Keşfet

Mevcut Kayaların Çıkartılıp Yeni Kaya Eklenmesi

forcible79

Yeni Üye
Ad Soyad
Orçun
Merhaba,

Akvaryumumdaki kayalarla sıkıntı yaşadığımdan dolayı çıkartmak ve yeni kaya koymak istiyorum. Mevcut kayalar yerli idi. Akvaryumuma eski akvaryumda kullandıktan ve kuruduktan sonra  koymuştum.  Onları çıkartıp Carip sea south sea kaya koymak istiyorum.

Akvaryum içerisinde 2 palyaço, 1 yellow tang ve biraz polip var. Canlılar içerisindeyken kaya değişimi yapmamın bir sakıncası olur mu? Canlılara zarar gelir mi?

Eğer hiçbir sorun olmaz ise Carip sea south sea kaya ları geldiği gibi akvaryumun içerisine koyabilirmiyim?

Teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kayaları temizlemek de farda var... Şöyle ki en azından RO alınacak su ile bir toz atma işlemi uygulanabilir.

Direk kayaları çıkarıp yenilerini koyabilirsiniz. Ancak eski kayaları sump'a koyarak ve bir süre orda muhafaza ederek yapabilirsiniz bu işlemi...

Eski kayaları sumpta tutmanın amacı nedir. Aşılama falan yapaın diye mi üzerindeki bakterilerden dolayı. Bir de bazı arkdaşlar amonyak patlaması olur canlılar ölür gibi yorum yaptı mantıklı gelmedi o yüzden konu açtım. Sizlerin düşüncesi nedir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynı şeyi yazacaktım ağzımdam, elimdem aldınız. Eski kayaları 15 gün kadar bekletirseniz yeni kayalara bakterinin daha hızlı oturmasında yardımcı olurlar.

Amonyak patlaması ölü kaya da olabilir. Hatta olur diyelim. Yeni kayayı yeni kurulum gibi düşünmeniz lazım. Tekrar diatom oluşma ihtimali yüksek. Diatom da amonyak demek.

Şöyle açıklayayım. Şuan kayalar üzerinde belli bir popülasyona sahip bakteriniz var ve sisteminizden bir anda çıkarırsanız faaliyet %80 oranında duracaktır. Daha açıkca söylemek gerekirse 100.000 nüfüslü ilçe de çalışan 20 tane temizlik işçisini işten atarsanız ne olursa akvaryumunuz da aynı şey olur. :)

:)) evet güzel örnek oldu. şimdi kayaları sumpta tutmanın neden olduğu daha iyi oturdu. Teşekkürler

Kazasız belasız süreci atlatmanızı dilerim... Tabi bu süreç de küçük bir kafa motorunuzu sump a koymanızı öneririm. Ne kadar kayalar çok akıntı alırsa işlevini o kadar çok yapmaya devam eder.

Küçük bir kafa motorum yok fakat akvaryumda 2 tane jebao rw4 dalga motoru kullanıyorum. 1 tanesini 15-20 gün sump a koyabilirim. zaten akvaryum ölçülerim 60x50x50. 1 dalga motoru yeter akvaryuma diye düşünüyorum...

Yetecektir...

By Nebi

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri