sistemleri ile çok beklemenize gerek yok maximum 20 günde akvaryumlar canlı eklenebilir hale geliyor.

Hoşbuldum ,

Benim çok acelem yok yavaş yavaş öğrenerek hata yapmadan kurmak istiyorum. Aynı zamanda gözede hitap etmesini istiyorum aslında mercan da ekleme niyetim var ama küçük hacimde ve sumpsız çok zahmetli olacak o yüzden pek fazla bulaşmama taraftarıyım. Belki 1 tane palyaçoların sevdiği anemonlardan küçük bişey ekleyebilirim.

Recep Bey,

Hoşgeldiniz, kolay gelsin. Anemon küçük hacimlerde bakılması zor bir tür. Hedeflerinizi iyi belirleyip planlamanızı çok iyi yapın, bol araştırma yapın. İleride plan değişimlerinin maliyeti çok pahalı olabiliyor.

Saygılarımla..

Recep Bey,

Hoşgeldiniz, kolay gelsin. Anemon küçük hacimlerde bakılması zor bir tür. Hedeflerinizi iyi belirleyip planlamanızı çok iyi yapın, bol araştırma yapın. İleride plan değişimlerinin maliyeti çok pahalı olabiliyor.

Saygılarımla..
Hoşbuldum Bedreddin Bey,

Evet anemonlar küçük hacimlerde dediğiniz gibi sıkıntı ancak palyaço balıklarının çok sevdikleri ortam olduğundan dolayı istiyorum. Ama sıkıntı çıkacaksa canlıya zarar vermektense yapmamam daha uygun olacaktır. İşin maliyet kısmından ziyade canlıların yaşamları benim için daha ön plandadır. Kuracağım nano öğrenme ve göz hitabı için olacak bi yönden. Bakalım ilerleyen zamanlarda çok iyi öğrenebilirsem duruma göre işide büyütebilirim. 

İyi çalışmalar dilerim.

Hoşbuldum Bedreddin Bey,

Evet anemonlar küçük hacimlerde dediğiniz gibi sıkıntı ancak palyaço balıklarının çok sevdikleri ortam olduğundan dolayı istiyorum. Ama sıkıntı çıkacaksa canlıya zarar vermektense yapmamam daha uygun olacaktır. İşin maliyet kısmından ziyade canlıların yaşamları benim için daha ön plandadır. Kuracağım nano öğrenme ve göz hitabı için olacak bi yönden. Bakalım ilerleyen zamanlarda çok iyi öğrenebilirsem duruma göre işide büyütebilirim. 

İyi çalışmalar dilerim.
Anemon gibi zor canlılar için stratejim şu: Parayı gözden çıkar, canlıyı gözden çıkartma. Yaşatırım güveni geldiğinde canlıyı alıp tanka ekliyorum durumu kötüye gidiyorsa bu işten anlayan birine acilen hediye ediyorum.

Anemon gibi zor canlılar için stratejim şu: Parayı gözden çıkar, canlıyı gözden çıkartma. Yaşatırım güveni geldiğinde canlıyı alıp tanka ekliyorum durumu kötüye gidiyorsa bu işten anlayan birine acilen hediye ediyorum.
Kusurabakmayın ama  Çok ta mantıklı bir yaklaşım olmamakla birlikte doğru bir yönlendirme olduğuna inanmıyorum

nano akvaryumlarda anemon bakılmaz diye bir kural aslında şu anlamda yoktur ;

anemon doğru ışık ister ,olgunlaşmış oturmuş bir su ister ve iyi bir akıntı ister bunlar oluşturulduğunda herhangi bir aksilik yoksa anemon zaten yaşar 

fakat yaşayan ve bunun la birlikte büyüyen anemon nano tankımız içinde diğer canlılara yakmak suretiyle zarar verir, yer darlığından bir omurgasız olduğu için dolaşmaya başlar ya akıntı motoruna takılır parçalanır suyu zehirler yada nano tankımız içinde ki canlılara zarar vermeye devam eder vs..

(bu sözlerim size değil  yanlış anlaşılmasın))bu hobi de nedense nano tanklar için söyle bir kanı var küçük ucuz basit ve ardından canlı olarak 2 clown 1 anemon

Nano Tanklar Büyük Tankların ALTERNATİFİ değildir.

sürdürülebilir nano tank sayısı çok azdır fakat bu bizim elimizdedir 

Kusurabakmayın ama  Çok ta mantıklı bir yaklaşım olmamakla birlikte doğru bir yönlendirme olduğuna inanmıyorum

nano akvaryumlarda anemon bakılmaz diye bir kural aslında şu anlamda yoktur ;

anemon doğru ışık ister ,olgunlaşmış oturmuş bir su ister ve iyi bir akıntı ister bunlar oluşturulduğunda herhangi bir aksilik yoksa anemon zaten yaşar 

fakat yaşayan ve bunun la birlikte büyüyen anemon nano tankımız içinde diğer canlılara yakmak suretiyle zarar verir, yer darlığından bir omurgasız olduğu için dolaşmaya başlar ya akıntı motoruna takılır parçalanır suyu zehirler yada nano tankımız içinde ki canlılara zarar vermeye devam eder vs..

(bu sözlerim size değil  yanlış anlaşılmasın))bu hobi de nedense nano tanklar için söyle bir kanı var küçük ucuz basit ve ardından canlı olarak 2 clown 1 anemon

Nano Tanklar Büyük Tankların ALTERNATİFİ değildir.

sürdürülebilir nano tank sayısı çok azdır fakat bu bizim elimizdedir 
MErhaba Hakan Bey,

Bilgileriniz için teşekkür ederim anemonların bu denli zararlara yol açtığını bilmiyorum zamanla bunlarıda öğreneceğim. Clown ların oynamayı sevdiklerini duyduğum için canlı mutlu olsun diye ekleme planım vardı bu denli zarar veriyorsa planlarda değişiklik yapabilirim. 

Nano tanklardan vazgeçtim bütçe durumlarına göre en az 200 lt tank kurmaya karar verdim ilerleyen aşamalarda malzemelerini topluyacağım. Nano tanklarda canlıları eziyet etmek istemedim. Zamanla kuracağım acelem yok işlerin durumuna ev durumuna göre yavaş yavaş kurmayı planlıyorum. Zamanla su oturduktan sonra mercan da bakmak isterim.

İyi çalışmalar dilerim.

Recep Bey,

Nano tankların hepsi canlılara eziyet olur diye bir genelleme yok. Uygun türler seçerseniz pekala nano tank ile de güzel işler yapabilirsiniz. Benim size önerim başlangıç için benim de tercih ettiğim 60x50x45H veya buna benzer/yakın ölçülerde bir tank tercih edin. Sump alttan olsun. Yaklaşık 100-120 L civarı bir hacim sağlar bu ölçüler size. Başlangıç için ne çok ne de az orta bir hacim oluyor. Beslenebilecek pek çok canlı var bu hacimde. Ayrıca clown türleri için anemon olmaz ise olmaz değil. Hairy mushroom, torch gibi mercanları da host edindikleri olabiliyor.

Daha çok araştırma yaparsanız bu konuda ufkunuz genişleyecektir. Aceleniz olmadığını yazmışsınız, bol bol araştırın bu dönemde. Benim araştırma sürecim 2 yılı biraz geçti. Şu anda tank ve pek çok malzeme hazır ama yine de ufak ufak ilerliyorum.

Saygılarımla..

Moderatör tarafında düzenlendi:
MErhaba Hakan Bey,

Bilgileriniz için teşekkür ederim anemonların bu denli zararlara yol açtığını bilmiyorum zamanla bunlarıda öğreneceğim. Clown ların oynamayı sevdiklerini duyduğum için canlı mutlu olsun diye ekleme planım vardı bu denli zarar veriyorsa planlarda değişiklik yapabilirim. 

Nano tanklardan vazgeçtim bütçe durumlarına göre en az 200 lt tank kurmaya karar verdim ilerleyen aşamalarda malzemelerini topluyacağım. Nano tanklarda canlıları eziyet etmek istemedim. Zamanla kuracağım acelem yok işlerin durumuna ev durumuna göre yavaş yavaş kurmayı planlıyorum. Zamanla su oturduktan sonra mercan da bakmak isterim.

İyi çalışmalar dilerim.
Bizlerde zaman içinde deneyimleyerek öğrendik hatta bazı acı tecrübelerimiz de oldu nano tank için fikrim anemon sıkıtıntılı,

örnek vermek gerekirse palyaçolar bir torc coral hammer coral ı bile host edinebiliyor

hatta benimkiler open bran coralı host edinmiş durumdalar ve yanına kimseyi yaklaştırmazlar üzerinde yatarlar uyurlar yuvarlanırlar oynarlar.... :)

Ekli dosyayı görüntüle 39743

Konu görüntüleyen kullanıcılar