Keşfet

Merhabalar

toybreaker

Yeni Üye
Herkese selamlar,

Hobime senelerce tatli su akvaryumlari ile devam ettikten sonra yaklasik bir hafta evvel bir tuzlu su akvaryumuna niyetlendim, kafayi bu ise taktim diyebilirim.

Yandan sump li bir akvaryum yaptirdim ve ekipmanlari yeni yeni toparliyorum.

Muhendisim, Istanbul Sariyer de ikamet ediyorum, Atasehir de calisiyorum.

Ekipman simdilik;

90x45x45 yandan sumpli akvaryum
eheim compact 1000 kafa motoru
eheim stream 3000 dalga motoru
hydor slim 250 protein skimmer
eheim jager 200w isitici
hopar 57w led aydinlatma

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun ekipman konusunda acele etmişsiniz daha işlevsel birşeyler bulabilirdiniz :) ama başlangıç için yeterli olacaktır. Nasıl bir tank olacak düşünceniz nedir?  Belki tavsiye edeceğimiz birşeyler olur ????

Tesekkur ederim.

Ekipmanlarin bazi parcalari eski akvaryumlardan kalma, tuzlu suya ozel PS, kum ve tuz aldim bu sebeple yorumlara cok acigim.

Hydor Slim 250 yi de yan sump icin en sessiz PS lerden oldugu icin aldim ama evde traktor calisiyor gibi bir ses var, ailecek sesten cok rahatsiz olduk. Bu ses normal midir bilemedim ?

Youtube review larinda bu desibellerde bir ses cikmiyor, resmen degistirmeyi dusunuyorum.

Hayırlı olsun kurulumunuz. Ps yi değiştirmek istiyorsanız tunze nin akvaryumunuza uyumlu (9004 olabilir.) modellerinden bakabilirsiniz. İyi hobiler.

ses konusuna cok takiliyorum maalesef o yuzden hydor beni mutsuz etti pompasi mi bozuk yoksa bu aletin sesi bu mu bilemedim ama youtube review larinda gercekten sessiz duruyordu. Tunze 9004 u ses acisindan onerir misiniz ? bir de surface skim yerine sump gozume sessiz baska marka klasik bir urun de alabilirim. Deneyimli arkadaslarimizin yorumlarini rica ediyorum.

Eheim 1000 de tikirtili calisiyor ne yapacagimi bilemedim simdiden vazmigecsem diye dusundum :(

Konu görüntüleyen kullanıcılar