Keşfet

Merhabalar yeni akvaryum

tiflipasa

Yeni Üye
Merhabalar herkese tuzlu su akvaryumu kurmaya karar verdim 

80x60x50h akvaryumum alttansumplu

Bm curve 7 protein skimmer

Tuzum ve kayalarim var 

4x24w t5 floresanli armaturum var yeterli olurmu 

Kum olarak aragonit kum kullanmak istiyorum marka ve ebat konusunda 

Kafa motoru eheim 3000ve newajet 3000 arasinda kaliyorum 

Bunlardan baska akvaryumda 2 3 tane palyaco 1bluetang 1de yellow tang  3 5 tanede dr karides beslemek istiyorum 

Bilgim disardan duyduklarim kadar canlilari atmak icin acelem yok daha once tatlisuda ozel tur karidesler besledim ve beklemeye aliskinim 

Eksiklerim ve kurulum hakkinda bilgiye ihtiyacim var yardim ederseniz sevinirim simdiden tesekkurler

Şimdiden iyi kurulumlar diliyorum.umarım hayalinizdeki gibi bir akvaryum olur hocam :)

dc motor tavsiye ederim. kontrol üniteli . sizin kafa motoru olarak düşündükleriniz dümdüz çalışıyor.

dc motor tavsiye ederim. kontrol üniteli . sizin kafa motoru olarak düşündükleriniz dümdüz çalışıyor.
Dc motor derken ornek olarak marka model soyleyebilirmisiniz ben newa jet dc 3000 diye geciyor ama ekstra bir bilgim yok dc motor hakkinda 

hsbao dep  gibi kontrol üniteli . 220v ile değilde 24v ile çalışan ürün alın.

Hayırlı olsun, ben eheim 2000 kullanıyorum uzun zamandır. Gayet memnunum. Arkadaşin dediği gibi kontrol üniteli DC motor lar daha iyi olabilir. Ama eheim ile newjet arasında kalırsanız bence eheim alınmalı. İyi günler

Hayırlı olsun, ben eheim 2000 kullanıyorum uzun zamandır. Gayet memnunum. Arkadaşin dediği gibi kontrol üniteli DC motor lar daha iyi olabilir. Ama eheim ile newjet arasında kalırsanız bence eheim alınmalı. İyi günler
Tesekkur ederim bilgiler icin kafa motorunu ve dalga motorunu sona birakicam aslinda oncelik aydinlatma ya vermek istiyorum  cunku en maliyetli sey aydinlatma benim gozumde akvaryumun olculerine gore en uygun aydinlatmayi almak istiyorum elimde 4x24 w t5 armatur var tatli suda kullanmistim ama yeterli olurmu bilmiyorum 

Hocam aquareef in armatürleri var LED gayet güzeller. T5 daha doğal ve daha güzel görsel yakalanabilir belki ama benim tercihim LED. 

Tesekkur ederim bilgiler icin kafa motorunu ve dalga motorunu sona birakicam aslinda oncelik aydinlatma ya vermek istiyorum  cunku en maliyetli sey aydinlatma benim gozumde akvaryumun olculerine gore en uygun aydinlatmayi almak istiyorum elimde 4x24 w t5 armatur var tatli suda kullanmistim ama yeterli olurmu bilmiyorum 
Aydınlatma bakacağin canlilara gore alman gereken birsey sadece balik düşünüyorsan farkli balik mercan için farkli sert mercanlar için dahada farkli aydınlatmalar olabilir başlangic için t5 uygun gibi duruyo tabi elektrik sarfiyatı ve 6 ayda bir flo değişim maliyetini düşünmek lazim mutlu hobiler diliyorum

Aydınlatma bakacağin canlilara gore alman gereken birsey sadece balik düşünüyorsan farkli balik mercan için farkli sert mercanlar için dahada farkli aydınlatmalar olabilir başlangic için t5 uygun gibi duruyo tabi elektrik sarfiyatı ve 6 ayda bir flo değişim maliyetini düşünmek lazim mutlu hobiler diliyorum
Balik 5 6 tane dusunuyorum bulabilirsem doktor karides canli olarak mercan abarti bir mercan arzum yok ama tabiki bir kac tane istiyorum 

Balik 5 6 tane dusunuyorum bulabilirsem doktor karides canli olarak mercan abarti bir mercan arzum yok ama tabiki bir kac tane istiyorum 
Balıklarda ışıklandırmanın görsellik dışında pek onemi yok mercanlarda durum farklı soft mercan turlerinde elindeki aydınlatma işini görür gibi florasan Marka ve kelvin değerlerini soylersen daha fazla yardımcı olabilirim bide gun simulasyonu için timer kullanman lazım

2 adet sylvania marinestar 15000k 24w

2 adet sylvania coralstar tam kelvinini bilmiyorum 24 w

Bu ilk tuzlusu kurulumum olacagi icin basta abartiya kacmak istemiyorum ogrenmek denemek istiyorum soft mercanlarla sert mercanlari ayni anda bakmamda bir sknti olurmu geneli soft ama bir iki tane sertte istiyorum 

2 adet sylvania marinestar 15000k 24w

2 adet sylvania coralstar tam kelvinini bilmiyorum 24 w

Bu ilk tuzlusu kurulumum olacagi icin basta abartiya kacmak istemiyorum ogrenmek denemek istiyorum soft mercanlarla sert mercanlari ayni anda bakmamda bir sknti olurmu geneli soft ama bir iki tane sertte istiyorum 
Floresanlar baslangıc icin yeterli mercanlari yerleştirirken fazla ısık isteyenleri yuzeye yakın konumlandırırsan sıkıntı cıkmayacağını düşünüyorum

Mutlu hobiler

Konu görüntüleyen kullanıcılar